Sopron: Mátyus elmondta, miért távozott - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Sopron: Mátyus elmondta, miért távozott

Bíró Ádám - 2021. December 08. Wednesday 11:59
Mennyire reális neki az NB I?
Kép forrása: SC Sopron/Facebook
A Digi Sport nb3.hu-nak küldött közleménye:
 
„Éreztük, hogy nagyon nehéz helyzetben van a klub, de azért mentünk oda Felipe Matosszal, hogy ez változzon, és hatalmas a csalódás, hogy ez nem sikerült” – összegezte a Sopronban eltöltött két és fél hónapját Mátyus János, aki új befektető híján nem hosszabbította meg december végén lejáró vezetőedzői szerződését az NB III-as csapatnál. A korábbi válogatott labdarúgó a Reggeli Startban beszélt az okokról.
 

 
„Két, két és fel hete elnök úr, Csiszár Ákos bedobta a törülközőt, ettől a perctől kezdve nem volt maradásunk” – mondta Mátyus János a DIGI Sport napindító műsorában. „Maradt még két meccsünk, azokat becsületből lehoztuk, de tudtuk, hogy az idény végeztével távozni fogunk. Csiszár Ákos 99.9 százalékra ígérte, hogy érkezik új befektető, nyilván ez nem rajta múlt, de borzasztóan sajnáljuk, hogy így alakult a dolog.”
 
A korábban az NB I-ben is edzősködő Mátyus János így értékelte a soproni őszt: „Az első hónapunk nagyszerűen sikerült. Kieső helyen lévő csapatot vettünk át, az első négy meccsből hármat megnyertünk, aztán elkezdődött a bizonytalanság a csapat körül, és az utolsó hetekben nem lehetett szakmáról beszélni – érezhető volt, hogy a klub nagyon nehéz helyzetbe került.” A Sopron az utolsó hat bajnokijából ötöt elveszített, így kieső helyen zárta az őszi szezont az NB III Nyugati csoportjában, két pont hátrányban a bennmaradást érő helyen lévő Komáromtól. A korábbi válogatott labdarúgó – immár szurkolóként – bízik abban, hogy csoda történik, és mégis érkezik befektető a soproni focistákhoz; különben, bár nem szívesen mondta ki: „A lehető legsötétebb dolog történhet velük.” A szakember köszönetet mondott Csiszár Ákosnak és a szurkolóknak: „Úgy fogadtak minket, mint egy megváltót, aztán a vége az lett, ami.”
 
Mátyus János azon is elmélkedett a Reggeli Starban, hogy miért kerül rendszeresen a sopronihoz hasonló helyzetekbe: „Közhely a világ labdarúgásában, hogy Isten ikszre játszik. Ha tükörbe nézek, rám ez mindenképp igaz. Játékosként egy kivétellel minden igazolásom jól sikerült: felkerültünk, kupát nyertünk, bennmaradtunk, és mindenhol játszottam. Edzőként valahogy mindig olyan helyre kerülök, ahol szinte mindig olyan rajtam kívülálló dolog történik, amit nem tudok igazából kezelni. Amit tőlem kértek, azt minden csapatomnál hoztam. Bízom benne, hogy olyan időszak vár rám, amikor minden kerek lesz, és nyugodtan, jó körülmények között tudok dolgozni, komoly főnökkel és befektetővel. Azt érzem, az NB I nekem most nem reális, de egy jó NB II-es csapatnál megragadnám a lehetőséget, és ígérem, hogy amit kérnek tőlem, azt hozni fogom.”
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!