nb1.hu

Tiszafüred: kemény hangvételű közlemény a játékvezetés miatt

Több hibát is felsoroltak.

Az NB III Keleti csoportjában vasárnap a Tiszafüred 4-0-s vereségbe futott bele a Putnok elleni meccsen hazai környezetben. A putnokiak az első félidő derekán Nagy Zsolt András góljával szerezték meg a vezetést. A vendégek a második félidőben Katona és Juhos találataival növelték a fórjukat. A végeredményt Nagy Zsolt András a 77. percben állította be.
 
A Putnok a 9. helyen áll a tabellán, a Tiszafüred pedig a 16. pozíciót birtokolja.
 
A meccs után a tiszafürediek egy közleményt tettek ki az oldalukra, amiben több játékvezetői ítéletet vitatnak. Íme a közlemény:
 
"Nincs mit szépíteni, el kell ismerni, egy jobb csapattól kaptunk ki a hétvégi bajnoki mérkőzésen. A 0-4-es végeredmény ugyan túlzó, de ez nem von le semmit sem a Putnok érdemeiből, mely csupán élt a lehetőséggel … Még véletlenül sem magyarázkodásnak szánjuk, de több meghatározó játékosunk sérült, ezért is futotta csak ennyire az erőnkből.
 
Ugyanakkor nem mehetünk el szó nélkül a játékvezetői hármas ténykedése mellett. Soha nem szoktunk foglalkozni működésükkel, és most sem tennénk, de ez a meccs kiverte a biztosítékot. Játékosainkban, vezetőinkben, szurkolóinkban egyaránt. Éppen ezért most kivételt teszünk, miért ne oszthatnánk meg véleményünket néhány mondatban?
 
Ilyen erélytelen bíráskodást még nem tapasztaltunk harmadosztályú tagságunk óta. A játékvezető több fordított ítélettel borzolta a kedélyeket, s ezekkel mindkét csapatot egyaránt sújtotta. A találkozó 59. percig egyetlen sárga lapot sem mutatott fel, pedig – aki látta az összecsapást megerősítheti – lett volna rá oka, nem is egy. Csapatunkat jogos büntetőtől fosztotta meg, ami ugyan más mérkőzéseken, más együttesekkel is előfordul, ám ez most duplán büntetett minket. Ahelyett ugyanis, hogy tizenegyest rúgtunk volna – és jó eséllyel 2-1-re szépítve visszajövünk a meccsbe – a kontrából gólt kaptunk és ezzel el is dőlt a mérkőzés. Így különösen fájt hibázása.
 
Mindvégig az volt az érzésünk, a játékvezető csupán kötelezően elvégzendő feladatnak tekintette a találkozó levezetését, s még véletlenül sem a játék szellemének megfelelően tette mindezt. Kár érte, a találkozó jobb bíráskodást érdemelt volna!"
 
Tiszafüredi VSE–Putnok FC 0–4 (0–1)
Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep, 300 néző. Vezette: Dobai János (Flinta Zoltán, Németh Balázs)
TVSE: Tajti B. – Illés, Mészáros, Vincze, Kalóz (Háda, 67.) – Mácsai, Bódis, Barzsó (Tomola, 79.) – Barna V. (Ábel, 79.), Barna B. (Bojtos, 59.), Skulka (Kertész, 59.). Edző: Dorcsák Zoltán.
Putnok: Cserepka – Gellén, Nagy Zs., Katona B., Buda (Laczkó), Szics (Nádimov), Csutora, Dobrovolszki, Juhos (Dlehány), Sramkó (Petrecsko), Fülöp. Edző: Szala Ákos.
Gólszerzők: Nagy Zs. 2 (26., 77.), Katona (55.), Juhos (72.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC