Új igazolás Cegléden - m.nb3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben

Új igazolás Cegléden

2019. July 20. Saturday 13:31  | Nagy Benjámin
NB3

Ismerős arc érkezett.

Kép forrása: cegledfoci.hu

 

A Cegléd közleménye:

 

"Klubunk mindenben megegyezett a 24 éves, korábbi utánpótlás válogatott, balhátvéd Pesti Dáviddal, így egy évre újra Ceglédre igazol.

Dávid Ceglédtől nem túl távol Hatvanban született, majd Jászberényben kezdett el focizni. Három évet töltött el "Berényben", majd Felcsútra a Puskás Akadémiához került. Az akadémiáról már a következő nyáron Kecskemétre vezette az útja, ahol három szezonon keresztül szerepelt lila-fehér színekben. Itt is mutatkozott be 18 évesen a felnőtt csapatban egy NB III-as mérkőzésen a Soroksár ellen.

2013-ban 19 évesen igazolt Ceglédre, ahol szerepelt az U21-es és a felnőtt csapatban is. Akkor már csapattársa volt Markó Ádám és Makrai László is. Az a csapat akkor a 13. helyen végzett az NB II-ben. A következő bajnokságban  is rendre lehetőséget kapott és két gólt is szerzett, egyet a Sopron, egyet pedig a Gyirmót ellen. Ezek voltak felnőtt pályafutásának első bajnoki góljai. A csapat végül a 15. helyen végzett a bajnokságban és kiesett az NB II-ből. Az NB III-ra teljesen új csapat alakult, Pesti Dávid is a távozók között volt.

Ajkára igazolt, ahol nem igazán kapott lehetőséget a másodosztályban, így még a szezon közben jött a váltás. A télen az NB III-as Budafokhoz került, ahol meghatározó játékosá nőtte ki magát, 16 mérkőzésen szerepelt a kezdőcsapatban fél év alatt. 

Budafokon végül csak fél évig maradt, a nyáron átigazolt a REAC-hoz, ahol három éven keresztül végig meghatározó játékosnak számított. A fővárosi csapatnál egy évet az NB III-ban és két szezont a BLSZ I-ben töltött.  

Most pedig visszatért Ceglédre, korábbi sikerei helyszínére. Itt játszott először az NB II-ben, itt szerezte meg első felnőtt gólját és összesen 45 hivatalos mérkőzésen öltötte magára csapatunk mezét, ebből 38 alkalommal NB II-es bajnokin. Ceglédről került be az U21-es válogatottba is, csapatunkat a két év alatt pedig számos fontos mentéssel, kiharcolt büntetőkkel, gólpasszokkal és gólokkal segítette.

Üdvözlünk újra Cegléden Dávid!"

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU