nb1.hu

Simán nyert a Pápa, NB II-es csapatot tréfált meg a Dunaújváros

Eredmények és összefoglalók a szerdai edzőmeccsekről.

10:00 BKV Előre – RKSK 3-0
 
10:00 MTK U19 – Monor 0-1
 
11:00 Pápa – THSE 3-0
 
A PÁPA ÖSSZEFOGLALÓJA:
 
,,Ma délelőtt csoportbéli riválisunkat, a THSE-Szabadkikötőt láttuk vendégül. Csapatunk végig dominált a mérkőzésen és 2-0-s első félidő után 3-0-ra nyertek a fiúk.
 
Az első találat Hanzl Máté nevéhez fűződik, aki a 10. percben okosan átemelte a kint álló Czerula kapust 1-0. Egy perccel később már két találat volt az előnyünk, Skriba Máté lőtte ki a bal felsőt 2-0. Az eredmény egészen a 91. percig nem változott, ekkor Molnár Tamás lőtt a kapu bal oldalába. Meggyőző, szép játékot láthattunk a fiúktól, a meccs egyetlen negatívuma, hogy Dóczi Krisztián súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett, belső védőnkre még ma vizsgálatok várnak.
 
Lengyel Ferenc: Egy fiatal, taktikusan játszó ellenféllel találkoztunk, mely végig kontrákra játszott és abból többször eljutott a kapunkig. Mindkét félidő nagy részében fölényben játszottunk, ami aggasztó, hogy a játékrészek fennmaradó részében szétesik a csapat, ami értelemszerűen az ellenfélnek kedvez. Nagyon sajnálom Dóczi Krisztián kiesését, Császár Attila után ő már a második sérültünk, ráadásul mindketten alapemberek a védelem közepén, bízom benne, hogy minél előbb vissza tudnak térni. 
 
Perutz FC: Szigeti – Irmes, Bence, Dóczi, Böröczky – Kalász, Baldauf, Hanzl, Németh E., Skriba – Szabó Zs., csereként pályára lépett: Horváth B., Benecz, Iványi, Márton, Herber, Mogyorósi, Molnár, Nagy T., Szilágyi, Zsirai.
 
A találkozón próbajátékon szerepelt csapatunkban a 22 esztendős védő, Bence Szilárd, aki legutóbb a Budapest Honvéd II. csapatában futballozott. Klubunk hazai közegben zárja az előkészületi meccsek sorát, a kiadottól eltérően július 25-én, szombaton 11 órai kezdéssel fogadjuk a Duna Takarék megyei első osztályában induló ETO Akadémia csapatát. Hajrá Perutz!"
 
11:00 Taksony – Budaörs 1-4
 
A BUDAÖRS ÖSSZEFOGLALÓJA:
 
,,Harmadosztályú ellenfél ellen diadalmaskodott csapatunk.
 
Ismét győztes felkészülési mérkőzést tudhat maga mögött csapatunk – ezúttal a harmadosztályban szereplő Taksony volt az ellenfél. A meccset a BSC nyerte három góllal.
 
Felkészülési mérkőzés:
Taksony – Budaörs 1-4
 
Budaörs: Szabó Ba. Menyhárt, Czár, Gyurácz, Tamás, Petneházi, Molnár Cs., Halácsi, Molnár T., Halmai, Pethő
Csereként pályára lépett: Tóth G., Horváth R., Sajbán, Kékesi, Marques-Airosa, Jász, Papp Á.
 
Vezetőedző: Márkus Tibor
Szakmai igazgató: Bognár György
 
Csapatunk góljait Halmai Ádám, Pethő Bence, Sajbán Miklós, valamint Jász Gergő szerezték.
 
Márkus Tibor értékelése:
Az első félidő mind az iramot, mind az agresszivitást tekintve megfelelő szinten zajlott. Az előző mérkőzésekhez képest ezúttal kevesebb helyzetet tudtunk kidolgozni, viszont pozitívum, hogy ezeket most nagyobb százalékban tudtuk gólra váltani. A második játékrészben visszaesett az iram, ettől függetlenül főként mi birtokoltuk a labdát. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk.
 
A következő edzőmeccs a Paks ellen lesz szombaton (07.25) 10 órától.
 
Hajrá Budaörs!"
 
17:00 Szeged-Grosics – Dunaújváros 2-2
 
A SZEGED ÖSSZEFOGLAlÓJA:
 
,,Szeged, Szent Gellért Fórum, 1000 néző. Gólszerzők: Dobos Áron, Gajdos Zsolt (11-esből), illetve Héjjas Zsombor, Dorogi Renátó.
 
Szegedi kezdő: Varga Bence- Kárász, Deák, Tóth, Bitó -Oláh, Varga Sz., Jovanovic, Dobos Á., Grumic, Gajdos.  Cserék (a második félidőben pályára lépők): Takács (kapus), Holcsik, Moga, Vajda, Mohl, Germán, Rózsahegyi, Hudák, Dobronoky, Haruna.  vezetőedző: Dr. Dobos Barna
 
143 nap után játszottunk nézők előtt a Szent Gellért Fórumban mérkőzést. Két különböző félidőt láthatott a közönség, amelyben  két különböző összetételben lépett pályára a Szeged- Csanád Grosics Akadémia. Kék-feketében a hazaiak, pirosban a vendégek, közel ezer szurkoló előtt, verőfényes délutánon törték meg a hosszú meccs-csöndet. Negyedóra után járt először közel a gólszerzéshez a hazai csapat: a 14. percben Dobos Áron lövése tartott kapura, amit egy dunaújvárosi fejen irányt változtatott, így a kapufán csattant. Az ezt követő szögletből Deák fejelt, de Pokorni védett. A 22. percben egy kiugratás után Gajdos lőtt kapura, de csak az oldalhálót találta el.
 
A 25. percben viszont már gól után rezgett a háló. Egy baloldali beadást követően Dobos Áron higgadtan lőtt a vendégek kapujába, 1:0.
 
Újabb mezőnyfölény szabadrúgások bedobások a dunaújvárosi térfélen. Ez jellemezte a következő perceket, majd Varga Szabolccsal nem bírtak a dunántúliak a 16-oson belül: a jogosan megítélt büntetőt Gajdos Zsolt értékesítette, 2:0.
 
A szünetben egy kivételével teljesen kicserélődött a Szeged: Varga Szabolcs maradt, de ő is csak 15 percig, hogy az utolsó 30 percre átadja a helyét Gréczi Mártonnak. Hudák fejelt a második félidő első percében – a dunaújvárosi hálóőr védett.5 perc sem telt el a fordulás után, Varga adott be balról, Haruna fejjel a kapufát találta el, majd lábbal is próbálkozott, de a vendég portás hárított. Takács védett egy kapura tartó szabadrúgást a 58. percben, majd beállt Varga helyére Gréczi Márton is. A szegedi gyökerekkel rendelkező fiatal, technikás játékos Dobronoky sprintje után középen várta a beadást, amit a vendégek lefüleltek. Beszorult a kapuja elé NB III-as ellenfelünk, aminek a végén újabb szegedi próbálkozásokat láthatott a közönség, Germán Tamás is lövéshez jutott a 62. percben, de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret. A 70. percben a sérült Vajda Marcell jött le, így a folytatásban 10 játékossal játszottunk bő 20 percet. Rögtön a periódus elején Takács János védett egy szabadrúgást bravúrral. És a folytatásban sem pihentek a kapusok: a 81-percben Haruna, majd Germán lövésénél is a hárítani tudott Pokorni.
 
A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat és emberelőnyben szépíteni tudott a Dunaújváros, Héjjas Zsombor távoli góljával (2:1). A végeredményt Dorogi messziről állította be: 2:2-re végződött a találkozó.
 
Dr. Dobos Barna: ”Az első félidőnek a játéka nem igazán tetszett, sok dolog nem valósult meg abból, amit elterveztünk és sokat gyakorlunk. Még többet kell gyakorolni. De ugyanakkor, mint a közönség láthatta a csapat erősségét, ennek ellenére is tudtunk két gólt szerezni és teljesen megérdemelten vezettünk a szünetben 2:0-ra. Hétvégén még lesz egy edzőmeccsünk az Újpest ellen, így eleve úgy terveztük, hogy egy félidőt fog játszani a játékosok nagy része. Éppen ezért majdnem a teljes csapatot lecseréltem, mert úgy gondoltam, hogy Gréczi Márton csak 30 percet játsszon. A második félidőben a játékunk minősége jobb volt, az eredmény pedig nem, bár ehhez hozzájárult az, hogy z egyik fiatal játékosunk megsérült, így 10 emberrel fejeztük be a meccset. Ezt is gyakorolni kell, de nagyon hátra szorultunk, amiből kaptunk két távoli átlövés gólt. Jó volt gyakorlásnak. Mindig jó közönség előtt játszani, nagyszerű a létesítmény, reméljük, hogy az Újpest ellen még többen lesznek. Ezeknek a mérkőzéseknek az a lényege, hogy gyakoroljunk, ez ma is megvalósult.”
 
 
18:00 Gyöngyös – Tiszafüred 3-0
 
18:00 Algyő – Tiszakécske 1-5
 
A TISZKÉCSKE ÖSSZEFOGLALÓJA:
 
,,Algyő – Tiszakécskei LC 1 – 5 (0 – 2)
Gólszerő: Tímári, Garacs, Máté 3
1. Félidő: Baráth, Szabó, Kiprich, Fülöp, Pácsa, Horváth, Zvara, Gréczi (Pongrácz), Tímári, Garacs, Máté
Cserék: Molnár, Ternován, Zádori, Csáki, Farkas, Oláh, Pál"
 
18:00 FC Nagykanizsa – NK Naprijed Cirkovljan 10-1
 
18:30 ETO FC Győr – BVSC 3-0
 
18:30 Gyirmót – Bicskei TC 5-1

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC