Eldől, melyik csapatok jutnak fel az NB III-ba - az osztályozók programja - m.nb3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben

Eldől, melyik csapatok jutnak fel az NB III-ba - az osztályozók programja

2019. június 15. szombat 10:24  | Bíró Ádám
NB3

Megrendezik a párharcok visszavágóit.

Szombat estére teljessé válik az NB III következő szezonjának a mezőnye. A legjobb helyzetben a DVSC II. van, a cívisvárosiak az első meccsen 2-0-ra diadalmaskodtak a Tiszafüred otthonában. Fikker Ferenc, a cívisvárosiak mestere elmondta, az eredmény bizonyos mértékben csalóka, hiszen kiegyenlített küzdelmet hozott a múlt heti összecsapás.
 
"Nehéz meccsre számítottunk előzetesen, és az is volt. Az első félidő végén volt egy jó tíz percünk, akkor sikerült két gólt szereznünk, de ennek ellenére nyitott és kiegyensúlyozott volt az összecsapás. Emellett ők is betalálhattak volna, és nekünk is akadt még pár helyzetünk. Nagyon labdabiztos labdarúgók alkotják a Tiszafürdet, főként a pálya közepén. Rutinosak és csak a legritkább esetben adják el a játékszert, vagyis stabil gárda az ellenfél" - fogalmazott Fikker a haon.hu-nak. A tréner kijelentette, a visszavágón is a győzelem a céljuk. A párharc második felvonását Pallagon rendezik, a nézők ingyen tekinthetik meg az összecsapást. 
 
A Békéscsaba hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a Kelen SC ellen, így talán a fővárosiak vannak egy kicsit jobb helyzetben. Brlázs István Gábor, a csabaiak mestere elmondta, nincs helye a taktikázásnak, hiszen gólt kell lőniük. Hozzátette, sok nézőre és igazi futballhangulatra számít.
 

null

null

 
"Az első mérkőzésen kiderült, hogy rendkívül szervezett, dinamikus játékra képes az ellenfelünk. Labdaszerzés után gyorsan fejlődtek fel védekezésből támadásba, a békéscsabai mérkőzés első félidejében voltak is ezzel problémáink. Sokkal agresszívebben kell játszanunk és elől hatékonyabbnak kell lennünk. Dönteni kell a feljutó csapat sorsáról, nincs mit taktikázni, gólt kell lőnünk. Vélhetően igyekeznek lezárni majd a területeket, még zártabban fognak védekezni, még akkor is, ha hazai pályán játszanak. A Rákospalota elleni utolsó bajnoki mérkőzésükön ezernyolcszáz néző szurkolt ellenfelünknek, most is biztosan sokan lesznek, vagyis igazi futballhangulatban léphetünk pályára" - vélekedett Brlázs.
 
A Tatabánya-Bicske és a Balatonlelle-Hévíz meccseken szintén nagy izgalmak várhatóak, ugyanis az odavágók döntetlennel értek véget. A bicskeieknek abból a szempontból nem volt szerencséjük a Tatabánya ellen, hogy Tornyai Tamás gólját a játékvezető les miatt érvénytelenítette. A bicskei futballista ennek ellenére nem volt csalódott a lefújás után.
 
 
"Nem vagyunk azonban elkeseredve, a 0-0 a döntetlenek szempontjából a legjobb eredmény, Tatabányán kell betalálnunk, és akkor továbbjuthatunk. Mióta Bicskén vagyok, kétszer játszottam a Tatabánya ellen, amely fiatal, folyamatosan fejlődő brigád. Náluk is vannak olyanok, akik megjárták a magasabb osztály. Ez előnyt is, és hátrányt is jelenthet. Mindenesetre amit lehetett megpróbáltunk megvalósítani, és erre törekszünk a visszavágón is. Stabilan védekeztünk vasárnap, Zelizi Patrik magabiztos volt a kapuban, bízom abban, hogy ebben most sem lesz hiba, elől pedig csupán rajtunk múlik" - mondta a feol.hu-nak a támadó.
 
A Hévíz erejéből "csak" 1-1-es döntetlenre futotta a Balatonlellével vívott találkozón. Az idegenben lőtt gólnak hála a Somogy megyeiek bizakodhatnak, de Damina László célja nem változott. 
 

null

null

Célunk egyértelmű, fel akarunk jutni az NB III-ba, mindent elkövetünk ennek érdekében és ez érződik a csapat hangulatán is. Az első meccs döntetlennel ért véget, amit én a mi szempontunkból hátránynak könyvelek el, hiszen az ellenfél idegenben lőtt gólt és ráadásul azt is elkerülte, hogy kikapjon" - fogalmazott a Hévíz mestere.
 
OSZTÁLYOZÓ AZ NB III-BA JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
 
17.00: Tatabányai SC (Komárom-Esztergom)–Bicske (Fejér)
Az első mérkőzésen: 0–0
 
17.00: DVSC II (Hajdú-Bihar)–Tiszafüredi VSE (Jász-Nagykun-Szolnok)
Az első mérkőzésen: 2–0
 
17.00: Balatonlelle SE (Somogy)–Hévíz SK (Zala)
Az első mérkőzésen: 1–1
 
17.00: Kelen SC (Budapest)–Békéscsaba 1912 Előre II (Békés)
Az első mérkőzésen: 1–1

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU