NB III-as focihírek
minden mennyiségben

NB I, NB II, NB III: kikérdeztük az egyetlen veretlen vezetőedzőt

2018. december 01. szombat 21:06  | Simon Zoltán
NB3

Eleinte kinevették.

Az NB-s bajnokságokban csak egy veretlen csapat van, az Ajka, így értelemszerűen csak egy veretlen edző is, aki nem más, mint Schindler Szabolcs. 16 meccsből 14-szer nyertek, kétszer értek el döntetlent, így 13 ponttal mennek a második Érd előtt. És bár az NB III-as csapatok döntő többsége pihenőre vonult már, az ajkaiak ezt nem tehették még meg, mert szerdán az MTK ellen játszanak a Magyar Kupában. Schindler egyébként nem otthonról, a televízió segítségével térképezte fel leendő ellenfelüket a mai, DVSC elleni meccsen, hanem a helyszínen.
 
 
 

 
 
Mikor kaptál ki edzőként utoljára?
A nyári felkészülésen az NB II-es Csákvártól. Ellenfelünknek az a mérkőzés volt a bajnoki főpróbája, míg nekünk két hetünk volt még az első bajnoki mérkőzésig. Teljesen más periódusban találkoztunk velük, akik láthatóan sokkal "élesebbek" voltak, mint mi. 
 
Olyan könnyű volt az ősz, ahogyan az eredményekből erre következtetni lehet?
Nagyon nehéz volt az ősz! Rengeteg munka van a csapatban, hogy itt tartunk. Talán az Érd elleni mérkőzés volt a vízválasztó, mert az a győzelem olyan lökést adott a csapatnak, ami szerencsére kitartott a szezon végéig. 
 
Melyik volt a legkönnyebb siker?
Nem volt könnyű mérkőzésünk, minden meccs nehéz volt, mert mindenki az Ajkát szerette volna legyőzni és ez más játékot követelt tőlünk. Azok a találkozók simábbnak tűntek, amikor jól használtuk ki a helyzeteinket és sok gólt rúgtunk. Kétszer rúgtunk hét gólt hazai pályán, ami jelzi a csapat igazi erejét. 
 
És a legnehezebb?
Véleményem szerint az Érd elleni mérkőzésünk volt a legnehezebb, mert akkor még három pont volt a két gárda között, de a csapat taktikailag és mentálisan bebizonyította, hogy képes a legerősebb ellenfeleket is legyőzni. 
 
Mi a legfontosabb tényező vagy tényezők, aminek köszönhetően az átlag fölé nőttetek?
Több olyan elem is van, ami segítette a csapat remek szereplését. Talán a legfontosabb, hogy egy remek közösséggel ismerkedtem meg, akik szeretek volna fejlődni.  Én ebben segítettem őket.  Edzőként azt vallom, hogy nem azt kell keresi a játékosokban, amit nem tudnak, hanem azt, amiben nagyon jók. Megpróbáltam felerősíteni a meglévő képességeiket, amiben tényleg nagyon jók és ez szép lassan elkezdett működni. Az elején többen nevettek rajtam, de amikor már működött a dolog, és jöttek az eredmények, akkor már halálosan komolyan vettek mindent, amit mondtam nekik.  Fontos elem volt még az ellenfelek tökéletes feltérképezése és elemzése, amire rengeteg időt szántunk, hasonlóan a megfelelő periodizációs modell kialakítására is. 
 
Terveztek-e, kell-e erősítenetek a télen?
Szeretnénk tovább fejleszteni a csapatot, ehhez szükségünk lenne ambiciózus fiatalokra, akik segíthetnének nekünk, de mi is biztosítanánk számukra egy ugródeszkát az NB I irányába. 
 
Határozott cél az NB II?
Cél az NB II, de addig még rengeteget kell dolgoznunk, hiszen úgy gondolom, hogy az építkezés elején tartunk még.
 

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU

SPORT365.HU