nb1.hu

Tatabánya: rengeteg fiatal tehetség érkezhet

Komoly megállapodást írtak alá.

 

A TATABÁNYA KÖZLEMÉNYE:

 

"A térség tíz kisebb egyesületével kötött együttműködési megállapodást labdarúgó szakosztályunk. Sámuel Botond, a Tatabányai SC elnöke és Nagy Richárd, a TSC tehetségközpontjának utánpótlás szakmai igazgatója Babó Levente, az MLSZ szakmai mentorának jelenlétében adott tájékoztatást az egyesületi vezetők számára a Földi Imre Sportcsarnok különtermében. A tatabányai Vulkán SE, az Erőmű SE és a Felsőgalla csapatának vezetői mellett a Tata, a Vértesszőlős, a Baj, a Vértessomló, a Kecskéd, a Szomód és a Környe képviselői kötötték meg Klubunkkal. Ennek értelmében a jövőben a szerződő felek korosztályos együtteseiben futballozó játékosok – a kiválasztások és megállapodások után – a Tatabányai SC, mint tehetségközpont csapataiban edzhetnek és léphetnek pályára.

 

„Ahhoz, hogy elérjük céljainkat és újra minőségi játékosokat tudjunk nevelni, elengedhetetlen az együttműködés, hiszen így nagyobb merítési lehetőség is adódik. A kiemelkedő képességű játékosokat fel tudjuk térképezni, esetleg le is tudjuk igazolni őket, és később itt versenyeztetjük őket, hogy tovább fejlődhessenek. Természetesen egy akadémiával is kötünk egy megállapodást, hogy az itt futballozó tehetségeket tovább lehessen fejleszteni” – mondja Nagy Richárd, aki kiemeli: „Régóta dolgoztam a Bozsik programban, így jó rálátásom van a körzetre és a megyére. Pontosan ezért kezdtük el ezt a programot, mert tehetségek mindenhol vannak. Nem tudok olyan egyesületet mondani, ahol ne futballozna néhány kiemelkedő tehetség. Nekünk azért kell dolgozni, hogy ezek a tehetséges gyerekek ne „tűnjenek el” a kis klubokban. Sok helyen, nálunk is lehetnek olyan tehetségek, akik túlnőnek a társaikon, és egy bizonyos szint felett már nem tudnának tovább fejlődni. Bízunk abban, hogy e szerződések alapján minél több fiú, vagy akár lány játékos kerülhet be a tehetségközpontunkba, ahonnan az akadémiák felé mehetnek tovább.”

 

Osztja ezt a véleményt Babó Levente, az MLSZ szakmai mentora, aki hónapok óta felügyeli Klubunk utánpótlásfejlesztő munkáját, a Tehetségközpontot. „Folyamatos a kommunikáció az MLSZ és a Tatabányai SC között, ami fontos, hiszen az új szakmai irányvonal eljuttatása a klubokhoz minden szinten fontos” – mondja Babó Levente. „Az új irányvonal lényege, hogy a héttől tizennégy éves korosztályokig egységes legyen a képzés. Ez már a grassroots központoktól a tehetségközpontokig meg kell, hogy valósuljon. Országszerte nagyon nagy az igyekezet a tehetségközpontokban, de a tatabányai példa is kiemelhető, hiszen ilyen ritkán fordul elő, hogy egyszerre tíz kis egyesülettel tud szerződni egy-egy klub. Ennek feltétlenül kell, hogy legyen eredménye.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC