Új játékosok a pécsieknél, megnevezte edzőjét az újonc - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Új játékosok a pécsieknél, megnevezte edzőjét az újonc

NB3.hu - 2022. June 26. Sunday 19:41
Fiatal magyar tehetséget igazolt a Putnok.
Kép forrása: putnokfc.hu
A PEAC BEJELENTÉSE:
 
"Két hét telt el azóta, hogy a Zsámbék ellen megnyert osztályozó után biztossá vált, hogy a 2022-23-as szezont a PEAC csapata a magyar harmadosztályban kezdheti meg. Az elmúlt két hét tapasztalatairól, a háttérben zajló hatalmas munkáról, a csapatépítésről és a jövőképről nyilatkozik Fazakas András, a labdarúgó szakosztály szakmai igazgatója.
 
- A csapatépítésnél három oldalról közelítettük meg a megálmodott keretet. Elsőként a bajnokcsapat tagjaival beszélgettünk a jövőről. Az egyeztetések eredményeként 8-9 játékos lesz, aki a megemelkedett követelményeknek meg akar, és meg is tud felelni. Nagy örömünkre senki nem tervez eligazolni a csapattól, és ez azt jelenti, hogy a megyei I. osztályú gárdánk is nagyon erős marad. Sokan a megemelkedett edzésszámot, a hosszabb utazásokat nem tudják egyeztetni a munkájukkal, a tanulmányaikkal, családi életükkel. Számukra hatalmas lehetőség, hogy II.-es csapatunk feljutott a megyei I. osztályba. A megszokott edzésmunkát végezhetik, azzal a megfizethetetlen lehetőséggel, hogy a PEAC kötelékében maradva, megfelelő teljesítményt nyújtva, nyitott az út akár az NB III.-as mérkőzésekre is.
 
A tavalyi bajnokcsapatból július 4.-én Pölöskei Tamás, dr. Wieland Zsolt, Dargó Dávid, Nagy Gergő, Makai Márk, Miltner Szabolcs és Udvardi Dániel kezdi meg Lőrinc Antallal a felkészülést a hosszú és nehéz idényre. Gelencsér Bálint és Hadobás Gergő személyes okok miatt csak aug. 1.-jén tudnak csatlakozni a kerethez.
 
A csapat megerősítésére a második lépésként olyan játékosokat szeretnénk igazolni, akik már bizonyítottak, magasabb osztályban szerzett rutinnal is rendelkeznek. Tanulni szerettünk volna a számunkra példaértékűen szimpatikus Mohács idényéből. Hosszú évek után volt végre egy csapat Baranya megyében, aki vállalta az NB III.-at.  Azonban tavaly nyáron alig igazoltak új játékost, szinte a megyét megnyert gárdájukkal vágtak neki a magasabb szintű bajnokságnak. Sajnos az őszi eredményeik még nem úgy alakultak, ahogy megálmodták, de fél év tapasztalat, néhány téli igazolás után már erős, minden igénynek megfelelő, a Közép - csoport bármely csapata ellen győzelmi célokkal felálló csapatuk lett. Sajnáljuk, hogy ez már nem volt elég a bentmaradáshoz, és gyors visszakerülést kívánunk nekik. 
 
Mielőtt rátérnék az új szerzeményekre, csak egyetlen gondolat az NB III.-ról és a PEAC hitvallásáról. Megdöbbenve olvastuk, hogy volt olyan csapat, amely nem indult el az idei bajnokságban, mert 106 millió forintból nem látták biztosítottnak a pénzügyi hátteret. - Ellenben örültünk, hogy ezáltal egy velünk hasonló gondolkodású, rengeteg közös jellemzővel rendelkező egyesület, a Zsámbék kapott váratlan, de megérdemelt lehetőséget a bizonyításra. - Mi úgy vágtunk neki a csapatépítésnek, hogy tudtuk az egyetem, a város és szponzoraink támogatása mellett is ennek az összegnek a fele sem áll majd rendelkezésünkre. Az NB III. a mi olvasatunk szerint még amatőr osztály! Nálunk mindenki egyetem vagy munkahely mellett fog játszani. Rengeteg játékossal tárgyaltam az elmúlt hetekben. Akinek nem láttam a tüzet a szemében, hogy nálunk szerepelhet, PEAC mezbe bújhat, NB III.-ban építheti magát, attól nagyon rövid úton elköszöntem. Természetesen igyekszünk meghálálni a játékosaink fáradozásait, de aki ebből szeretne megélni, annak ajánljuk a magyar labdarúgás első két osztályát.
 
Nem tudunk, és nem is akarunk részt venni „számháborúban”. Talán a legalacsonyabb költségvetésű NB III. -as csapat leszünk, de csak olyat ígérünk, amit be is tartunk, és becsülettel végigmegyünk az általunk megtervezett úton. Fiataloknak, egyetemistáknak lehetőséget és célt adó egyesület szeretnénk lenni, akinek a szurkolói egy szerethető, fejlődőképes, megalkuvást nem tűrő csapatnak drukkolhatnak hétről-hétre. Szeretnénk, ha az utánpótlásunk számára motivációt jelentenének és példaképként tekinthetnének a felnőtt játékosainkra.  Az imádott sportágunkban még nem bizonyított, a közösből csak kivenni akaró játékosokra nincs szükségünk! Volt, akin láttam, hogy mosolyog az ajánlatunkon, akit csak a pénz érdekelt, annak sok sikert kívántam a további pályafutásához. 
 
Hallottam persze az ellendrukkereket és fanyalgókat is: – „Minek vállaljuk, úgyis kiesünk, ennyi pénzből felesleges...” Szeretnénk bizonyítani, hogy nincs igazuk! Ezért fogunk szerényen, csendben, de kőkeményen dolgozni. Egyértelmű célként a biztos bennmaradást tűztük ki. Hiszünk a munkánkban, hiszünk a csapatunkban, edzőinkben, vezetőinkben, szurkolóink támogatásában! Amennyiben ez kevés lesz, akkor emelt fővel és rengeteg tapasztalattal búcsúzunk, de nem menekültünk el a lehetőség elől. A játékosainknak rengeteg NB III.-as mérkőzés lesz a lábukban, ők is, és az egyesület is csak profitálhat ebből az izgalmas szezonból.
 
Ennek szellemében érkeztek:
Paceka Norbert / 27 éves/ – kapus Kozármislenyből igazol hozzánk 22 NB II.-es és 161 NB III.-as meccs tapasztalatával.
Tóth Márk /26 éves/ - támadó, irányító 173 NB III.-as mérkőzésen vett részt, és volt már NB II.-es kerettag is
Temesvári Máté /23 éves/ belső védő, labdaszerző – 74 NB III.-as mérkőzése van
Nagy Máté /20 éves/ - védő Gerjenből érkezik, egyetemista lesz, paksi nevelés, és fiatal kora ellenére már 37 alkalommal szagolt bele az NB III légkörébe
Szabó Zalán /19 éves/ - másodéves TTK-s hallgató, a PMFC – vel 35 alkalommal szerepelt NB II.-es jegyzőkönyvben
Tárgyalunk még három - négy játékossal, akikkel, ha megegyezünk értesítjük szurkolóinkat.
 
A harmadik lépésként a PMFC-vel fennálló együttműködésünket emeltük magasabb szintre, és a PMFC-ből kiöregedő, egyetemen tanuló, vagy egyetemre jelentkező játékosokkal bővítjük keretünket. A tárgyalásokon őket hallgatva éreztem magam a legjobban. Csillogó szemük, izgalommal teli várakozásuk ad erőt nekünk, ahhoz, hogy jó az irány, amit képviselünk. Ezek a fiatalok labdarúgóként képzelték gyerekkorukban a jövőjüket, és alig várják, hogy nálunk kamatoztathassák a rengeteg munkát, amit a sportba fektettek. A sport mellett a civil életüket is komolyan építik, hiszen mindannyian felsőfokú oktatásunkban pallérozódnak. Lehetőségük lesz NB III-ban játszani, hétről-hétre bizonyítani és a még magasabb osztályhoz szükséges játékperceket begyűjteni. Többek között miattuk is vállaltuk a harmadosztályt, és ők képviselik a PEAC által elképzelt és nyújtott életpályamodellt.
Archie Hawkins /2002/
Kása Benedek /2002/
Szücs Bálint /2002/
Than Olivér /2003/
Bozóki Máté /2003/
Horváth Marcell /2003/
Molnár Csongor /2003/
 
Természetesen a 2004-es szabálynak megfelelően legalább négy középiskolás játékosunk is lesz, akik NB III-as csatákban erősödve készülhetnek a későbbi NB II-es, NB I-es jövőjükre. Róluk is jövő héten írunk.
 
De nem csak a PMFC utánpótlásának fejlődését segítjük elő, hanem saját utánpótlásunkból kiöregedő fiataljainkat sem eresztjük szélnek. Többen megye I-es csapatunk keretéhez kerülnek, míg a többiek számára terveink között szerepel a PEAC III. indítása a megyei III. osztályban, ahol tovább pallérozódhatnak erősítve megye I-es és NB III-as csapatunk hátterét."
 

A PUTNOK KÖZLEMÉNYE:
 
"A Putnok FC harmadik új igazolása Vajda Cristofer.
 
2004. január 10-én született. Labdarúgó karrierjét Szatmárnémetiben kezdte, majd a Viitorul Clujnál folytatta. Magyarországon elsőként Nyíregyházán játszott, majd a Debreceni Labdarúgó Akadémiához került. Az akadémiáról a Békéscsaba Előre FC csapatához igazolt. Az előző szezonban a Békéscsabán kívül a Körösladány alakulatánál kapott lehetőséget, ahol részese volt a Békés megyei első osztály megnyerésének és a Cigánd ellen sikeresen megvívott osztályozó mérkőzéseknek is. A Debrecenben töltött időszaka idején Cristofer tagja volt az utánpótlás válogatottnak.
 
A több poszton is bevethető fiatal játékos bizakodó a saját és a csapat jövőképét illetően is.
 
“Elsődleges célom minél többet fejlődni és minél több meccsen pályára lépni. Szeretném segíteni a csapatot a kitűzött célok elérésében, mindezt úgy, hogy szeretnék meghatározó játékos lenni a harmadik vonalban. A Putnok FC egy nagyon jó lehetőség számomra, hogy megmutassam mire vagyok képes. Bízok benne, hogy én is és a csapat is sikeres szezon előtt állunk.” – válaszolta megkeresésünkre Vajda Cristofer.
 
A 18 éves játékos a középpályán és a támadó szekcióban erősítheti csapatunkat.
 
“Cristofer egy labdaügyes játékos, akinél jó helyen van a labda. Látunk benne potenciált, hogy magasabb szintre is eljusson. Korát meghazudtoló játékintelligenciával rendelkezik.” – mondta el harmadik friss igazolásunkról Szala Ákos edző"
 
A HATVAN HÍRE:
 
"Zoran Spisljak irányításával kezdi meg felnőtt férfi csapatunk az NB III-ra való felkészülést."

LEGFRISSEBB HÍREK
2022. 11. 27. 22:14

Futsal: az MLSZ videója a forduló 5 legszebb góljáról

Magyar válogatott játékosok villantak.
2022. 11. 27. 21:28

MOL Fehérvár: egykori edzője jellemezte a magyar tehetséget

Megható dologról is beszélt.
2022. 11. 27. 20:11

Szalai Attila rekordot dönthet, ha klubot vált

Török portál foglalkozott a témával.
2022. 11. 27. 19:03

NB II-es csapatokkal csap össze a Dunaszerdahely

Horvátországi edzőtábor is szerepel a programban.
2022. 11. 27. 17:08

Gólzápor Szombathelyen, Győrben sem lassított a DVTK - eredmények, tabella

Nagy izgalmak voltak a Pécs meccsén.
2022. 11. 27. 15:03

Gólgazdag meccset játszott az MTK, hamar eldőlt a Szpari sorsa - eredmények, tabella

Stieber Zoltán és Németh Krisztián is gólt szerzett.
2022. 11. 27. 16:25

Kikapott az Újpest, a Fradi és a Vidi is - eredmények, tabella

Hengerelt Urbán Flórián csapata, nagy pofont kapott a ZTE.
2022. 11. 26. 15:21

Gólcsend a csúcsrangadón - eredmény, tabella

Nem bírt egymással a Tatabánya és a Veszprém.
2022. 11. 27. 18:13

Böde Dániel góllal tért vissza

Letelt a hosszú eltiltása.
2022. 11. 27. 17:34

Jól sikerült a Vidi évzárója - tabella

Fontos meccset nyertek meg a fehérváriak.
2022. 11. 26. 15:11

Feljutást érő helyre ugrott a Szeged - eredmény, tabella

Rangadót játszottak Gyirmóton.
2022. 11. 25. 21:06

Idegenben a DVTK és az MTK, otthon a Pécs - program

Felsőházi rangadóval indul a forduló.
2022. 11. 25. 21:17

Csúcsrangadó Tatabányán, otthon Urbánék, idegenben Horváthék - program

Hazai pályán javíthat a Kerület.
2022. 11. 24. 21:39

Változott egy hétvégi meccs helyszíne

Zsinórban harmadszor játszik otthon a Tiszafüred.
2022. 11. 27. 12:54

Dunaszerdahely: hangulatos videó az év utolsó meccséről

Jól sikerült az évzárás.
2022. 11. 27. 11:47

ZTE: a felkészülés részletei - reakció

Decemberben is lesznek edzőmeccsek.
2022. 11. 27. 10:41

Komoly pénzbüntetést kapott Schäfer András csapata

A szurkolók viselkedése miatt fizethetnek a berliniek.
2022. 11. 27. 09:31

Tíz gólt szerzett az FTC, kiütötte a Győr az Újpestet - eredmények

Javított az MTK, pontot szerzett a DVTK.
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
1BVSC-Zugló49
2Putnok FC39
3Körösladányi MSK34
4Karcagi SE33
5DEAC32
6DVSC II.32
7BKV Előre29
8Facultas-Tiszafüredi VSE28
9Pénzügyőr SE27
10Aqua-General Hajdúszoboszló27
11Füzesgyarmati SK27
12FC Hatvan26
13Vasas FC II.25
14DVTK II.24
15Eger SE23
16Kisvárda Master Good II.23
17Sényő-Carnifex FC17
18Jászberényi FC16
19Termálfürdő FC Tiszaújváros14
20Békéscsaba 1912 Előre II.9
TABELLA - KÖZÉP
1Iváncsa KSE44
2Hódmezővásárhelyi FC41
3Dunaújváros39
4ESMTK38
5Újpest FC II.34
6Szekszárdi UFC30
7Budapest Honvéd-MFA II.28
8MTK Budapest II.24
9Meton-FC Dabas SE22
10Paksi FC II.22
11PTE-PEAC21
12Majosi SE20
13Ceglédi VSE19
14Ferencvárosi TC II.18
15Kecskeméti TE II.16
16Monor15
17Balassagyarmati VSE13
18Bánk-Dalnoki LA13
19Makó FC11
20Szolnoki MÁV FC10
TABELLA - NYUGAT
1Tatabányai SC46
2Practical VLS Veszprém45
3FC Nagykanizsa41
4III. Kerületi TVE36
5Puskás Akadémia FC II.35
6Érdi VSE32
7ETO Akadémia32
8Kaposvári Rákóczi FC30
9Budaörs27
10Komárom VSE26
11Gyirmót FC Győr II.26
12Bicskei TC26
13Balatonfüredi FC26
14MOL Fehérvár FC II.25
15Kelen SC23
16ZTE FC II.17
17Technoroll Teskánd KSE15
18Csornai SE11
19Móri SE7
20Zsámbéki SK6
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!