nb1.hu

Tiszaújváros-Vasas: visszaköszönt a heti edzésmunka – reakciók

Kiszakadt a gólzsák.

 
ÍME, A VASAS BESZÁMOLÓJA:
 
“Tóth Tamás játékvezető sípszava után a mély talajon ismerkedtek egymással a csapatok, de nem kellett sokáig várni az első veszélyes szituációra, ám a 8. percben Kapornai 16 méteres lapos lövését védeni tudta Tóth Csaba. A 17. percben Vida 17 méteres lövése szállt másfél méterrel a kapu fölé, majd Rab csaknem megszerezte a vezetést csapatunknak, amikor 13 méterről megcélozta a bal felső sarkot, de a hazaiak kapusa bravúrral hárított. A 25. percben végül Ódor szerezte meg első találatunkat: Kapornai bal oldali beadását a hosszú oldalon érkező védőnk három méterről a bal alsó sarokba passzolta (0-1). Alig telt el két perc, amikor megdupláztuk előnyünket, ekkor egy jobb oldali lapos beadást Rab lőtt két méterről a kapuba (0-2)! A 34. percben tovább növeltük a különbséget: Vida volt a főszereplő a 16-os előterében, aki balra kitette a labdát Kapornaihoz, fiatal játékosunk pedig egy csel után a jobb alsó sarokba lőtt (0-3).
 
Csapatunk a szünetben cserélt, Rab helyén Pócs folytatta a játékot. A második félidőt kezdeményezőbben kezdte a hazai együttes, amit újabb góllal törtünk meg, ezúttal Zimonyi talált be a hazai kapuba: az 51. percben Vida passzolt ki a balra felfutó támadónknak, aki egy csel után 14 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (0-4). A 65. percben – Zimonyi és Pócs összjátéka után – csatárunk megszerezte a Tiszaújváros elleni második gólját is, amikor a bal összekötő helyéről, 13 méterről a jobb felső sarokba ívelt (0-5). Egy percre rá az imént gólpasszt adó Pócs ugrott ki a hazaiak térfelének közepén, majd 15 méterről gyönyörűen átemelte a kifutó kapus felett a játékszert (0-6). A 71. percben ismét Pócs volt a főszereplő: a nagy kedvvel, lendületesen játszó fiatal csatár önzetlenül passzolt középre Vidához, aki 7 méterről a kapu közepébe lőtt (0-7). Ezt követően Zimonyi keverte meg a hazaiak védelmét, a kapussal szemben balra tolta a labdát az érkező Pócshoz, s a mindösszesen 17 esztendős játékos tíz percen belül duplázni tudott (0-8). Amikor a hazaiak már a megváltó hármas sípszóra vártak, a szintén 17 éves Szendeff Bence megszerezte 9., egyben a végeredményt is bebiztosító gólunkat (0-9).
 
Harmati Tamás vezetőedző a lefújást követően értékelte a mérkőzést:
 
– Jól kezdtük a találkozót, kiválóan alkalmazkodtunk a rendkívül mély talajhoz, az időjáráshoz és ellenfelünkhöz is. Az első félidőben a fordulópontokból mi jöttünk ki eredményesen, a második játékrészben pedig sikerült kihasználnunk szinte minden gólszerzési lehetőségünket. Ez a mérkőzés rendkívül sokat jelent fiatal csapatunk önbizalmának. A következő kéthetes szünetben rendezzük a sorainkat, folytatjuk a munkát és készülünk a következő megmérettetésünkre, hazai pályán a Kisvárda II együttese ellen.
Pócs Balázs a második félidőre állt be. Fiatal csatárunk két szépségdíjas góllal és két önzetlen gólpasszal vette ki részét a nagyarányú győzelemből:
 
– A heti edzéseken való hozzáállásunk, a pörgő ritmusú gyakorlás előrevetítették ezt a győzelmet, de persze azt senki sem gondolhatta, hogy meg sem állunk kilencig, miközben nem kapunk egyet sem! Örömteli, hogy az előző, Pénzügyőr elleni 3-0-s győzelmünk után most is érintetlen maradt a hálónk. A beállásom után a második játékrészben arra törekedtünk, hogy minél több gólt lőjünk, ami sikerült is. Próbáltam felvenni Zimonyi Dávid játékritmusát, ami nem volt könnyű, de valóban úgy megértettük egymást, mintha tíz éve együtt játszanánk. Sokat segített, hogy mellette játszhattam, inspirált, ennek volt köszönhető a két gólom és a két gólpasszom. Ezek voltak az első találataim az NB III-ban, így természetes, hogy nagyon boldog vagyok. A mostani teljesítményünk nagy önbizalmat ad nekem a folytatásra, de igazán annak örülök, hogy csapatként jól szerepeltünk, így szeretném folytatni a következő mérkőzéseken is!
 
A Vasas FC II. csapata számára két hét szünet következik a bajnokságban, mivel a jövő hétvégi MOL Magyar Kupa sorozatában nem érdekelt. A bajnokság 9. fordulóban szeptember 25-én, vasárnap 11:00 órakor hazai pályán a Kisvárda II csapatát fogadjuk. Köszönjük szurkolóinknak, hogy ezúttal is a helyszínről buzdították csapatunkat. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!”
 
NB III. Keleti csoport
8. forduló
2022. szeptember 11., vasárnap 16:00
Termálfürdő FC Tiszaújváros – Vasas FC II. 0-9 (0-3)
Tiszaújváros Sportcentrum,150 néző
játékvezető: Tóth Tamás (asszisztensei: Vilmányi Simon és Juhász Bálint)
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Lehóczki (Tóth B., 37.), Valkay, Nagy P., Kundrák (Bocsi, 46.) – Vitelki B. (Jacsó, 46.), Páll (Kiss, 60.), Tóth S. – Lőrincz, Nagy D., Gönczi (Erős, 60.) vezetőedző: Vitelki Zoltán
Vasas II.: Bánfalvi – Puskás (Herrich, 75.), Kleisz, Enyedi (Nemes, 67.) – Vida, Farkas B. (Szendeff, 75.), Ódor, Kapornai (Őri, 55.), Huszár – Zimonyi, Rab (Pócs, 46.)
vezetőedző: Harmati Tamás
gólszerzők: Ódor (25.), Rab (27.), Kapornai (34.), Zimonyi (51., 65.), Pócs (66., 76.), Vida (71.), Szendeff (90.)
sárga lap: Tóth B. (81.), Erős (87.)
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC