nb1.hu

Védőként a góllövőlista élén

Szentlőrinc - Dudás Dániel már 60 méterről is lőtt gólt.

Dudás Dániel tavaly nyáron érkezett Szentlőrincre, ősszel még sérülés miatt kevesebb szerephez jutott, de tavasszal bejátszotta magát a csapatba, és a védelem oszlopos tagja lett. Úgy tűnik, hogy Zámbó, Kalmár, Füredi távozása utána új vezére lett a csapatnak, megbízható teljesítményével kiveszi a részét a munkából, ráadásul védő létére 4 találattal vezeti az NB3 Közép csoport góllövőlistáját. A játékossal a szentlorincse.hu készített interjút.

Hogyan kerültél tavaly nyáron Lőrincre, honnan jöttél?
Az NB2-es Szeged 2011 csapatától igazoltam ide egy jó barátommal, Kovács Balázzsal a több játéklehetőség érdekében. Halasi Szabolcs kapcsolatainak köszönhetően, kerültem ide, aki kiskorom óta figyelemmel követi a pályafutásom. A Vajdaságból származom, ott kezdtem el rúgni a bőrt, utánpótlás szinten Kishegyesen, Lovcenacon, illetve Topolyán. Aztán jött egy lehetőség a Győri ETO-nál, megfeleltem a próbajátékon, így 3 évet az ETO utánpótlásában töltöttem, innen kerültem a Szeged 2011-hez.

Hogyan érzed magad Lőrincen, milyen a közösség?
Számomra ez a közösség, ez a légkör az otthonihoz hasonlít, amit nagyon szerettem. Mivel Pécsen élek, ezért a Lőrinci embereket kevésbé ismerem, de néhány szurkolóval jó kapcsolatban vagyok.

Milyen poszton érzed magad legotthonosabban a pályán?
Tavalyi szezonban megfordultam szinte minden poszton, kivéve kapusként. Legotthonosabban a védelemben érzem magam, az mindegy számomra, hogy szélső védőként, vagy a védelem közepén számít rám az edző.

Hogyan emlékszel vissza a tavalyi 60 m-ről lőtt gólodra?
Valószínűleg a Dunaharaszti ellen lőtt gólom marad a legemlékezetesebb egész életemben. A legjobbkor jött a csapatnak is, és nekem is. A csapattársak közül sokan azzal zrikáltak, hogy még ordítottam is Nagy Krisztián nevét, mintha indítanék, de én kapura akartam lőni, mivel láttam, hogy az ellenfél kapusa kint áll. Még mindig nem tudom, hogy jutott ez eszembe a 92. percben, de hála Istennek jól sült el.

Most diósgyőri légiós hasonlította hazája másodosztályához az NB I-et – NB1.hu

Most diósgyőri légiós hasonlította hazája másodosztályához az NB I-et


Bizalmat kaptál a csapattól, hiszen megválasztottak csapatkapitánynak. Nagyobb a nyomás rajtad?
A tavalyi csapatból elmentek a "vezérek", akikre felnéztem, így új CSK-t kellett választanunk. Nagyon köszönöm a csapattársaimnak is, és a mesternek is, hogy bizalmat szavaztak nekem. Számomra ez nagy megtiszteltetés, mivel vannak nálam idősebb, tapasztaltabb játékosok is a keretben, akik bíznak bennem, ami nagyon jó érzés számomra, és önbizalmat ad. Úgy érzem ezzel nem raktak nagy terhet a vállamra, mivel minden döntést együtt hozunk a társakkal. Azon leszek, hogy legalább olyan jól vezessem ezt a csapatot, ahogy az elődeim tették a múlt szezonban.

Négy góllal vezeted az NB3 góllövőlistáját védőként. Harcba szállsz a gólkirályi címért?
Mindenki tudja, hogy védőként majdhogynem lehetetlen beszállni gólkirályi címért folytatott harcba. Én örülök, ha néha 1-2 góllal hozzá tudok járulni a csapat sikereihez, de a góllövés javát inkább meghagyom az elöl játszóknak.

Nyáron nagy volt a mozgás, sok az új arc, új csapatot kell építeni. Mit gondolsz mire lesz elég a mostani keret?
Az idei keret, ugyanúgy mint a tavalyi is, sokra hivatott. Egyénileg nagyon jó játékosok alkotják a csapatot, és szerintem csak előre kell tekintenünk. Bízom benne, hogy lesznek sikereink, úgy gondolom, ha 4 meccs után csapatként tudtunk játszani, illetve dominálni, akkor bárhol, bárkivel felvesszük a versenyt. Vannak még dolgok, amik javításra szorulnak, mind védekezésben, mind támadó játékban, de képesek vagyunk arra, hogy kijavítsuk ezeket.

Hétvégén Dabasra utazunk, akik nyáron beerősítettek, mégis 2 ponttal az utolsó helyen állnak. Mit vársz a hétvégi meccstől?
A hétvégi meccsről csak annyit, hogy most is nyerni szeretnénk, itt az esély előttünk, hogy még feljebb ugorjunk a tabellán. Bízom a csapatban, akárki is fog pályára lépni, képesek vagyunk megnyerni a mérkőzést.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC