3 vagy 4 csoport: újabb változás? - m.nb3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben

3 vagy 4 csoport: újabb változás?

2020. May 23. Saturday 16:41  | Simon Zoltán
NB3

A csapatok létszáma is bizonytalan tényező.

A boon.hu remek cikkben foglalta össze, hogyan és milyen módon tevődhet össze a következő bajnokság mezőnye, mennyi csapattal.
 
Konkrét döntések még nincsenek, ám már egyre inkább látni, hány osztály lesz, azt is lehet lassan sejteni, mennyi csapat lesz bennük.
 
„Ugyanakkor: a záró táblázat első helyén álló csapatok (összesen három) jogosultak a 2020/2021-es idényben az NB II.-es bajnokságba történő nevezésre, míg a záró táblázatok utolsó három helyén álló csapatok, valamint a legrosszabb 13. helyen álló csapat (összesen tíz csapat) nem jogosultak a 2020/2021-es idényben az NB III.-as bajnokságba való nevezésre. A következő idényben az NB III.-as bajnokságra azok a csapatok nevezhetnek, amelyek a fentiek alapján nem kerülnek át másik bajnokságba, valamint az NB II. záró táblázatának 18. és 19. helyén álló csapatok, a megyei I. osztályból feljutó csapatok, illetve a 2020/2021-es férfi felnőtt nagypályás NB I.-es együttesek második csapatai. Részben ez utóbbi miatt – a hírek szerint nem is alaptalanul – elterjedt, hogy az MLSZ-ben négy csoporttal (16-16 együttessel) indítanák el a következő pontvadászatot. Időközben, az utóbbi hetekben azonban kiderült, hogy azon klubok közül, amelyek jogosultak a harmadik vonalbeli részvételre, többen nem élnek a lehetőséggel, nem is kértek amatőr licencet, ami az indulás feltétele. Lapunk tegnap úgy értesült, hogy a Magyar Labdarúgó-szövetségben – ebben a pillanatban – már csupán három csoporttal számolnak (hogy tizenhat-tizenhat csapattal, tizennyolccal vagy netán hússzal, azt nem tudni), végleges döntés ezzel kapcsolatban csak július elején születhet.”

LEGFRISSEBB HÍREK

PNDRGN.HU