nb1.hu

Vác: nem vállalják a harmadosztályt

Indokolta a klub a döntést.

 
A Pápai Perutz FC után, a Váci FC is bejelentette, hogy pénzügyi gondok miatt nem vállalja a harmadosztályú indulást. A következő szezonban a Pest megye I. osztályban fog nevezni. A nagy múltú klub, hivatalos oldalán közölte a döntést.
 
ÍME A VÁCIAK KÖZLEMÉNYE: 
 
“Bár egy héttel ezelőtt klubunk megkapta az NB III-as indulási jogot, a finanszírozási lehetőségek beszűkülése miatt a Vác FC nem tudja vállalni az NB III-as indulást a 2022-23-as kiírásban. Klubunk vezetői az elmúlt időszakban folyamatosan keresték a megoldást, de sem cégek, sem az önkormányzat nem nyújtott segítő kezet, így a többségi tulajdonos Vác VLSE nem látja az NB III-es működéshez szükséges fedezetet.
Városunk viszont nem marad felnőtt futball nélkül, két tényező miatt sem. A Nógrád megyei I. osztályból feljutó Bánk-Dalnoki Akadémia a következő idényben – egy együttműködés keretében – Vácon fogja játszani NB III-as hazai mérkőzéseit, mégpedig Bánk-Dalnoki-Vác VLSE néven. Egyesületünknek együttműködési szerződése van a bánkiakkal, amely a váci stadion biztosítása mellett kiterjed a játékosokra is, ennek értelmében több, az előző szezonbeli NB III-as kerethez tartozó labdarúgónk kaphat náluk lehetőséget.
 
A harmadosztályú küzdelmektől tehát visszalépünk, de a Vác VLSE a Pest megyei I. osztályban indít csapatot, az előző szezonbeli U19-es csapatra építve. A nevezést már be is adtuk, reményeink szerint az MLSZ Pest megyei Igazgatósága hamarosan el is fogadja azt.
 
Hajrá, Vác!”
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC