Kecskemét: tetoválás története - m.nb3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben

Kecskemét: tetoválás története

2020. April 03. Friday 20:19  | Juhász Gergely
NB3

Fiatalon kezdte a játékos.

Kép forrása: kesport.hu
A kecskeméti focisták otthon kénytelenek készülni a koronavírus-járvány miatt, nem igazán hagyják el a lakhelyüket. Érdekes történetekből azonban így sincs hiány a csapat háza táján, Babolek Zoltán a tetoválásairól mesélt a kesport.hu-nak.
 
„Első tetoválásom nagyon fiatalon, 14 éves koromban készült, amikor 220 kilométerre kerültem szülővárosomtól. Sajnos a távolság és a három félidős szabály miatt szombaton és vasárnap is pályára léptem, így nem nagyon tudtam hazamenni se. Szüleimmel napi kapcsolatban voltunk, sokat beszéltünk, videón keresztül tartottuk a kapcsolatot. Rengeteget dolgoztak azért, hogy nekem minél jobb legyen a sorsom, de a távolság és a munka miatt ritkán tudtak csak megnézni a pályán. 2013 telén nővérem rákérdezett, hogy mit szeretnék karácsonyra, akkor kértem ezt a tetoválást. Tudtam, hogy mindenképp olyat szeretnék először, ami a szüleimet jelképezi. Akkoriban nagy divat volt a rózsafüzér, de nem szerettem volna mást utánozni, valami egyedit szerettem volna, amit máson nem látok vissza. A klasszikus kereszt helyett két részre bontottam, így jöttek a betűk, mivel édesanyám Zsuzsanna, édesapám Zoltán. Szerettem volna, ha minden mérkőzésemen ott vannak velem, legalább ilyen formában.”
 
A második tetkójáról ezt mondta el:
 
„A második tetoválásom azt jelképezi, ami az életem, ez a labdarúgás. Ez az a sport, ami lenyűgözött, ami nélkül nem tudnék élni. Jobblábas vagyok, így került a jobb bokámra egy klasszikus bőr labda, amivel kiskoromban a grundokon játszottunk.”
 
Babolek a szüleit is megjeleníti a testén:
 
„A jobb alkarom már összetett. Van itt koponya, homokóra, rózsa, harci madár, oroszlán, számok, idézet. A koponya jelentése az örök élet, a homokóra az idő múlását jelképezi. A két rózsa két dátummal kapcsolódik össze. A szívemhez közelebbi rózsa édesanyámat jelképezi az ő születési dátumával, a másik édesapámét, a rózsa jelentése a szeretet. Az idézet jelentése „soha ne add fel”, ami spanyolul jelenik meg. Az oroszlán jelentése az erő. Erős és kitartó embernek tartom magam, aki nem ad fel könnyen semmit. A harci madár lehetőségek, a szárnyalás, a boldogság és az erő jelképe. Van még egy dátum, az egyetlen nővérem születésének dátuma. Nagyon szeretem őt is.“

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU