nb1.hu

Új játékosok a pécsieknél, megnevezte edzőjét az újonc

Fiatal magyar tehetséget igazolt a Putnok.

A PEAC BEJELENTÉSE:
 
"Két hét telt el azóta, hogy a Zsámbék ellen megnyert osztályozó után biztossá vált, hogy a 2022-23-as szezont a PEAC csapata a magyar harmadosztályban kezdheti meg. Az elmúlt két hét tapasztalatairól, a háttérben zajló hatalmas munkáról, a csapatépítésről és a jövőképről nyilatkozik Fazakas András, a labdarúgó szakosztály szakmai igazgatója.
 
– A csapatépítésnél három oldalról közelítettük meg a megálmodott keretet. Elsőként a bajnokcsapat tagjaival beszélgettünk a jövőről. Az egyeztetések eredményeként 8-9 játékos lesz, aki a megemelkedett követelményeknek meg akar, és meg is tud felelni. Nagy örömünkre senki nem tervez eligazolni a csapattól, és ez azt jelenti, hogy a megyei I. osztályú gárdánk is nagyon erős marad. Sokan a megemelkedett edzésszámot, a hosszabb utazásokat nem tudják egyeztetni a munkájukkal, a tanulmányaikkal, családi életükkel. Számukra hatalmas lehetőség, hogy II.-es csapatunk feljutott a megyei I. osztályba. A megszokott edzésmunkát végezhetik, azzal a megfizethetetlen lehetőséggel, hogy a PEAC kötelékében maradva, megfelelő teljesítményt nyújtva, nyitott az út akár az NB III.-as mérkőzésekre is.
 
A tavalyi bajnokcsapatból július 4.-én Pölöskei Tamás, dr. Wieland Zsolt, Dargó Dávid, Nagy Gergő, Makai Márk, Miltner Szabolcs és Udvardi Dániel kezdi meg Lőrinc Antallal a felkészülést a hosszú és nehéz idényre. Gelencsér Bálint és Hadobás Gergő személyes okok miatt csak aug. 1.-jén tudnak csatlakozni a kerethez.
 
A csapat megerősítésére a második lépésként olyan játékosokat szeretnénk igazolni, akik már bizonyítottak, magasabb osztályban szerzett rutinnal is rendelkeznek. Tanulni szerettünk volna a számunkra példaértékűen szimpatikus Mohács idényéből. Hosszú évek után volt végre egy csapat Baranya megyében, aki vállalta az NB III.-at.  Azonban tavaly nyáron alig igazoltak új játékost, szinte a megyét megnyert gárdájukkal vágtak neki a magasabb szintű bajnokságnak. Sajnos az őszi eredményeik még nem úgy alakultak, ahogy megálmodták, de fél év tapasztalat, néhány téli igazolás után már erős, minden igénynek megfelelő, a Közép – csoport bármely csapata ellen győzelmi célokkal felálló csapatuk lett. Sajnáljuk, hogy ez már nem volt elég a bentmaradáshoz, és gyors visszakerülést kívánunk nekik. 
 
Mielőtt rátérnék az új szerzeményekre, csak egyetlen gondolat az NB III.-ról és a PEAC hitvallásáról. Megdöbbenve olvastuk, hogy volt olyan csapat, amely nem indult el az idei bajnokságban, mert 106 millió forintból nem látták biztosítottnak a pénzügyi hátteret. – Ellenben örültünk, hogy ezáltal egy velünk hasonló gondolkodású, rengeteg közös jellemzővel rendelkező egyesület, a Zsámbék kapott váratlan, de megérdemelt lehetőséget a bizonyításra. – Mi úgy vágtunk neki a csapatépítésnek, hogy tudtuk az egyetem, a város és szponzoraink támogatása mellett is ennek az összegnek a fele sem áll majd rendelkezésünkre. Az NB III. a mi olvasatunk szerint még amatőr osztály! Nálunk mindenki egyetem vagy munkahely mellett fog játszani. Rengeteg játékossal tárgyaltam az elmúlt hetekben. Akinek nem láttam a tüzet a szemében, hogy nálunk szerepelhet, PEAC mezbe bújhat, NB III.-ban építheti magát, attól nagyon rövid úton elköszöntem. Természetesen igyekszünk meghálálni a játékosaink fáradozásait, de aki ebből szeretne megélni, annak ajánljuk a magyar labdarúgás első két osztályát.
 
Nem tudunk, és nem is akarunk részt venni „számháborúban”. Talán a legalacsonyabb költségvetésű NB III. -as csapat leszünk, de csak olyat ígérünk, amit be is tartunk, és becsülettel végigmegyünk az általunk megtervezett úton. Fiataloknak, egyetemistáknak lehetőséget és célt adó egyesület szeretnénk lenni, akinek a szurkolói egy szerethető, fejlődőképes, megalkuvást nem tűrő csapatnak drukkolhatnak hétről-hétre. Szeretnénk, ha az utánpótlásunk számára motivációt jelentenének és példaképként tekinthetnének a felnőtt játékosainkra.  Az imádott sportágunkban még nem bizonyított, a közösből csak kivenni akaró játékosokra nincs szükségünk! Volt, akin láttam, hogy mosolyog az ajánlatunkon, akit csak a pénz érdekelt, annak sok sikert kívántam a további pályafutásához. 
 
Hallottam persze az ellendrukkereket és fanyalgókat is: – „Minek vállaljuk, úgyis kiesünk, ennyi pénzből felesleges…” Szeretnénk bizonyítani, hogy nincs igazuk! Ezért fogunk szerényen, csendben, de kőkeményen dolgozni. Egyértelmű célként a biztos bennmaradást tűztük ki. Hiszünk a munkánkban, hiszünk a csapatunkban, edzőinkben, vezetőinkben, szurkolóink támogatásában! Amennyiben ez kevés lesz, akkor emelt fővel és rengeteg tapasztalattal búcsúzunk, de nem menekültünk el a lehetőség elől. A játékosainknak rengeteg NB III.-as mérkőzés lesz a lábukban, ők is, és az egyesület is csak profitálhat ebből az izgalmas szezonból.
 
Ennek szellemében érkeztek:
Paceka Norbert / 27 éves/ – kapus Kozármislenyből igazol hozzánk 22 NB II.-es és 161 NB III.-as meccs tapasztalatával.
Tóth Márk /26 éves/ – támadó, irányító 173 NB III.-as mérkőzésen vett részt, és volt már NB II.-es kerettag is
Temesvári Máté /23 éves/ belső védő, labdaszerző – 74 NB III.-as mérkőzése van
Nagy Máté /20 éves/ – védő Gerjenből érkezik, egyetemista lesz, paksi nevelés, és fiatal kora ellenére már 37 alkalommal szagolt bele az NB III légkörébe
Szabó Zalán /19 éves/ – másodéves TTK-s hallgató, a PMFC – vel 35 alkalommal szerepelt NB II.-es jegyzőkönyvben
Tárgyalunk még három – négy játékossal, akikkel, ha megegyezünk értesítjük szurkolóinkat.
 
A harmadik lépésként a PMFC-vel fennálló együttműködésünket emeltük magasabb szintre, és a PMFC-ből kiöregedő, egyetemen tanuló, vagy egyetemre jelentkező játékosokkal bővítjük keretünket. A tárgyalásokon őket hallgatva éreztem magam a legjobban. Csillogó szemük, izgalommal teli várakozásuk ad erőt nekünk, ahhoz, hogy jó az irány, amit képviselünk. Ezek a fiatalok labdarúgóként képzelték gyerekkorukban a jövőjüket, és alig várják, hogy nálunk kamatoztathassák a rengeteg munkát, amit a sportba fektettek. A sport mellett a civil életüket is komolyan építik, hiszen mindannyian felsőfokú oktatásunkban pallérozódnak. Lehetőségük lesz NB III-ban játszani, hétről-hétre bizonyítani és a még magasabb osztályhoz szükséges játékperceket begyűjteni. Többek között miattuk is vállaltuk a harmadosztályt, és ők képviselik a PEAC által elképzelt és nyújtott életpályamodellt.
Archie Hawkins /2002/
Kása Benedek /2002/
Szücs Bálint /2002/
Than Olivér /2003/
Bozóki Máté /2003/
Horváth Marcell /2003/
Molnár Csongor /2003/
 
Természetesen a 2004-es szabálynak megfelelően legalább négy középiskolás játékosunk is lesz, akik NB III-as csatákban erősödve készülhetnek a későbbi NB II-es, NB I-es jövőjükre. Róluk is jövő héten írunk.
 
De nem csak a PMFC utánpótlásának fejlődését segítjük elő, hanem saját utánpótlásunkból kiöregedő fiataljainkat sem eresztjük szélnek. Többen megye I-es csapatunk keretéhez kerülnek, míg a többiek számára terveink között szerepel a PEAC III. indítása a megyei III. osztályban, ahol tovább pallérozódhatnak erősítve megye I-es és NB III-as csapatunk hátterét."
 

A PUTNOK KÖZLEMÉNYE:
 
"A Putnok FC harmadik új igazolása Vajda Cristofer.
 
2004. január 10-én született. Labdarúgó karrierjét Szatmárnémetiben kezdte, majd a Viitorul Clujnál folytatta. Magyarországon elsőként Nyíregyházán játszott, majd a Debreceni Labdarúgó Akadémiához került. Az akadémiáról a Békéscsaba Előre FC csapatához igazolt. Az előző szezonban a Békéscsabán kívül a Körösladány alakulatánál kapott lehetőséget, ahol részese volt a Békés megyei első osztály megnyerésének és a Cigánd ellen sikeresen megvívott osztályozó mérkőzéseknek is. A Debrecenben töltött időszaka idején Cristofer tagja volt az utánpótlás válogatottnak.
 
A több poszton is bevethető fiatal játékos bizakodó a saját és a csapat jövőképét illetően is.
 
“Elsődleges célom minél többet fejlődni és minél több meccsen pályára lépni. Szeretném segíteni a csapatot a kitűzött célok elérésében, mindezt úgy, hogy szeretnék meghatározó játékos lenni a harmadik vonalban. A Putnok FC egy nagyon jó lehetőség számomra, hogy megmutassam mire vagyok képes. Bízok benne, hogy én is és a csapat is sikeres szezon előtt állunk.” – válaszolta megkeresésünkre Vajda Cristofer.
 
A 18 éves játékos a középpályán és a támadó szekcióban erősítheti csapatunkat.
 
“Cristofer egy labdaügyes játékos, akinél jó helyen van a labda. Látunk benne potenciált, hogy magasabb szintre is eljusson. Korát meghazudtoló játékintelligenciával rendelkezik.” – mondta el harmadik friss igazolásunkról Szala Ákos edző"
 
A HATVAN HÍRE:
 
"Zoran Spisljak irányításával kezdi meg felnőtt férfi csapatunk az NB III-ra való felkészülést."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC