Új játékosok a pécsieknél, megnevezte edzőjét az újonc - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Új játékosok a pécsieknél, megnevezte edzőjét az újonc

NB3.hu - 2022. June 26. Sunday 19:41
Fiatal magyar tehetséget igazolt a Putnok.
Kép forrása: putnokfc.hu
A PEAC BEJELENTÉSE:
 
"Két hét telt el azóta, hogy a Zsámbék ellen megnyert osztályozó után biztossá vált, hogy a 2022-23-as szezont a PEAC csapata a magyar harmadosztályban kezdheti meg. Az elmúlt két hét tapasztalatairól, a háttérben zajló hatalmas munkáról, a csapatépítésről és a jövőképről nyilatkozik Fazakas András, a labdarúgó szakosztály szakmai igazgatója.
 
- A csapatépítésnél három oldalról közelítettük meg a megálmodott keretet. Elsőként a bajnokcsapat tagjaival beszélgettünk a jövőről. Az egyeztetések eredményeként 8-9 játékos lesz, aki a megemelkedett követelményeknek meg akar, és meg is tud felelni. Nagy örömünkre senki nem tervez eligazolni a csapattól, és ez azt jelenti, hogy a megyei I. osztályú gárdánk is nagyon erős marad. Sokan a megemelkedett edzésszámot, a hosszabb utazásokat nem tudják egyeztetni a munkájukkal, a tanulmányaikkal, családi életükkel. Számukra hatalmas lehetőség, hogy II.-es csapatunk feljutott a megyei I. osztályba. A megszokott edzésmunkát végezhetik, azzal a megfizethetetlen lehetőséggel, hogy a PEAC kötelékében maradva, megfelelő teljesítményt nyújtva, nyitott az út akár az NB III.-as mérkőzésekre is.
 
A tavalyi bajnokcsapatból július 4.-én Pölöskei Tamás, dr. Wieland Zsolt, Dargó Dávid, Nagy Gergő, Makai Márk, Miltner Szabolcs és Udvardi Dániel kezdi meg Lőrinc Antallal a felkészülést a hosszú és nehéz idényre. Gelencsér Bálint és Hadobás Gergő személyes okok miatt csak aug. 1.-jén tudnak csatlakozni a kerethez.
 
A csapat megerősítésére a második lépésként olyan játékosokat szeretnénk igazolni, akik már bizonyítottak, magasabb osztályban szerzett rutinnal is rendelkeznek. Tanulni szerettünk volna a számunkra példaértékűen szimpatikus Mohács idényéből. Hosszú évek után volt végre egy csapat Baranya megyében, aki vállalta az NB III.-at.  Azonban tavaly nyáron alig igazoltak új játékost, szinte a megyét megnyert gárdájukkal vágtak neki a magasabb szintű bajnokságnak. Sajnos az őszi eredményeik még nem úgy alakultak, ahogy megálmodták, de fél év tapasztalat, néhány téli igazolás után már erős, minden igénynek megfelelő, a Közép - csoport bármely csapata ellen győzelmi célokkal felálló csapatuk lett. Sajnáljuk, hogy ez már nem volt elég a bentmaradáshoz, és gyors visszakerülést kívánunk nekik. 
 
Mielőtt rátérnék az új szerzeményekre, csak egyetlen gondolat az NB III.-ról és a PEAC hitvallásáról. Megdöbbenve olvastuk, hogy volt olyan csapat, amely nem indult el az idei bajnokságban, mert 106 millió forintból nem látták biztosítottnak a pénzügyi hátteret. - Ellenben örültünk, hogy ezáltal egy velünk hasonló gondolkodású, rengeteg közös jellemzővel rendelkező egyesület, a Zsámbék kapott váratlan, de megérdemelt lehetőséget a bizonyításra. - Mi úgy vágtunk neki a csapatépítésnek, hogy tudtuk az egyetem, a város és szponzoraink támogatása mellett is ennek az összegnek a fele sem áll majd rendelkezésünkre. Az NB III. a mi olvasatunk szerint még amatőr osztály! Nálunk mindenki egyetem vagy munkahely mellett fog játszani. Rengeteg játékossal tárgyaltam az elmúlt hetekben. Akinek nem láttam a tüzet a szemében, hogy nálunk szerepelhet, PEAC mezbe bújhat, NB III.-ban építheti magát, attól nagyon rövid úton elköszöntem. Természetesen igyekszünk meghálálni a játékosaink fáradozásait, de aki ebből szeretne megélni, annak ajánljuk a magyar labdarúgás első két osztályát.
 
Nem tudunk, és nem is akarunk részt venni „számháborúban”. Talán a legalacsonyabb költségvetésű NB III. -as csapat leszünk, de csak olyat ígérünk, amit be is tartunk, és becsülettel végigmegyünk az általunk megtervezett úton. Fiataloknak, egyetemistáknak lehetőséget és célt adó egyesület szeretnénk lenni, akinek a szurkolói egy szerethető, fejlődőképes, megalkuvást nem tűrő csapatnak drukkolhatnak hétről-hétre. Szeretnénk, ha az utánpótlásunk számára motivációt jelentenének és példaképként tekinthetnének a felnőtt játékosainkra.  Az imádott sportágunkban még nem bizonyított, a közösből csak kivenni akaró játékosokra nincs szükségünk! Volt, akin láttam, hogy mosolyog az ajánlatunkon, akit csak a pénz érdekelt, annak sok sikert kívántam a további pályafutásához. 
 
Hallottam persze az ellendrukkereket és fanyalgókat is: – „Minek vállaljuk, úgyis kiesünk, ennyi pénzből felesleges...” Szeretnénk bizonyítani, hogy nincs igazuk! Ezért fogunk szerényen, csendben, de kőkeményen dolgozni. Egyértelmű célként a biztos bennmaradást tűztük ki. Hiszünk a munkánkban, hiszünk a csapatunkban, edzőinkben, vezetőinkben, szurkolóink támogatásában! Amennyiben ez kevés lesz, akkor emelt fővel és rengeteg tapasztalattal búcsúzunk, de nem menekültünk el a lehetőség elől. A játékosainknak rengeteg NB III.-as mérkőzés lesz a lábukban, ők is, és az egyesület is csak profitálhat ebből az izgalmas szezonból.
 
Ennek szellemében érkeztek:
Paceka Norbert / 27 éves/ – kapus Kozármislenyből igazol hozzánk 22 NB II.-es és 161 NB III.-as meccs tapasztalatával.
Tóth Márk /26 éves/ - támadó, irányító 173 NB III.-as mérkőzésen vett részt, és volt már NB II.-es kerettag is
Temesvári Máté /23 éves/ belső védő, labdaszerző – 74 NB III.-as mérkőzése van
Nagy Máté /20 éves/ - védő Gerjenből érkezik, egyetemista lesz, paksi nevelés, és fiatal kora ellenére már 37 alkalommal szagolt bele az NB III légkörébe
Szabó Zalán /19 éves/ - másodéves TTK-s hallgató, a PMFC – vel 35 alkalommal szerepelt NB II.-es jegyzőkönyvben
Tárgyalunk még három - négy játékossal, akikkel, ha megegyezünk értesítjük szurkolóinkat.
 
A harmadik lépésként a PMFC-vel fennálló együttműködésünket emeltük magasabb szintre, és a PMFC-ből kiöregedő, egyetemen tanuló, vagy egyetemre jelentkező játékosokkal bővítjük keretünket. A tárgyalásokon őket hallgatva éreztem magam a legjobban. Csillogó szemük, izgalommal teli várakozásuk ad erőt nekünk, ahhoz, hogy jó az irány, amit képviselünk. Ezek a fiatalok labdarúgóként képzelték gyerekkorukban a jövőjüket, és alig várják, hogy nálunk kamatoztathassák a rengeteg munkát, amit a sportba fektettek. A sport mellett a civil életüket is komolyan építik, hiszen mindannyian felsőfokú oktatásunkban pallérozódnak. Lehetőségük lesz NB III-ban játszani, hétről-hétre bizonyítani és a még magasabb osztályhoz szükséges játékperceket begyűjteni. Többek között miattuk is vállaltuk a harmadosztályt, és ők képviselik a PEAC által elképzelt és nyújtott életpályamodellt.
Archie Hawkins /2002/
Kása Benedek /2002/
Szücs Bálint /2002/
Than Olivér /2003/
Bozóki Máté /2003/
Horváth Marcell /2003/
Molnár Csongor /2003/
 
Természetesen a 2004-es szabálynak megfelelően legalább négy középiskolás játékosunk is lesz, akik NB III-as csatákban erősödve készülhetnek a későbbi NB II-es, NB I-es jövőjükre. Róluk is jövő héten írunk.
 
De nem csak a PMFC utánpótlásának fejlődését segítjük elő, hanem saját utánpótlásunkból kiöregedő fiataljainkat sem eresztjük szélnek. Többen megye I-es csapatunk keretéhez kerülnek, míg a többiek számára terveink között szerepel a PEAC III. indítása a megyei III. osztályban, ahol tovább pallérozódhatnak erősítve megye I-es és NB III-as csapatunk hátterét."
 

A PUTNOK KÖZLEMÉNYE:
 
"A Putnok FC harmadik új igazolása Vajda Cristofer.
 
2004. január 10-én született. Labdarúgó karrierjét Szatmárnémetiben kezdte, majd a Viitorul Clujnál folytatta. Magyarországon elsőként Nyíregyházán játszott, majd a Debreceni Labdarúgó Akadémiához került. Az akadémiáról a Békéscsaba Előre FC csapatához igazolt. Az előző szezonban a Békéscsabán kívül a Körösladány alakulatánál kapott lehetőséget, ahol részese volt a Békés megyei első osztály megnyerésének és a Cigánd ellen sikeresen megvívott osztályozó mérkőzéseknek is. A Debrecenben töltött időszaka idején Cristofer tagja volt az utánpótlás válogatottnak.
 
A több poszton is bevethető fiatal játékos bizakodó a saját és a csapat jövőképét illetően is.
 
“Elsődleges célom minél többet fejlődni és minél több meccsen pályára lépni. Szeretném segíteni a csapatot a kitűzött célok elérésében, mindezt úgy, hogy szeretnék meghatározó játékos lenni a harmadik vonalban. A Putnok FC egy nagyon jó lehetőség számomra, hogy megmutassam mire vagyok képes. Bízok benne, hogy én is és a csapat is sikeres szezon előtt állunk.” – válaszolta megkeresésünkre Vajda Cristofer.
 
A 18 éves játékos a középpályán és a támadó szekcióban erősítheti csapatunkat.
 
“Cristofer egy labdaügyes játékos, akinél jó helyen van a labda. Látunk benne potenciált, hogy magasabb szintre is eljusson. Korát meghazudtoló játékintelligenciával rendelkezik.” – mondta el harmadik friss igazolásunkról Szala Ákos edző"
 
A HATVAN HÍRE:
 
"Zoran Spisljak irányításával kezdi meg felnőtt férfi csapatunk az NB III-ra való felkészülést."

LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 08. 19. 14:49

Köln-Vidi: felbőszültek a németek a vereség után

Így látják a továbbjutási esélyeket.
2022. 08. 19. 13:24

Paks: Waltner Róbert reagált az FTC kérelmére

Indokolt is a vezetőedző.
2022. 08. 19. 12:27

Nemzetek Ligája: indul a jegyértékesítés

Újabb két meccs vár a magyar válogatottra. 
2022. 08. 19. 12:01

EKL: kiakadt Szalai Ádám edzője - reakció

Tovább mélyül a gödör a svájci csapatnál.
2022. 08. 18. 18:58

Nyert a DVTK-Ajka, Vukmir örül, hosszabb eltiltást is kiosztott az MLSZ

Dobogón Békéscsaba és Szombathely is.
2022. 08. 17. 21:32

Megtalálta a helyes utat a DVTK, a viharsarokban vendégeskedett az MTK

Szomszédvárak csatája Baranyában.
2022. 08. 18. 19:09

Böde gólt szerzett, igazolt a Dunaújváros és a Hódmezővásárhely

Eltiltották a Balassagyarmat technikai vezetőjét, Baráth Botond visszajátszott.
2022. 08. 17. 20:15

Hetet rúgott az Iváncsa, háromgólos hátrányból fordított a Pénzügyőr

Eredmények, tabellák.
2022. 08. 19. 11:22

FTC-Shamrok: Pászka Lóránd elárulta, mi kell a továbbjutáshoz

Értékelt a balhátvéd. 
2022. 08. 19. 10:39

Puskás Akadémia-Kecskemét: visszatér a “veszélyes újonc” - reakciók

Ezt várják a főszereplők.
2022. 08. 17. 19:37

Debütált a Szpari új edzője, négyet vágott a Győr

Eredmények, tabella.
2022. 08. 16. 17:36

2 milliós szegedi büntetés, új igazolás Siófokon - a szerdai program

Mindhárom dobogós idegenben játszik.
2022. 08. 17. 12:50

Szoros csatát hozott az FTC és a Honvéd meccse

Eredmények, tabellák.
2022. 08. 16. 18:02

Brutális bombagól után jön a hétközi forduló - videó, szerdai program

Öt hibátlan csapat maradt még.
2022. 08. 19. 09:59

NB I: fővárosi rangadó, nyeretlenek csatája

Izgalmasnak ígérkezik a 4. forduló.
2022. 08. 19. 09:26

Köln-Vidi: mutatjuk a fehérvári bombagólokat - videó

Provokálta a kiállítást a Vidi, váratlan dolog érte a hazaiakat.
2022. 08. 19. 06:32

Pénteki foci: kezdődik az NB I 4. fordulója

Méghozzá egy meccsel.
2022. 08. 18. 23:28

Vidi-Köln: Dárdai a bombagóljáról is mesélt - reakció

Tényleg sikerült jól eltalálnia. Inna egyet az apjával!
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
1BVSC-Zugló10
2Aqua-General Hajdúszoboszló10
3Putnok FC9
4Pénzügyőr SE9
5BKV Előre9
6Körösladányi MSK7
7Kisvárda Master Good II.7
8Facultas-Tiszafüredi VSE7
9Karcagi SE7
10DEAC6
11DVTK II.6
12Eger SE6
13FC Hatvan4
14Sényő-Carnifex FC4
15Termálfürdő FC Tiszaújváros4
16DVSC II.4
17Füzesgyarmati SK3
18Jászberényi FC1
19Vasas FC II.1
20Békéscsaba 1912 Előre II.0
TABELLA - KÖZÉP
1Iváncsa KSE12
2Hódmezővásárhelyi FC12
3ESMTK9
4Dunaújváros8
5Meton-FC Dabas SE7
6Majosi SE7
7Budapest Honvéd-MFA II.7
8MTK Budapest II.6
9Szolnoki MÁV FC6
10Balassagyarmati VSE6
11Szekszárdi UFC6
12Paksi FC II.6
13PTE-PEAC4
14Ferencvárosi TC II.4
15Makó FC4
16Újpest FC II.3
17Kecskeméti TE II.3
18Ceglédi VSE3
19Bánk-Dalnoki LA1
20Monor0
TABELLA - NYUGAT
1Practical VLS Veszprém12
2Tatabányai SC9
3FC Nagykanizsa9
4Érdi VSE9
5Puskás Akadémia FC II.8
6ETO Akadémia7
7III. Kerületi TVE7
8Kelen SC7
9ZTE FC II.7
10Technoroll Teskánd KSE6
11Komárom VSE4
12MOL Fehérvár FC II.4
13Bicskei TC4
14Gyirmót FC Győr II.4
15Budaörs3
16Csornai SE3
17Kaposvári Rákóczi FC3
18Móri SE1
19Zsámbéki SK1
20Balatonfüredi FC0
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!