nb1.hu

Végleges az MTK kupaellenfelének a kerete

Egy távozó és egy érkező az NB III-as klubnál.

Távozott az NB III Közép-csoportjában szereplő Dunaújvárosból Csendes Péter. A 24. életévét a napokban betöltő játékos nyáron érkezett az újvárosi egylethez, igaz korábban már szerepelt a Fejér-megyei csapatban: 2016 nyarától másfél éven keresztül játszott a hátvéd piros dresszben. 
 
Csendes 16 bajnoki meccsen lépett pályára az ősszel, ezekből egy kivételével mindet végig is játszotta, és két gólt is szerzett a belső védő. Csendestől a bejelentés szerint közös megegyezést követően köszönt el a Fejér megyei klub. 
 
Csendes távozása mellett Barta Barnabás érkezését jelentették be a vezetők. A 19 esztendős védő a Budapest Honvéd – Magyar Futball Akadémia neveltje. Barta a hátsó alakzat közepén és a jobb oldalán is otthonosan érzi magát. 
 
"A Budapest Honvédban nevelkedhettem, amiért a mai napig hálás vagyok, nyolctól tizenkilenc éves koromig játszottam piros feketébe. Az utánpótlás évek után Keletre vettem az irányt, először Salgótarjánba azután Balassagyarmaton szerepeltem. Egyéni célom hogy a játékommal a csapat hasznos tagjává, erősségévé váljak és, hogy sikerüljön kiharcolni a helyem a kezdőcsapatba, majd természetesen ott megragadni. A csapatcéljait ott határoznám meg, hogy minél jobban teljesítsünk a bajnokságban és minél előrébb végezzünk a tabellán. Védő vagyok, számomra az is nagyon fontos, hogy minél kevesebb kapott góllal hozzuk le a mérkőzéseket. Minden tőlem telhetőt megteszek majd piros fehérben is. Hajrá Dunaújváros!” – nyilatkozta Barta
 
Az újvárosiakra a héten Magyar Kupa-visszavágó vár hazai környezetben az MTK ellen, és igazi bravúr kellene a meccsen a másodosztály listavezetőjével szemben (az első meccset a fővárosiak nyerték 3-0-ra). Ezt követően edzőmérkőzésekkel folytatódik a felkészülés a márciusi tavaszi rajta.
 

MTK-Dunaújváros: 1976 és a hazai ultrák álmai – helyszíni riport – NB1.hu

Forrás: 1976-ban még teljesen más volt a világ, és ez volt a helyzet Magyarországon is. Az aktív keresők száma 5,1 millió volt akkoriban hazánkban. A munkások és az alkalmazottak átlagbére 3100 Ft volt. 2,3 millió tévé- és 2,5 millió rádió-előfizetőt tartottak nyilván. Ekkor nyitották meg Budapesten a Skála Budapest Szövetkezeti Nagyáruházat, Óbudán meg a Flórián Üzletközpontot.

A Dunaújváros 8 győzelemmel, 3 döntetlennel és 6 vereséggel, 27 pontot gyűjtött eddig a bajnokságban, és csak 3 pont a lemaradása a dobogótól. Március 8-án az NB III első fordulójában mindjárt egy rangadóval nyit a Dunaújváros, ugyanis a feljutásra is esélyes, második Szentlőrinc SE-hez látogat a Lőrinc-alakulat.

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC