Újpest: hátráltató tényezők ellenére - őszértékelés - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Újpest: hátráltató tényezők ellenére - őszértékelés

Simon Zoltán - 2021. December 24. Friday 11:19
Méghozzá a legilletékesebbtől.
ÍME, AZ ÚJPEST ÉRTÉKELÉSE:
 
"Másik ligában, csaknem egy új csapattal vágtunk neki az idei NB III-as szezonnak. Ahogy azt már többször is írtuk, a legtöbb budapesti együttest magában foglaló Közép-csoport helyett a Keleti-csoportban pallérozódnak ebben az idényben a második csapatunk játékosai. A 20. forduló zárása után a 11. helyen állunk 26 pontot szerezve. Mundi Viktort kértük meg, hogy értékelje a srácok őszi teljesítményt.
 
A kitűzött a cél a középmezőny volt, ennek megfelelően zártuk a 2021-et. Elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel?
Kezdjük azzal, hogy tudtuk, hogy az új bajnoki besorolás annyiból mindenképp hátrányt jelentett, hogy többet kell utazni, hosszabb túrák várnak ránk egy-egy idegenbeli összecsapásnál. Ráadásul a Tábor utca felújítása miatt pályacserét is kellett kérnünk, így tavasszal majd több lesz a meccsünk itthon, a 19 hátralévő mérkőzésből 11 lesz hazai környezetben. Erre a szezonra egy teljesen új csapatot kellett építenünk, ezért összeségében elégedett vagyok az eddigi teljesítménnyel. Ha a számszerű eredményt nézzük, akkor van némi hiányérzetem, mert azért szerepelhetnénk jobban is, lehetne több pontunk.
 
Volt egy-két meglepetésnek számító végeredmény, de az élcsapatok ellen jól gyűjtögettük a pontokat.
Igen, ennek a legfőbb oka, hogy az erősebb keretek ellen egy mélyebben védekező taktikával léptünk pályára, és ez jól működött. Amikor azonban dominálni akartuk a játékot, akkor nagyobb terület maradt ellenfelünknek is a támadásra, így könnyebben kerültek a védővonalunk mögé. De mindenképpen előrelépés, hogy míg tavaly a kiesőzóna környékén lévő együttesek ellen sok pontot hullajtottunk, addig idén legtöbbször győzelemmel zártuk ezeket a bajnokikat.
 
A második csapatnak az NB III-as küzdelem mellett egy másik célja az első együttes kiszolgálása. Az elmúlt években többen is felkerültek a „nagyokhoz”, és idén is többen voltak ingázók.
Nagyon jól működik a két keret közti mozgás, többen már az első kerettel készülnek hétközben. A fiatalabbak, akik még kevesebb szerephez jutnak Michael Oenningnél, természetesen nálam is jelentkeznek játékra, de ugye formába lendülés céljából többször is megfordult nálunk Croizet, aki vezéregyéniség tudott lenni az ifjak között.
 
Az eredményeket látva a célunk tavaszra is hasonló lehet.
Minél előrébb szeretnénk végezni, de az elsődleges célunk továbbra is az egyéni képzés, hogy minél több futballistánkból lehessen később lila-fehér első osztályú játékos."
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!