nb1.hu

Új szakemberek az akadémiánál

Jelentős változásokat jelentettek be.

Íme, a Szeged-Grosics Akadémia közleménye:
 
"Már javában zajlik a munka a Szeged-Grosics Akadémia utánpótlás-együtteseinél: klubunk utánpótlásában több új szakember is bekapcsolódik, a cél pedig az, hogy jövőre még kiemeltebb státuszt nyerjünk el.
Az elmúlt idény lezárásaként a kis korosztályok is átvehették az érmeket a Sziksósfürdőn megtartott évzárón. Az U7, U8, U9, U10, U11, U12 és U13-as csapatok a Bozsik-tornákon és az Interliga-sorozatban szerepeltek az elmúlt évben. A versenyző korosztályok között a leányok U14-es és U16-os csapata bajnoki címet szerzett, amivel történelmet írtak – a Szeged-Grosics Akadémia utánpótlás-csapatai közül ugyanis elsőként akaszthattak bajnoki aranyérmet a nyakukba. A fiú vonalon az U14, az U15 és az U17-es csapat is ezüstérmet szerzett, míg az U19-es csapat ötödikként zárt a saját bajnokságában.
 
A Szeged-Grosics Akadémia létrejöttével a továbbiakban Halász László szakmai vezető szegedi segítője Majó Ádám lesz.  Mint azt Halász László elmondta, a 2018-19-es idényben elkezdődött egy közös szakmai munka Szegeden és Gyulán, ami egy kölcsönös alapú segítségen alapszik. – Ez az idény nagyon komoly és figyelmes munkát követel, amiben minden edzőkolléga maximálisan kiveszi a részét abban, hogy minőséget és szintet tudjunk emelni. Mindkét telepen új edzőkollégákkal bővült a keret, próbáltunk olyan szakembereket bevonni a rendszerbe, akikre hosszabb távon számíthatunk. Jó hír, hogy Szegeden az U12 és U13-as NB I-es nagypályás bajnokság mellett az U10-es és U11-es csapatot is ki tudjuk emelni magas szintű tornára, a RUK és alközpontok között zajló versenyeztetést az MLSZ koordinálja. Célkitűzéseink között szerepel, hogy az U14 és az U17-es csapat NB I-ben szerepeljen, valamint az NB II-es jogosultság megszerzése Szegeden, míg a gyulai telepen a már megszerzett versenyeztetési státuszokat tartanánk meg. Külön figyelmet fordítunk idén az egyéni képzésre, amely kis létszámú csoportokban lesz működőképes, az U10 és az U17-es korosztályokra fókuszál. Az elkövetkező időszakban különös figyelmet fordítunk a scout rendszer kiépítésére is – minden egyes csapatunknak eredményes és jó szezont kívánok ezúton is! – fogalmazott Halász László.
 
A következő idényben az U11-ig bezárólag versenyeznek a csapataink a Bozsik-tornákon, így az U7-es, az U8-as, az U9-es és az U11-es csapatok szerepelnek a Bozsik-programban, az U8, U9, U10 és U11-es csapatok az Interligában is részt vesznek. Az U12-esek a kiemelt, I. osztályú NB I-es bajnokságban versenyeznek: a csökkentett pályaméretű, két tizenhatos között zajló bajnokságban a kiemelt tehetségközpontok, alközpontok és regionális utánpótlás-központok csapatai játszanak egymás ellen.
 

Az U13-asok NB I-es bajnoksága már tíz plusz egy fővel, nagypályán fog zajlani. Az U14-es korosztálynál a szakvezetés célja, hogy a csapat megnyerje a bajnokságot. A szakmai stáb célja, hogy  hogy 2019 júliusától az U12, az U13, az U14 és az U15-ös csapatunk is NB I-ben szerepeljen, az U17-es csapatnál pedig az NB III-ból felfelé való osztályváltás a cél. Amennyiben ez sikerül, akkor az NB I-ben szereplő csapatok mellett az U16, az U17 és az U19-es csapat az NB II-ben játszhatna a következő szezontól. – A Szegedi Ifjúsági Centrum elkészültével szakmailag is szeretnénk felzárkózni ehhez a nagyszerű létesítményhez, így mellé tudnánk rakni azt a szakmai minőséget is, amit a szegedi labdarúgás megérdemel – tette hozzá Majó Ádám.
 
Az új idénytől az alábbi szakemberek dolgoznak utánpótlás-csapatainknál:
 
– Óvodás program, U7-es korosztály (Weöres-iskola program: Zemkó Viktor, Madách-iskola program: Simon Róbert, Karolina-iskola program: Szilágyi Zsolt, Gregor-iskola program: Hacker Bence, Czebe Norbert)
 
U8-U9: Hacker Bence, Czebe Norbert
U10: Siket Lajos
U11: Simon Róbert, Dlusztus Imre
U12: Kovács Péter, Krébesz Attila
U13: Zemkó Viktor, Horváth Zoltán
U14: Dürgő Péter, Karsai Gábor
U15: Vágó Mihály, Szilágyi Zsolt
U17: Jenei Péter, Hadár Attila
U19: Ioan Patrascu
A szakmai stáb munkáját Kiss Balázs scout vezetőként, Vasuth László és Halász Krisztián kapusedzőként (utóbbi toborzásvezetőként is), Alexa Szabolcs erőnléti edzőként, Markó Tímea pedig prevencióval, rehabilitációval és Core izomfejlesztéssel foglalkozó szakemberként segíti. Az idei szezontól elindul a tehetséggondozó program, ahol poszt specifikus edzéseken vehetnek részt a gyerekek, ezeket a foglalkozásokat Ioan Patrascu és Karsai Gábor vezeti az U10-es korosztálytól az U15-ös csapat tagjai számára. 
 
Fontos megjegyezni, hogy a Szeged-Grosics Akadémia is bekerült a közé a 42 egyesület közé, akik Bozsik-tehetségközpontként folytathatják a munkát."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC