Már csak 3-4 jelölt van a Kecskemét vezetőedzői posztjára - m.nb3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben

Már csak 3-4 jelölt van a Kecskemét vezetőedzői posztjára

2019. december 06. péntek 14:53  | Simon Zoltán
NB3

Így pótolnák a már bejelentett 5 távozót.

Kép forrása: Kecskemét
A KTE HUFBAU számára véget ért a bajnokság, de a szakmai stáb és a vezetés számára még javában tart a munka. A játékoskeret biztosan átalakuláson esik majd át, emellett az új vezetőedzőt is meg kell találni. Tóth Ákos sportigazgatótól a klub honlapja kért helyzetjelentést.
 
 
Új vezetőedző:
„Az eddigi megbeszélések során tíznél is több név merült fel, ezt szűkítettük le végül három-négy jelöltre. Van olyan szakember, akivel már felvettük a kapcsolatot. Olyan jelölt is van, akire még mérkőzés vár idén csapatával, nem lenne etikus már most megkeresni, nem is tesszük ezt meg. Várhatóan december 20-a előtt nem születik döntés, de az ideális az lenne, ha még idén megtalálnánk az új vezetőedzőt.”
 
Öten már távoztak – kik lesznek az érkezők?
„A megüresedő helyekre természetesen szeretnénk igazolni is. Azt látni kell, hogy télen ez sokkal-sokkal nehezebb, hiszen meg kell egyezni az átadó klubbal is. Nehezen mondanak le egy-egy játékosról, sokszor nagyon magas átigazolási összeget kérnek, a menedzserek persze folyamatosan próbálják a játékosaikat értékesíteni. Ennek inkább januárban lesz aktualitása, akkor már jobban lehet látni azt is, hogy egyes klubok kiket hajlandók elengedni. Mivel jóval kevesebb mérkőzésünk lesz tavasszal, szűkebb kerettel számolunk, inkább kevesebb, de minőségi érkezőben gondolkodunk. Legalább kettő azonnali erősítést jelentő, meghatározó játékost szeretnénk szerződtetni, és az is biztos, hogy az akadémia U19-es csapatából is lehetőséget kapnak majd tehetségek, ahogy az már ősszel is történt. Ebbe természetesen lesz beleszólása az új vezetőedzőnek is, hiszen minden edzőnek megvan a maga elképzelése, illetve azok a játékosai, akik adott esetben szívesen mozdulnak miatta.”
 
További távozók:
„Előfordulhat, de játékost csak úgy engedünk el innentől, ha meg tudunk állapodni a vevővel, illetve fizetnek az adott játékosért. Ebben az esetben természetesen a pótlásról is gondoskodnunk kell, tehát látnunk kell azt is, hogy ki érkezhet. Ez már a kereslet és a kínálat kérdése, és ahogy azt mondtam is, télen ez különösen nehézzé teszi a helyzetét minden klubnak.”
 

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU