Megszerezte első győzelmét az újonc - m.nb3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben

Megszerezte első győzelmét az újonc

2019. September 17. Tuesday 18:32  | Juhász Gergely
NB3

Megtették az első lépést a bennmaradás felé.

Kép forrása: Kelen SC
Kelen SC – Taksony SE GP Solar 2-0 (0-0)
 
Kelen SC: Haála K. – Módly M., Könczey M., Megyesi T., Dankó M. – Rőthy M. – Koós B.(Szabó, 73.), Kiss G.(Krajnc, 54.), Kasza D., Kádár M. – Balogh B.(Bakó, 86.)
Vezetőedző: Harmati Tamás
 
Taksony SE: Ivancsics A. – Patály J. L., Wágner A. G., Hesz O., Hegedűs Cs., Gálfi L., Nyéki M. H., Kákonyi D., Szalay M. (Győri R., 83.), Kozári Cs. R. (Nagy Z. K., 58.), Eichenvalder R. (Nádházi Á., 67.)
Vezetőedző: Szabados Tamás
 
Gólszerzők: Balogh B. (63.), Kasza D. (85.)
 
Első győzelmét szerezte meg az NB III-ban az újonc Kelen SC, a Taksony SE volt az áldozat.
 
Harcosan indult a találkozó, kisebb helyzetek ugyan voltak az első félidőben, de folyamatos játék nem alakult ki. A második játékrészre viszont már kezdett taktikusabbá válni a hazaiak játéka, aminek a 63. percben meg is lett az eredménye, egy ziccer még hárítani tudott a taksonyi kapus, ám a kipattanót az érkező Balogh Bence 40 méterről az üres kapuba emelte. A felszabadult Kelen SC folyamatos és szép támadásszervezésének a 85. percben érett be újra a gyümölcse, a 85. percben ismét egy bravúr után kipattanó labda került a hálóba, ezúttal Kasza Dániel volt a gólszerző.
 
A kilátogató 200 néző lehetett szemtanúja az újonc első diadalának, akik a kieső helyről ugyan még nem mozdultak el, de az első lépést megtették a bennmaradás felé.
 
Az edzők ezt nyilatkozták a mérkőzés után:
 
Harmati Tamás(Kelen SC): ,,Először is nagyon örülünk, hogy megszereztük az első győzelmünket. Dicséret illeti a fiúkat, mert minden energiájukat mozgósították. Érezni lehetett, hogy végig koncentráltak a feladataikra és nagy felelősséggel játszottak. Nagyon jó dolog, hogy végre lehoztunk egy 90 percet, amikor nem kaptunk gólt, valamint az is hogy egymás után már a harmadik mérkőzésünkön tudtunk 2 gólt rúgni. Ezek után kicsit furcsán hangzik, de nem ez volt az idei legjobb teljesítményünk, főleg, ami a labdabirtoklás részét illeti, ennek ellenére megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. Büszke vagyok a srácokra, férfiként léptek pályára! Gratulálok minden játékosomnak!"
 
Szabados Tamás(Taksony SE): ,,Nehéz megszólalni egy ilyen mérkőzés után. Úgy néz ki, ez az év arról szól, hogy hangzatos vereségeket tudunk produkálni. Hiába mondom a játékosaimnak hétről hétre, hogy min kéne változtatni, egyszerűen olyan, mintha képtelenek lennének megvalósítani az elvártakat. Ez mindig egy új csapatnak a rizikója, hogy esetleg túllőjük azt a célt, amelyre jelenleg a keretünk képes, ettől függetlenül nem kellene 40 méterről gólt kapni. Most már nem az első olyan gólt kaptuk – és még csak hét forduló ment el -, hogy a Eurosporton a Watts Zapon december 31-én biztos, hogy szerepelnénk. Sajnos nehéz elviselni, ettől függetlenül gratulálok a Kelennek, nekünk pedig minél hamarabb rendezni kell ezeket a dolgokat, mert ez így nagyon nem jó, és azért nagyon nem jó, mert megmutattuk azt, hogy milyen hőfokon és milyen fegyelmezetten tudunk futballozni, és utána csinálunk – nem egyénileg, hanem csapatszinten is – több olyan hibát, amely önmagában is veszélyes, nemhogy három-négyet egy helyzeten belül, persze hogy rögtön gólt kapunk belőle. Amit az ellenfél be tud rúgni, nekünk az még helyzetnek sem nevezhető fordított esetben. Nem hiszem, hogy ez a véletlen műve, ezért sokkal többet kell tennünk, addig meg el kell tudnunk viselni, mert ez nagy szégyen ránk nézve, de minden felhő után előbb-utóbb előbújik a Nap, de azért tenni is kell."

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU