Teljes kerettel vágna vissza a listavezető az utolsó őszi fordulóban - m.nb3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben

Teljes kerettel vágna vissza a listavezető az utolsó őszi fordulóban

2019. November 16. Saturday 22:17  | Simon Zoltán
NB3

Harmadosztályban még soha nem győzték le a Tiszaújvárost.

Kép forrása: Füzesgyarmati SK/Facebook
NB III Keleti csoport, 15. forduló
November 17., vasárnap, 13.00.
Füzesgyarmati SK–FC Tiszaújváros
Vezeti: Mencsik László (Szilágyi Norbert, Soós András).
 
Vasárnap az őszi idény utolsó mérkőzéseit rendezik az NB III-as labdarúgó-bajnokságban. A mezőny azonban egyelőre még nem térhet pihenőre, tekintettel arra, hogy a tavaszi első két játéknapot előrehozta az MLSZ. A Keleti csoportot 4 pont előnnyel vezető Füzesgyarmat hazai pályán szerepel, 13 órától a  Tiszaújvárost látja vendégül, melyet a harmadosztályú történelmünk során még nem sikerült legyőznünk.
 
– A közös múltunkra visszatekintve, kellő szerénységgel állunk a találkozóhoz – hangsúlyozta a találkozó kapcsán Boros Tibor, a gyarmatiak szakmai koordinátora a klubhonlapnak. – Nem igazán fekszik nekünk a Tiszaújváros játéka, ezért az alapcélunk az lesz, hogy a két csapat között meglévő különbség ne csökkenjen a mérkőzés után. Persze mindez nem jelenti azt, hogy védekező taktikát fogunk alkalmazni, de az ellenfelünk stílusából eredően el kell térnünk a megszokott alapjátékunktól, és ez jelenti számunkra az igazi kihívást.
 
Bár a két gárda közötti 9 pont megnyugtató különbség, aligha lehet közömbös a vasárnapi meccs végkimenetele, hiszen a tavaszról előrehozott fordulók során vérbeli rangadók várnak a listavezetőre a közvetlen riválisokkal.
 
– Úgy tapasztaltuk, hogy az újvárosiaknak a játszó csapatok ellen van komolyabb sanszuk, a brusztolós ellenfelek nem annyira fekszenek nekik – tette hozzá Boros Tibor. – Nekünk is erre kell majd törekednünk, de az jelenti majd az igazi kihívást, hogy a megszokott játékunkat miként tudjuk átalakítani a siker érdekében.
 
Kedvező hír, hogy a sérüléssel bajlódó Toca Bogdan és Kis Szabolcs felgyógyult, így teljes kerettel várhatják az újabb erőpróbát.

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU