nb1.hu

Ukrajnából igazolhat a listavezető Barcika

Komoly cél a visszakerülés.

Kiesett a nyáron az NB II-ből a Kazincbarcika, de a klub vezetői az azonnali visszajutást tűzték ki célul a csapatuk elé. Ennek köszönhetően voltak ám említésre méltó változások a játékoskeretben akkor, de a legjobb döntésnek az bizonyult a részükről, hogy Varga Attilát nevezték ki vezetőedzőnek.
 
A Kazincbarcika a vezérletével 20 mérkőzésen 53 pontot gyűjtött úgy, hogy 17 győzelme, 2 döntetlenje és mindössze 1 veresége van. Az előnye jelenleg 4 pont a második BKV Előre előtt, míg a harmadik, tavaly még szintén volt NB II-es DEAC hátránya már 8 egység.
 
A Kazincbacika az év utolsó bajnokiján a Tiszafüred vendégeként aratott 5-1-es győzelmet, a lefújás után így értékelt Varga a klubhonlapnak:
 
„Az, hogy húsz meccsből megnyertünk tizenhét mérkőzést, ezeken hatvankét gólt rúgtunk és csupán tizenkét gólt kaptunk, az nem szerencse, az nem a véletlen műve! A csapat a szezon végére elfáradt, ez normális hiszen rengeteg meccsen léptünk pályára de a győzni akarás sohasem hiányzott! Elégedett vagyok! Sűrű, hosszú volt a szezon rengeteg jó mérkőzés van a hátunk mögött, elégedett vagyok, hisz vezetjük a ligát, továbbjutottunk a Magyar Kupában! A bajnoki hajrában, így a mai napon sem játszottunk túl jól de a hozzáállás mindig magas szintű volt! Köszönöm a csapatnak a vezetőknek a városnak ezt a csodálatos félévet!"
 
A Barcikában 16 meccsen, 11-szer kezdőként lépett pályára az őszi idényben Bartos Julián, aki Ungváron született, magyar állampolgársággal is rendelkezik. Adatait figyelembe véve elmondható, hogy tevékenyen hozzájárult csapata remek szerepléséhez.
 
Honlapunk úgy tudja, esély van arra, hogy a télen két további, Ukrajnában született játékos is a feljutásra esélyes gárdához kerüljön. Az egyik futballista a 29 éves és balszélső Vasyl Pynyashko, a másik a szintén 29 éves, középső középpályás Viktor Ryashko.
 
Mindketten az FK Ungvár játékosai, Pynyashko értéke 250 ezer euró, míg Ryashko 75 ezer euróét ér a Transfermarkt szerint.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC