Újabb csapat lépett vissza az NB III-tól - részletek - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Újabb csapat lépett vissza az NB III-tól - részletek

NB3.hu - 2022. September 27. Tuesday 21:05
Szomorú bejelentés.
Kép forrása: Makó/Facebook
Az NB III Közép csoportjában szereplő Makó a következő bejelentést tette:
 
"KÉNYSZERHELYZET MIATT AZ NB3-AS LABDARÚGÓ CSAPATUNK VISSZALÉP A TOVÁBBI KÜZDELMEKTŐL
 
Az orosz-ukrán háború okozta gazdasági válság nem kíméli az önkormányzatokat és a gazdasági szereplőket sem. Mindez a labdarúgás világát is mélyen érinti, így sajnálatos módon a Makó FC-t sem kerüli el.
 
A makói önkormányzat a brutális - 10-12-szeres! - energiaár-növekedés miatt kénytelen bezárni intézményei és sportlétesítményei jelentős részét. Közéjük tartozik a Makó Aréna is: a stadion épületei október 1-től nem használhatóak. Megértjük az önkormányzat döntését, ugyanakkor a Makó FC a létesítmény nélkül nem tud sporttevékenységet folytatni.
 
Ezzel együtt labdarúgó csapatunk támogatói körét is súlyosan érintette a gazdasági válság, így a működésre fordítható összegeink drasztikusan csökkentek. Nincs keretünk és lehetőségünk arra, hogy pályát és öltözőket béreljünk felnőtt csapatunk hazai környezetben történő felkészüléséhez, illetve versenyzéséhez.
 
A fenti okok miatt szomorúan kell bejelentenünk, hogy a Makó FC 2022. szeptember 27-től visszalép a Magyar Labdarúgó Szövetség által szervezett 2022/23. évi NB III osztályú férfi felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokságban való további részvételtől.
 
A Farkas Éva Erzsébet polgármester asszonnyal folytatott egyeztetésen megállapodtunk abban, hogy a makói utánpótlás labdarúgás megmentése érdekében a nehéz gazdasági helyzet ellenére is mindent megteszünk. Válságtervet dolgozunk ki arra vonatkozóan, hogy a Makó FC utánpótlás csapatai tovább edzhessenek és versenyezhessenek. Ugyanez vonatkozik a megyei másod- és harmadosztályban szereplő felnőtt csapatainkra is.
 
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani minden támogatónknak, akik segítették azt, hogy az elmúlt több mint két évben sikereket érhessünk el. Nagyon büszkék vagyunk a megyei első osztályú bajnokság megnyerésére, valamint a 2021/22-es NB3-as bajnokságban elért 5. helyezésünkre. Megemeljük kalapunkat az edzői stáb és a csapattagok előtt. Makó városa büszke lehet erre a szuper csapatra. Nem utolsósorban pedig hálásan köszönjük nagyszerű szurkolóink mindig töretlen szeretetét és támogatását.
 
A külső körülmények ellehetetlenítették a további folytatást, de biztosak vagyunk benne, hogy amennyiben rendeződtek a háborús és gazdasági problémák a világban, újra hasonló szintre tudjuk felemelni a makói labdarúgást."
 

A Makó 9 meccs alatt 11 pontot szerzett a bajnokságban, ezzel a 11. helyen állt. Érdekesség, hogy nemrég a Balassagyarmat is visszalépett a bajnokságtól, cikkünket itt olvashatják erről a témáról. 
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!