nb1.hu

Új edző az éllovasnál, elköszönt kapusától Csank János együttese

Középpályást igazolt a Jászberény.

Az NB III Keleti csoportját vezető Kazincbarcika bejelentése:
 
"A Kolorcity Kazincbarcika SC január eleji felkészülésének kezdetén érkezett csapatunkhoz a harmincnégy éves Gudovics Attila, aki mint erőnléti edző segíti együttesünk felkészülést. A sportszakember számos területen szerzett tapasztalatot, melyeknek köszönhetően több téren lehet klubunk segítségére:
 
"Sportágspecifikus diplomáim vannak, erőnléti illetve labdarúgó edző,  valamint táplálkozás tudományból is nemrég vizsgáztam. Továbbá pedig különféle egyetemi oklevelekkel is rendelkezem, mint pl. a pszichológia hatása a sportsérülésekre vagy a tehetség felfedezése a labdarúgásban stb. 
 
Diplomáimat Angliában szereztem és jelenleg is ott tanulok, valamint az Angol Labdarúgó Szövetség égisze alatt, illetve Hollandiában a  KNVB Academy-re iratkozhattam be. Folyamatosan képzem magam. 
 
Angliában a Leeds United csapatánál dolgozhattam és tanulhattam, Magyarországon megfordultam az UTE Akadémiáján, volt egy rövid kitérőm az FC Barcelona Akadémiáján tanulás jelleggel, legutóbb pedig  Hollandiában, az Ajax Amsterdam csapatánál tölthettem el egy évet és tanulhattam, dolgozhattam a világ legjobb utánpótlás bázisán."
 
Miért éppen a Kolorcity Kazincbarcika SC-t választottad?
 
"Itthon több megkeresésem volt, végül a  KBSC hívására mondtam igent, hiszen itt minden feltétel adott a profi munkakezdéshez: a célok, gondolok itt az NB2-be való visszajutásra -, a hatékony munkához szükséges eszközök, feltételek,  illetve a megfelelő, nyitott szemlélettel rendelkező és az új dolgokat befogadó szakemberek. Továbbá az első csapat mellett lehetőségem van az utánpótlás vonalon is segíteni a klub fejlődését és tapasztalataimat átadni "
 
Gudovics Attila arról is beszélt, hogyan zajlik a Kazincbarcika téli felkészülése és milyen módszerekkel segíti minél hatékonyabban csapatunk edzéseit:
 
"A téli felkészülést már a csapattal együtt kezdtem, az edzői stábbal jó együttműködés alakult ki. A játékosok extra terhelést kapnak ebben az időszakban, a maximális terhelhetőségüket kitoljuk, túlterheljük a játékosokat a megfelelő szintig, akik folyamatos monitorozás alatt állnak.  Megteremtjük nekik a holisztikus ökológiai teret a lehető legmagasabb sportteljesítmény elérése érdekében. Mindenkinek meghatároztuk a megfelelő  idő és hőmérséklet értékeket (pl jeges medence) a leggyorsabb es leghatékonyabb regeneráció érdekében, valamint figyeljük többek között azt is, hogyan szerzik meg a játékosok a metabolikus erejüket az edzőmérkőzések illetve edzések során. A játékosok személyre szabott edzéseket kapnak a legnagyobb fejlődés, valamint a sérülések elkerülése érdekében, Rácz Anna rehabilitációs edző bevonásával."
 
Az NB III Keleti csoportjában hetedik helyen tanyázó Jászberény közleménye:
 
"Már egy ideje csapatunkkal készül a 22 éves Balla Zoltán, ám mindezidáig nem jelenthettük ki, hogy biztosan Jászberényben folytatja pályafutását.
 
Tegnap este végleg pont került a középpályás átigazolási lapjára – tudtuk meg Besenyi Gábor szakosztály igazgatótól. – Kimondottan jó a kapcsolatunk a Herédi Labdarúgó Clubbal, s ennek köszönhetően ingyen átengedték számunkra Balla Zoltán játékjogát. Igyekszünk hosszabb távon is jó viszonyt ápolni a Heves megyei gárdával, egyszer talán mi is tudunk neki segíteni.
 
Balla Zoltán Gyöngyösön nevelkedett, majd 16 éves korától két esztendőn keresztül az Újpest korosztályos együttesében pallérozódott. Az elmúlt esztendőben a Heréd gárdáját erősítette, 28 bajnoki összecsapáson 15 gólt szerzett. Döntő érdemeket szerzett, hogy a HLC nyáron a harmadik helyen végzett a Heves megyei I. osztályban. A most futó 2021-22-es pontvadászat őszi idényét a negyedik helyen zárta csapatával."
 
Az NB III Közép csoportjában a 16. pozíciót birtokló Vác közleménye:
 
"A VÁC FC 31 ÉVES KAPUSA, HALASI PÉTER ÖT ÉS FÉL ÉV UTÁN ELIGAZOL CSAPATUNKTÓL ÉS AZ NB II-BEN SZEREPLŐ TISZAKÉCSKEI LC JÁTÉKOSA LESZ. HALÁVAL BESZÉLGETTÜNK ÁTIGAZOLÁSA APROPÓJÁN, AKI A LEGSZEBB EMLÉKEKET IS FELIDÉZTE.
 
Nem sűrűn fordul elő, hogy egy nem saját nevelésű játékos hosszú éveket töltsön el egy adott csapatban. Halasi Péterrel mégis ez történt meg, a 31 éves kapus nem kevesebb, mint öt és fél esztendőt töltött el a Vác FC-ben, így gyakorlatilag már „tiszteletbeli” vácinak tekinthető!  
 
A hosszú váci időszak azonban véget ért a napokban, mivel kapusunk az NB II-es Tiszakécskei LC együtteséhez szerződött, amely egy nagy lehetőség számára, hiszen így ismét a másodosztályban védhet.
 
Az átigazolás egy hosszabb tárgyalássorozat után mostanra véglegesedett, de annyit elárulhatunk, hogy klubunk, a Vác FC sem járt rosszul, mivel a kécskeiek kivásárolták szerződéséből Halasit, akinek a nyárig szóló kontraktusa volt a Váccal.
 
„Hala” 2016 nyarán érkezett a Vác FC-hez a Soproni VSE-től. Megjárta csapatunkkal évekig az NB II-t, illetve az utóbbi másfél évben az NB III-at is, és szinte végig alapembernek számított. Az eltelt időszak során 113 NB II-es, 57 NB III-as és 6 Magyar Kupa-mérkőzésen szerepelt váci mezben, összesen tehát 176 alkalommal lépett pályára a Vác futballistájaként.
 
Nem felejthető az sem, hogy 2019 nyarán, a tulajdonosváltás idején kialakult nehéz helyzetben ő volt az egyetlen játékos, aki kitartott klubunk mellett és Vácott maradt!
 
„Igen, 2016 nyarán érkeztem Sopronból – emlékezett vissza a kezdetekre a búcsúinterjúban „Hala”. – Orbán Levente akkori ügyvezető keresett meg azzal, hogy szeretné, ha a Vác FC kapuját védeném. Sikerült megállapodnunk, így a klubhoz szerződtem. Azóta nagyon sok jó és – hogy őszinte legyek – néhány kevésbé kellemes dolog is történt az ittlétem során, de az biztos, hogy mindig szívesen fogok visszaemlékezni a Vácott eltöltött időszakra! A legjobb meccseim váci mezben? Először egy Békéscsaba elleni, idegenbeli meccsre emlékszem az NB II-ben 2020 februárjából, amikor már Burzi Attila volt a vezetőedző. Az első percben tizenegyest védtem, majd a mérkőzés hátralévő részében is sikerült több nagy védéssel hozzájárulnom a 0–0-ás végeredményhez és a pontszerzéshez. Aztán a másik, az egy egészen friss emlék: az előző bajnokságban, 2021 áprilisában a Dabas-Gyón otthonában nyertünk 2–1-re úgy, hogy a 88. percben tizenegyest ítéltek ellenünk, de én a rúgás pillanatában középen maradtam és mivel a dabasi játékos középre rúgta a labdát, meg tudtam fogni a lövést, ez a védés pedig három pontot jelentett. Visszagondolva, a 2019-es nyári események egy rendkívül nehéz és hosszú korszak végét jelentették; ekkor vették át Belák Gyuláék az irányítást a felnőtt futballban, és ahogy mindenki, úgy én is nézelődtem más lehetőségek után. De végülis nem volt nehéz egymás kezébe csapni a folytatást illetően, mert akkor már 3 évet lehúztam a klubnál, megszerettem a várost és jól éreztem magam a környéken. Mostantól azonban egy osztállyal feljebb mutathatom meg ismét, hogy mire vagyok képes. Nagyjából december közepén csörgött először a telefonom, idősebb Nyilas Elek szakmai igazgató hívott Tiszakécskéről, hogy ha lehetőség nyílik rá, akkor szeretne a csapatában látni. Számomra nem volt kérdés a válasz, még úgy sem, hogy az NB II-es tabella utolsó helyén telel a csapat, mert tudom, hogy sokkal több van ebben a társaságban. Köszönöm a váci klubvezetés hozzáállását az átigazolási procedúrához és további sok sikert kívánok a srácoknak, a szurkolóknak és az edzői stábnak!
 
A vezetőség már dolgozik azon, hogy Halasi Péter helyére megfelelő szintű kapust szerződtessen. Amint konkrétumokról tudunk beszámolni, természetesen megtesszük."

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC