Kőkemény sorsolás: már nagyon kellene a pont a tavalyi negyediknek - m.nb3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben

Kőkemény sorsolás: már nagyon kellene a pont a tavalyi negyediknek

2019. August 16. Friday 18:23  | Simon Zoltán
NB3

Ehhez a volt bronzérmest kellene felülmúlnia.

Tavaly a Füzesgyarmat a 4. helyen végzett 55 ponttal, az ESMTK bronzérmes lett 60-nal. A két csapat vasárnap újra találkozik egymással. A rajt a hazaiaknak, az erzsébetieknek sikerült jobban, mert legalább az egyik meccsüket megnyerték már, míg a vendégek kétszer zakóztak.

A Füzesgyarmat eddigi sorsolása sokkal nehezebb, mint a fővárosiaké. Első fordulóban a tavaly második, 1 pontos lemaradása miatt az osztályban maradt Jászberény vendége volt és kapott ki 1-0-ra, majd fogadta a tavaly még másodosztályú Ceglédet, 2-1-es zakó lett a vége. Most meg jön a túra a bronzérmeshez...

Vígh Ferenc asszisztens edző, aki az aktuális ellenfélből készíti fel a gyarmati labdarúgókat, a következőket nyilatkozta a klubhonlapnak a vasárnapi feladatról:

„Az előző évekhez mérten jó néhány poszton kicserélődött az erzsébeti együttes, ennek ellenére nem gyengült, hiszen NB-s szintű labdarúgókat igazolt a távozók pótlására. A személyi összetételt tekintve tehát változott, stílusában azonban maradt a korábbi évek tradíciója: Turi Zoltán edző a masszív védekezésre helyezi a hangsúlyt, ebből próbálnak meg eredményesek lenni, s igen gyakran a hajrá perceiben nyerik meg a meccseiket, ami jól jelzi a stabilitásukat is. Úgy értesültünk, hogy a vezetés idén is a feljutást tűzte ki célul az Ady Endre utcában, ehhez képest meglepetés volt számomra, hogy az előző héten kétgólos előnyből kikaptak Egerben. Akadtak helyezkedési hibáik hátul, amit a hevesiek kihasználtak. A szépítő találat alaposan feltüzelte a házigazdákat, akik hét perc leforgása alatt a maguk javára billentették a mérkőzést, és begyűjtötték a három pontot. Hazai pályán vélhetően tehát szeretnék javítani ezt a bakit, ugyanakkor mi is hasonló célzattal kelünk útra, nem lenne túlságosan szerencsés, ha három forduló után még pont nélkül állnánk, és mindent el is követünk annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő.”

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU