nb1.hu

Tizenháromig számolt az Érd, gálázott a Jászberény és a Tiszafüred – ÖSSZEFOGLALÓ

A III. Kerület megverte a Fradit, nagy pofonba szaladt bele a Putnok.

Érd – Kerekegyháza 13-0
 
Az Érd beszámolója:
 
,,Hamar megszereztük a vezetést, de 1-0 után relatív hosszú gólcsend következett. A félidei négygólos előnyét a második félidőben tizenháromra növelte az NB III-as Érdi VSE, amely a megyei első osztályú Kerekegyházi SE-t győzte le.
 
Első hazai edzőmeccsét vívta a Bács-Kiskun megyei első osztályban szereplő Kerekegyházi SE ellen az NB III-as Érdi VSE. Limperger Zsolt csapata a ceglédi edzőmeccshez hasonlóan három védővel állt fel.
 
A mérkőzés első helyzete ugyan a vendégek előtt adódott, de a vezetést az érdiek szerezték meg Popov Patrik révén a nyolcadik percben (1-0). Az első gól után futószalagon jöttek a hazai lehetőségek, de az előnyt csak a 33. percben sikerült megduplázni Kollega Krisztián révén. A következő két percben Farkas Bálint és Popov Patrik is betalált (4-0). A szünet előtt Csiszár Zoltán helyére a támadó Molnár Bence érkezett. A félidei négygólos érdi előny után a második játékrészt is ott kezdték a hazaiak, ahol az elsőt abbahagyták.
 
Ennek az etapnak a góljai sorát Koós Gábor nyitotta, Popov Patrik folytatta, aki egymás után kétszer is betalált. 7-0 után összes cseréjét pályára küldte Limperger Zsolt: Fügedi Ákos, Barizs Martin, Földesi Dominik, Kertész Bence, Pintér Olivér és Csala Dávid is beállt.
 
Ekkor még fel kellett venniük a meccs ritmusát a fiataloknak, de amint ez megtörtént, ők is folytatták a gólgyártást. Kollega Krisztián gólja után pedig három az egy ellen vezettek támadást, melyet Kertész Bence egy remekbeszabott kapufásgóllal fejezett be.
 
Popov Patrik sem állt le, a 67. és a 71. percben is betalált, majd még Pintér Olivér is eredményes volt. A 13-0-s érdi győzelmet egymaga hetedik góljával állította be Popov Patrik.
 
Az Érdi VSE legközelebb július 14-én lép pályára, amikor a szintén megyei első osztályú Százhalombattai LK-t fogadja 18.30-kor az Ercsi úti Sporttelepen, majd a következő hétvégén, július 18-án, 10 órától az NB III-as Balassagyarmat lép pályára Érden."
 
Érdi VSE-Kerekegyházi SE (megyei I. o.) 13-0 (4-0)
Érdi VSE: Kertész F. – Honti, Bozsoki, Csiszár – Fürjes, Kalmár, Farkas B., Koós, Varga T. – Popov, Kollega
Csereként pályára léptek: Molnár B. (40. perc), Borek (a szünetben), Fügedi, Barizs, Földesi, Kertész B., Pintér O., Csala (mind az 55. percben)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Popov (8., 36., 51. p., 60. p., 67. p., 71., 90. p.), Kollega (34., 62. p.), Farkas B. (37. p.), Koós (50. p.), Kertész B. (65. p.), Pintér O. (78. p.)
 
BKV Előre – REAC 4-2
 
Tiszafüred – Mezőkövesd ll. 6-1
 
Salgótarján – Rimaszombat 5-2
 
A Salgótarján beszámolója:
 
,,A triplázó Tarlósi Milán vezérletével intéztük el szlovák harmadosztályú ellenfelünket.
 
Szombaton ötödik nyári előkészületi találkozónkon is túlestünk, a szlovák harmadik vonal Közép-csoportjában vitézkedő Rimaszombattal csaptunk össze a Tóstrandi Sporttelepen. Ráfért a sikerélmény a fiúkra, hiszen legutóbbi fellépésünkön csúnya pofonba szaladtunk bele.
 
Mi indítottuk jobban a párbajt, ugyan Tarlósi Milán tizenegyest rontott, hamarosan már nem ismert kegyelmet ugyancsak az imént említett történéssel megegyező szituációban. Bár masszívnak mondható vetélytárssal volt dolgunk, irányítottunk, így nem is volt meglepő, hogy korábban már eredményes támadónk duplázott, még a nyitónegyedórában.
 
Később aztán visszaestünk, rendesen. Két büntetőből egyenlítettek is a vendégek. Sajnos az időre előrehaladtával egyre inkább feszültté vált a találkozó, ellenfelünk kifejezetten ideges volt. Ugyan nem feltétlenül volt benne a levegőben, a triplázó Tarlósi Milánnal köszönhetően ismét megszereztük a vezetést még a pihenő előtt. A fordulás után több cserénknek is lehetőséget adott Rubint Richárd.
 
A második etapban teljesen nekünk állt a zászló, komoly fölényben futballoztunk, pedig nem is nyújtottunk extra teljesítményt, lassan járattuk a labdát. Hamarosan Gazdag is egy szabálytalanság miatt megítélt esetet követően rezgette meg a hálót a “tizenegyesek meccsén”, majd Bata is bevette a kaput, így végül öt-kettőre nyertünk.
 
Győzelmünk jogosságához nem férhetett kétség, még úgysem, hogy nem sziporkáztunk. Negatívumként megjegyzendő, hogy a rimaszombatiak nehezen tűrték a vereséget, frusztrált módon viselkedtek, ami rá is nyomta a bélyegét az összecsapásra. Reméljük, a győzelem azért kissé helyretette a srácok önbizalmát és az előttünk álló hetekben minél inkább fel tudunk majd készülni az NB III-ban ránk váró feladatokra."
 
Salgótarjáni BTC-MSK Rimaszombat 5-2 (3-2)
 
Salgótarján, Tóstrandi Sporttelep, 150 néző.
Salgótarjáni BTC: Puporka (Végh, 60.) – Bakos (Boros, 46.), Illés E. (Grajzel, 46.), Simó A., Szeles – Sárközi (Fülöp A., 60.), Hegedűs, Tarlósi M. (Stark, 60.) – Tarlósi P. (Szabó T., 15.), Gazdag, Bata (Gyetvai, 75.). Vezetőedző:
Gól: Tarlósi M. (3), Gazdag, Bata
 
Tállya – Sényő 3-4
 
A szabolcsfociinfo.hu beszámolója a meccsről:
 
,,A Cigánd és az Ibrány után szombat délelőtt Tállyán lépett pályára a Sényő-Carnifex NB III-as futballcsapata.
 
Vagyis, osztálytalálkozót rendeztek a borsodi egylet otthonában, ahol rekkenő hőségben játszottak a felek, ami július derekán nem éppen meglepő. Ezúttal jószerivel a sényői alapcsapat kezdett, a fiatalok közül Barta Gábor és Páll Zsombor a mérkőzés második felében kaptak lehetőséget.
 
Az első játékrészben mindkét oldalon befújtak egy-egy tizenegyest, amit a házigazda, miként a sényői részről Kapacina Kevin értékesített, aki a szünet előtt duplázott. Noha a pihenőt követően fordított a Tállya (3–2), előbb a nyári szerzemény Schmidt Péter egyenlített, megszerezve első gólját sényői színekben, majd a hajrában Lakatos László kicsikarta a győzelmet a vendégek számára."
 
Tállya–Sényő-Carnifex 3–4 (1–2)
Sényő: Gazsi – Szokol, Klepács (Bodó), Boros, Schmidt P., Fenyőfalvi, Hadházi (Fabu), Orosz M. (Lakatos L.), Farkas M. (Barta G.), Barcsay (Páll Zs.), Kapacina K.
Gól: Kapacina K. 2 (egyet 11-esből), Schmidt P., Lakatos L.
 
Dorog – BVSC 0-0
 
Hódmezővásárhely – Algyő 2-0
 
A Hódmezővásárhely beszámolója:
 
,,Újabb nyertes edzőmeccs!
 
Hódmezővásárhelyi FC – Algyő SK 2-0 (1-0)
 
Gólszerzők: Selyem, Tapiska
 
Szép volt fiúk!"
 
FC Hatvan – Egerszalók 4-1
 
A Hatvan beszámolója:
 
,,Felkészülési mérkőzés
FC Hatvan – Egerszalók SE
4-1 (1-1)
Gólszerzőnk: Bogdán Maxim 2, Lukács Zsombor, Fellner Krisztofer
 
Bajkán Balázs – Purzsa Máté, Labát Krisztofer, Gál Márk, Karácsony Dávid – Mundi Zoltán, Fék Zsolt – Kitl Krisztián, Fellner Krisztofer, Szabó Roland – Czibolya Gábor
 
Török Norman, Simó Csongor, Lukács Zsombor, Bogdán Maxim"
 
Körösladány – Füzesgyarmat 2-1
 
A Körösladány beszámolója:
 
,,Szombaton azt a füzesgyarmati csapatot fogadtuk hazai pályán a felkészülés jegyében, akik az előző kiírásban a második helyen fejezték be a szezont az NBIII-ban. A mérkőzésen minden játékosunk pályára lépett, próbázók is voltak, végül kettő-egy arányban sikerült nyernünk.
 
0-1: A vezetést egy szabadrúgás után szerezte meg a füzesgyarmati csapat. A szélre levitt labdát középre lőtte a vendégek játékosa, az érkező támadó pedig a kapunkba juttatta a centerezést.
 
1-1: Még az első félidőben egy felépített akcióból sikerült egyenlítenünk. Öt-hat passzból hoztuk fel a labdát az ellenfél kapuja elé, majd Burai D. a tizenhatoson belülről a hosszúba tekert.
 
2-1: A második félidő elején egy kontra végén a vezetést is megszereztük, Ilyés T. passzolt a kapuba, egy oldalról bepasszolt labdát.
 
Az első félidőben nagy iramban kezdtek a csapatok, ez a helyzetekben is megmutatkozott. A fordulást követően csapatunk a 60. percben sort cserélt. A cserék után jelentősen megfiatalodott a pályán játszó játékosok átlagéletkora, de így is megtartottuk az egygólos előnyünket. A mérkőzés összességében jól szolgálta a felkészülést, a gólok mellett mindkét csapatnál maradtak ki helyzetek."
 
Körösladányi MSK – Füzesgyarmati SK 2 – 1 (1 – 1)
Gólszerzőink: Burai D. és Ilyés T.
Körösladányi MSK: Ivicevic M. – Prasler, Vincze D., Szántó M., Krajcsó K., Ruzsa Z., Zelenyánszki L., Burai D., Ilyés T., Papp Zs., Mácsai L.
Játszott még: Nagy B. (46′), Bartik M., Szabó Á., Szabó V., Talpalló Á., Knyihár D., Gyomai Á., Szabó M., Kisari T., Zelik Cs., Bereczki B. (mindannyian a 60′)
 
Monor – Dabas-Gyón 3-2
 
Jászárokszállás – Jászberény 1-8
 
A Jászberény beszámolója:
 
,,Csapatunk ma délelőtt újabb felkészülési mérkőzésen lépett pályára. Vendéglátónk a megyei első osztály élmezőnyéhez tartozó árokszállási gárda volt.
 
Jászárokszállás-Jászberényi FC 1-8 (0-2)
 
Jászárokszállás, 200 néző
 
Jászárokszállás: Farkas A. – Tari, Nagy D., Szepesi, Bordás, Csikós, Petrányi, Nagy F., Hájas, Farkas M., Szabó Á. Edző: Papp Tamás.
 
A II. félidőben pályára lépett: Tüdős, Vígh, Kundelka, Kiss Zs., Uram, Kaszab, Kátai, Rédei, Korsós.
 
JFC (I. félidő): Erdélyi – Micskó, Markos Marcell (Honvéd), Torkos, Süttő – Szemere, Lőrincz – Gábor, Albert, Borics – Pálinkás. Edző: Német Gyula.
 
A II. félidőben pályára lépett: Apró (kapus), Palcsó, Nagy Sz., Kurunci, Pap P., Drávucz, Szabó T.
 
19. perc: Albert indította Szemerét, szélsőnk beadását Gábor passzolta a hálóba, 0-1.
 
31. perc: Gábor ügyesen hozta helyzetbe Süttőt, aki 6 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 0-2.
 
58. perc: Markos szerelt a saját tizenhatosunk előterében, három jó csellel kihozta a labdát, majd remekül indította a meglóduló Boricsot, aki a tehetetlen kapus mellett az üres kapuba gurított, 0-3.
 
61. perc: Lőrincz labdájával Borics jutott le az alapvonalig, visszagurítását Albert 14 méterről helyezte a hálóba, 0-4.
 
63. perc: Albert hajszál pontos átadással ugratta ki Boricsot, akinek nem volt nehéz dolga a kapus mellett elpasszolni a labdát, 0-5.
 
65. perc: Nagy Ferenc 18 méterről a hosszúba tekerte a labdát, 1-5.
 
77.  perc: Lőrincz kiugrattását követően Pálinkás a kapus fölött emelt a léc alá, 1-6.
 
80. perc: Palcsó hozta helyzetbe Kuruncit, aki 8 méterről egyből a kapuba lőtt, 1-7.7
 
90. perc: Albert átadását követően Pálinkás 8 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot, 1-8.
 
A rekkenő hőségben is jó tempóban futballozott csapatunk és látványos gólokat szerezve ilyen különbséggel is megérdemelten nyert."
 
Újpest II. – Tiszakécske 1-4
 
Szeged-Csanád Grosics – Kecskemét 4-1
 
A Kecskemét beszámolója:
 
,,Szombaton a másodosztályú Szeged-Csanád Grosics Akadémia vendége volt a KTE HUFBAU. A mezőnyben kiegyenlítettnek mondható mérkőzésen a kapu előtti megoldásokban jött ki az osztálykülönbség a hazaiak javára.
 
Az első perceket igyekezett alaposan megnyomni a szegedi együttes, ami gyorsan góllá is érett, nem tudtunk felszabadítani egy kapu előtt szituáció során, amit Varga használt ki, a földön fekvő Grumicsról elé pattanó játékszert a hosszóba lőtte a 6. percben (1-0). A gól és a kezdeti meddő nyomás ellenére fokozatosan lettünk egyre inkább partnerek mezőnyben, a 14. percben Daróczi lövését kellett fognia a hazai kapusnak. A 26. percben nagy lehetőség adódott előttünk, Károly került lövőhelyzetbe 16 méterre a kaputól, de ballal kevéssel a jobb felső mellé tekert. Bő félóra elteltével két elkerülhető gólt is kaptunk, a 30. percben megint a tizenhatosunkon belül nem tudtunk tisztázni, majd egy rosszul hazafejelt labdát Gajdos piszkált a kapuba (2-0), öt perce rá aztán Deák használta ki, hogy elaludtunk egy szögletnél, fejjel a jobb alsóba csúsztatott (3-0). A másik kapu előtt Szalai József szépíthetett volna, de lövése mellé ment.
 
Fordulás után mi kezdtünk jobban, mert bár a Szeged eljutott egy kapufáig, az 54. percben Károly csúsztatott a kapuba egy balról érkező beadást (3-1). Alig két perc elteltével tovább zárkózhattunk volna, Szalai József került ismét a kapu elé, de éles szögből leadott próbálkozását hárította a kapus. A 63. percben Faragó előtt is helyzet adódott, de ezt sem sikerült gólra váltani, majd a második félidő egyetlen igazi hazai helyzetét Dobronoky váltotta gólra, aki jól lépett ki a védők között, majd Lékait is kicselezve talált a hálóba (4-1). A hajrában még akár Faragó, vagy Tóth révén is szépíthettünk volna, de újabb gól már nem született."
 
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – KTE HUFBAU 4-1
Felkészülési mérkőzés, Szeged
KTE: Lékai – Puskás, Gál, Kis, Grünvald, Ludasi, Károly, Daróczi, Tóth, Szalai J., Asztalos.
Csere: Vágó, Faragó, Szalai G., Edmilson, Hatvani, Gyarmati, Bodor, Urbán
Gólszerzőnk: Károly
 
Balassagyarmat – Taksony 1-0
 
A Balassagyarmat beszámolója:
 
,,A hozzánk hasonlóan a harmadosztályban szereplő ellenfelet győztünk le második nyári felkészülési mérkőzésünkön.
 
Szombaton második nyári gyakorló meccsét is lejátszotta a harmadosztály 2020/2021-es kiírásának őszi szakaszára készülő csapatunk, aktuális edzőmérkőzésünkön a hozzánk hasonlóan NB III-as, Közép-csoportban szereplő Taksony vizitált a Kövi Pál Sportközpontban.
 
Valamivel aktívabban indítottuk a találkozót, hiába voltunk azonban labdabirtoklási fölényben, igazi helyzetig nem jutottunk el a jól záró vendégekkel szemben. Finoman fogalmazunk, amikor azt mondjuk, ordító ziccert nem rejtett magában az összecsapás, csupán nagy ritkán veszélyeztettek a felek.
 
Ahogy az első felvonásban, a második játékrészben sem nagyon történt említésre méltó esemény, bár a párbaj iramára nem lehetett panasz, sőt mindent beleadtak a résztvevők, komoly lehetőség nem igazán alakult ki egyik kapu előtt sem, egy ízben lesgólig jutottak a Pest megyeiek.
 
Már a 84. percben jártunk, amikor Katona próbált meg középre centerezni, védője viszont a passz után kézzel ért a labdába, így jöhetett a jogos büntető. Király Olivér állt a labda mögé, és nagy erővel a jobb felsőbe vágta a lasztit, egyúttal kialakítva az egy-nullás győzelmünket jelentő végeredményt. Egy tipikusan egygólos birkózásban egy leheletnyivel jobbak voltunk."
 
Balassagyarmati VSE-Taksony SE-GP Solar 1-0 (0-0)
Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 100 néző.
Balassagyarmati VSE:  Megyeri (Balogh, 46.) – Molnár, Lami (Király, Á., 46.), Benkő-Bíró, Fejes – Király O. (Kovács K., 46.), Pallagi (Balázs S., 67.), Szabó N. – Mátyás Zs. (Szita, 46.), Hamar (Katona, 46.), Nagy T. (Klinger, 46.). Vezetőedző: Nagy Tibor.
Taksony SE-GP Solar: Palásthy – Búrány, Szalai, Hesz, Pesti – Tóth M., Gálfi, Gulyás, Fodor – Szilágyi, Simon A. Csereként léptek pályára: Hegedűs, Wágner, Tóth F., Patály, Kozári, Scheilinger, Pataki, Kun. Vezetőedző: Lakatos Béla.
Gól: Király O.
 
Cegléd – Iváncsa 0-1
 
Az Iváncsa beszámolója:
 
,,Győzelem Cegléden! 
 
Tóth Zoltán góljával 1:0-ára nyertük meg aktuális, szombat délelőtti felkészülési mérkőzésünket.
 
Folytatás jövő héten…"
 
Nagykáta – Vác 2-0
 
Szekszárdi UFC–Majosi SE 4–2 (2–1)
Jv.: Szommer.
Szekszárd: Szűcs K. – Kvanduk J., Márton E., Vékony V., Füredi – Budai – Rácz F., Juhász M., Arena Á., Királyházi – Péter A. Cserék: Mityók (kapus), Héhn, Béla D., Juhász G., Gellér, Piukovics. Vezetőedző: Dienes Pál.
Majos: Steinbach G. – Várda, Szőts A., Ledneczki, Kugli –Szeiler, Bognár S., Lizák, Hock – Petrovics, Steinbach M. Cserék: Komáromi (kapus), Matesz, Kovács G., Jerabek, Dér, Sztruhár B., Vituska N., Tamás B., Széles B., Pál A. Vezetőedző: Tihanyvári László.
Gólszerzők: Péter A., Szőts A. (öngól), Gellér, Budai, illetve Lizák, Vituska N. (11-esből).
 
FTC II. – III. KER. TVE (zárt kapus) 2-5
 
Jánoshalma – Dabas 1-0
 
Tatabánya – Veszprém 1-1
 
Losonc – Gyöngyös 1-3
 
Szentlőrinc – Nagykanizsa 2-0
 
A Szentlőrinc beszámolója:
 
,,Csapatunk a harmadik felkészülési mérkőzésén Kovács Dávid és Sili Luka góljaival 2-0-ás győzelmet aratott az FC Nagykanizsa ellen. Sajnos belső védőnk, Bence Keresztes kisebb fejsérülést szenvedett a találkozón, neki a csapat innen is mielőbbi jobbulást kíván!
 
Szentlőrinc – FC Nagykanizsa 2-0 (1-0)
 
Felállás: Hajagos (Pacéka)- Molnár (Czuczi), Havas, Keresztes (Aszalós), Nagy – Kondor (Törőcsik), Hleba (Rácz) Kapronczai (Löstyik) – Sili (Gellén), Tóth (Vajda), Kovács (Bálint)
 
Gólszerzők: Kovács, Sili
 
Eger-Budaörs 2-5
 
Az Eger beszámolója:
 
,,20. perc: Egy jobb oldali támadás végén a védőnk mellet kilépő Szabó B. szerezte meg a vezetést a Budaörs SC számára – 0-1
 
24. perc: Reklamálásért befújt szabadrúgást követően a vendégcsapat végezhetett el közvetett szabadrúgást 20 méterről. A legurított labdát Petro B. védhetetlenül rúgta a jobb felső sarokba – 0-2
 
44. perc: A budaörsi csapat végezhetett el egy jobb oldali szabadrúgást, mely után a középre ívelt labdát Kékesi Á. bólintotta a hálóba – 0-3
 
49. perc: A térfelünk közepén eladtuk a labdát, melyből az ellenfél lendült támadásba. Horváth R. remek indítást követően törhetett a kapura, első lövését még hárította kapusunk, de a kipattanó már utat talált a hálóba – 0-4
 
61. perc: Jobb oldali támadásunk végén Gresó M. élé került a labda, aki a kifutó kapus átemelve szerezte meg a szépítő gólunkat – 1-4
 
83. perc: Gresó M. indítását követően Boros G. bal oldalon tört be a tizenhatoson belülre és a visszagurított labdájára Pataki V. érkezett, aki megszerezte második gólunkat – 2-4
 
88. perc: Középen vezetett támadás végén lesgyanús helyzetben ugratták ki Halmai Á., aki nem hibázott és magabiztosan gurította el a labdát a kapus mellett, ezzel beállítva a végeredményt – 2-5"
 
Eger SE – Budaörs SC 2-5 (0-3)
Eger SE: Nacsa P. – Debreczeni D., Vaskó T., Katona A., Nemes M., Pál Sz., Antal Zs., Révész A., Deli M., Gresó M., Olasz D.
Cserék: Varga H., Kovács D., Valkay R., Kis G., Pataki V., Csifó I., Boros G.
Vezetőedző: Sütő Szilárd
Budaörs SC: Kovács P. – Marques-Airosa P., Czar R., Kékesi A., Fenyves Sz., Petró B., Molnár Cs., Sajbán M., Szabó B., Horváth R., Pethő B.
Cserék: Szabó B., Molnár T., Sváb D., Halmai Á., Puskás Zs., Jar G., Stieber A., Váradi A., Tanus O., Gyurácz A., Halácsi M., Menyhárt A.
Vezetőedző: Bognár György
Gólszerzők: Gresó M., Pataki V., ill. Szabó B, Petro B., Kékesi Á., Horváth R., Halmai Á.
 
Puskás II. – Somorja (Szlovákia II. oszt) 5-1
 
A Puskás Akadémia beszámolója:
 
,,NB III-as csapatunk magabiztosan, 5–1-re győzött az első felkészülési mérkőzésén, az STK Somorja ellen.
Felkészülési mérkőzés
 
PAFC II – STK Somorja (szlovák II. osztály) 5–1 (2–0)
 
Molnár – Hosszú, Papp K., Mayer, Körmendi – Vizler, Sipos G., Ominger, Kalmár – Magasföldi, Corbu
 
Csereként pályára lépett: Pataki M., Berekali, Kocsis Ba., Godányi, Nagy Z., Gazdag V., Alaxai, Kocsis D., Gruber
 
G.: Corbu (2), Sipos G., Ominger, Nagy Z
 
Nagy Ádám vezetőedző: „Remek megmérettetésen vagyunk túl, nagyon jó csapat ellen futballoztunk. Már az első felkészülési mérkőzésen kellő erőbedobással játszottunk. Az első félidőben azt láttuk a pályán, amit a szakmai stábbal szerettünk volna. Örülök, hogy a második félidőben több fiatalnak is lehetőséget tudtunk adni. Öt gólt szereztünk, de ebből nem szabad messzemenő következtetést levonni, mert nem volt könnyű meccs. Voltak olyan szituációk, amikor szerencsésen jöttünk ki a dolgokból, de ez a mai találkozó jó alapja lehet annak a munkának, amit hétfőn elkezdtünk.”
 
Balatonlelle – Bicskei TC 0-2
 
Dunaújváros – MOL Fehérvár FC II. (Pálhalma) 3-1
 
A Dunaújváros beszámolója:
 
,,Kétgólos, magabiztos sikert aratott a MOL Fehérvár II. elleni felkészülési mérkőzésen a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.
 
A pálhalmai Agrospeciál Sporttelepen játszotta le a nyári felkészülési időszak első edzőmérkőzését ma délelőtt tizenegy órától az NB III rajtjára készülő Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, mely a szintén harmadosztályú MOL Fehérvár II. együttese ellen lépett pályára. A rekkenő hőségben megrendezett összecsapáson a Pokorni – Tóth, Lakatos, Hompót, Zámori, Dorogi, Barna, Áman, Novák, Szepessy, Kesztyűs összeállításban küldte csatába tanítványait Lőrincz Emil vezetőedző, s az első gólra nem is kellett sokat várni, mert Novák Zsombor már a 12. percben megszerezte a vezetést a dunaújvárosiaknak. A folytatásban hol a mieink, hol a fehérváriak előtt adódott egy-egy lehetőség, de a következő találatot is a DPASE érte el, mely az első dunaújvárosi mérkőzését játszó Kesztyűs Máté révén duplázta meg előnyét a 38. percben (2-0). A félidei szünetig már nem változott az eredmény, ám a fordulás után mindössze tíz perc telt el, mikor a vendégek szépíteni tudtak, így újra teljesen nyílt lett a meccs. Szerencsére nem sokáig, mert a csereként beállt Kovács Barnabás a 67. percben ismét kétgólosra növelte a mieink vezetését (3-1). A hátralévő bő húsz percben is maximálisan irányítása alatt tartotta a meccset együttesünk, s bár előnyét már nem tudta tovább növelni, így is magabiztos, 3-1-es győzelmet aratott a nyári felkészülés első találkozóján úgy, hogy új játékosai, Lakatos Gergő és Kesztyűs Máté is jó teljesítményt nyújtva mutatkozott be a csapatban. A Dunaújváros PASE labdarúgói legközelebb egy hét múlva lépnek pályára a Veszprém elleni edzőmeccsen.
 
Dunaújváros – MOL Fehérvár FC II. 3-1 (2-0)
 
Dunaújváros: Pokorni – Tóth, Lakatos, Hompót, Zámori, Dorogi, Barna, Áman, Novák, Szepessy, Kesztyűs. Cserék: Orczy, Al-Sheraji, Halász, Kovács, Németh, Mayer. Vezetőedző: Lőrincz Emil.
 
Hajrá Dunaújváros!"
 
(45 perces meccsek) Cigánd – Tiszaújváros 2-3, Kisvárda ll.- Tiszaújváros FC 1-1
 
A Tiszaújváros beszámolója:
 
,,Jó pályán és futball meleg időben meglehetősen hajtós félidőket láthatott a kilátogató közönség.
 
Cigánd – FC Tiszaújváros 2 – 3
Gól: Bene, Csernák 2,
Cigánd, 50 néző
Herceg, Horváth, Lippai, Tóth M (Kundrák), Tóth S, Bussy, Bene, Kulcsár, Vitelki, Csernák, Baglyos.
 
A 45 perc krónikájához tartozik, hogy a Cigánd előtte játszott a Kisvárda II -vel, bár csak néhány poszton volt átfedés. A nagy meleg ellenére volt iram, amit sok hibával tűzdeltek tele a játékosok. Volt több szép támadás, viszont a védekezés nagyon szellős volt, a győzelem nem forgott veszélyben.
 
Kisvárda II – FC Tiszaújváros 1 – 1
Gól: Kristofi
Cigánd, 50 néző
Tóth Cs, Márton, Lippai, Vincze, Tóth M (Vitelki) Lőrincz, Burics, Kristófi, Gelsi, Vámos, Pap, Benke.
 
A 45 perc első felében kiegyenlített játék folyt a pályán, de inkább a fiatalok akarata érvényesült.
Veszélyesebbek voltak a kapu környéken, rövidek voltak és frissen mozogtak, gyorsak voltak, mi pedig labdatartásra törekedtünk, s igencsak sok labdát szórtunk el. A döntetlen egy reális eredmény.
 
Próbajátékos: Baglyos Levente
Sérült: nincs
Eltiltott: nincs
Hiányzó: nincs
 
Összességében ma is minden játékos kapott lehetőséget a bizonyításra, s a látottak alapján vannak akik megfelelő úton járnak, másoknak viszont többet kell tenniük a kezdő csapatba történő bekerülés érdekében, hiszen mindenki előtt adott a lehetőség."
 
Pápa – Kaposvár 0-3
 
A Kaposvár beszámolója:
 
,,Győzelemmel kezdtük a felkészülést
Felkészülési mérkőzés:
Pápai Perutz FC (NB III) – Kaposvári Rákóczi FC 0-3 (0-0)
G.: Keresztes (2), Földi"
 
ESMTK – SC Sopron 5-3
Nyíregyháza-Putnok 7-0
 
A Putnok beszámolója:
 
,,Újabb edzőmérkőzéssel folytatta felkészülését a Putnok FC gárdája, de ezúttal nem a megszokott környezetben, hanem idegenben játszottunk. Az ellenfél az NBII-ben szereplő Nyíregyháza együttese volt akik nem kevesebb mint 25 játékossal álltak ki ellenünk. Az első félidő hajrájáig jól tartottuk magunkat, de aztán előbb büntetőből, majd egy kijátszott helyzetből két góllal elhúztak a szabolcsiak.
A második félidőre teljes sort cserélt a Nyíregyháza, akik újabb két góllal terhelték meg a hálónkat. A találkozó 60. percében Fehér Balázs behozta valamennyi cserepadon ülő játékosát, így egy alaposan felforgatott tizeneggyel küzdöttünk tovább. Sajnos szebbnél szebb távoli bombákkal növelte előnyét a nyírségi alakulat, akik hétig meg sem álltak."
 
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC – PUTNOK FC 7-0 (2-0)
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC: Fadgyas Tamás, Svedyuk Alex, Fodor Ferenc, Jánvári Gábor, Galambos Ádám, Farkas Aurél, Ötvös Bence, Kártik Bálint, Györgyi Arthur, Starosta Dávid, Hornyák Marcell
CSERÉK: Talián László, Papp Máté, Végső Előd, Papucsek Barna, Magyar Gábor, Vasilijevic Nikola, Sinanovic Sinan, Tóth Ádám, Gyurján Bence, Kovács Norbert, Boda Balázs, Trencsényi Bence, Szokolai Márk
Edző: Gálhidi György
PUTNOK FC: Pápai Krisztián, Marczis Marcell, Csicsvári Milán, Zimányi Ádám, Budaházi Levente, Keményffy Máté, Kréti Gergő, Ádám Ferenc, Mertse Ábel, Madarász János, Pataki Roland
CSERÉK: Asztalos Gábor, Mahalek Marcell, Jobbik Mátyás, Palkó András, Hiba Zoltán, Szilágyi Szebasztián, Jáger Roland
Edző: Fehér Balázs
Gólszerzők: Ötvös Bence, Kártik Bálint, Papp Máté, Sinanovic Sinan, Kovács Norbert, Trencsényi Bence, Vasilijevic Nikola ill. –
 
Marcelháza -Komárom 1-2

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC