Waltner Róbert: Bejött a váltás - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Waltner Róbert: Bejött a váltás

Hesz Tamás - 2017. December 22. Friday 18:06
Kaposvár - Waltner Róbert értékelt a sikeres őszi szezon után.
Együttesünk Artner Tamás irányításával kezdte a szezont, azonban a hetedik fordulóban elszenvedett vereséget követően Waltner Róbert vette át a csapat irányítását. Waltner Róbert vezetésével a Kaposvár megszerezte az NB III. Nyugati csoportjának őszi elsőségét.  A rakoczifc.hu készített interjút a klub egykori játékosával.
 
 
– Minden mérkőzésre a legjobb tudásunk szerint készítjük fel a játékosokat – nyilatkozta Waltner Róbert. – Amikor átvettem a csapatot felvázoltam az általam elképzelt taktikát, s játékrendszert is váltottunk. Több olyan játékost is lehetőséget kapott, akik addig kevesebb szerephez jutottak. Ivancsics Gellért korábban csapattársam volt, nagyon jól ismerem. Ez a játékrendszer igazán fekszik neki. Ezt bizonyította is, hiszen kilenc mérkőzés alatt hétszer volt eredményes. A csapat korábban már játszott 4-2-3-1-es felállásban, a játékosok szeretnek négyvédős rendszerben futballozni. Ezzel a taktikával kilenc meccsből hetet megnyertünk, egy döntetlen és egy vereség mellett. Úgy érzem, bejött a váltás.
 
– Háromszor vették át a vezetést, azonban az első két alkalommal nem sikerült megtartaniuk, végül harmadikra igen. Három a magyar igazság?
– Remélem, hogy így lesz, s ha három a magyar igazság és egy a ráadás, akkor a ráadás a bajnoki cím legyen. Azért dolgoztunk, hogy megszerezzük az első helyet, ez sikerült. A tavaszi folytatásban pedig ezért küzdünk, hogy megtartsuk. A saját kezünkben van a sorsunk, ha minden meccset megnyerünk, akkor miénk a bajnoki cím. Maximalizmusra törekszünk. Ebbe a kilenc meccsbe is így álltam bele, hogy mindet szeretnénk megnyerni, persze előzetesen aláírtam volna ezt a statisztikát, bár benne volt a száz százalékos teljesítmény. A Csepel ellen uraltuk a játékot, sok helyzetet alakítottunk ki, mégis elvesztettünk két pontot. Az Ajka ellen a kezdő védelemből három játékos nem lépett pályára, egy összeszokott védelemmel más lett volna az a mérkőzés. 
 
– Labdarúgó pályafutása során számos edzővel dolgozott együtt. Volt, aki inspirálta?
– Többen is. Csank Jánosra, Gellei Imrére, Verebes Józsefre is felnézek. Sok edzőm volt, rengeteget tanultam tőlük. Volt olyan, akitől azt tanultam el, hogy mit ne csináljak, ez is fontos. Nem akarom ugyanazokat a hibákat elkövetni. Még játékosfejjel gondolkodom, bele tudom képzelni magam a játékosok helyzetébe. Ez is befolyásolja a döntéseimet. 

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!