nb1.hu

Sigér: DEAC

Hivatalos bejelentés.

Íme, a DEAC közleménye:
 
"A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata középpályással erősített: együttesünkben folytatja a pályafutását Sigér Ákos, aki ennek a szezonnak a Balmazújváros színeiben vágott neki. A 24 éves futballista az újvárosiak kizárása után szabadon igazolható vált, ezt a lehetőséget használta ki a klubunk. Sigér elmondta, egyáltalán nem bánja, hogy így alakult a sorsa, hiszen a DEAC-nál remek körülmények fogadták.
 
Hét fordulót rendeztek már meg az NB III. 2019/2020-as idényében. Futballistáink teljesítményét annak ellenére sem érheti kritika, hogy az előző hétvégén a Tiszaújváros 2-1-re legyőzte Kondás Elemér tanítványait. A DEAC tizenhat pontjának köszönhetően jelenleg a harmadik helyen áll a táblázaton. A szakmai stáb variációs lehetőségei Sigér Ákos megszerzésével tovább bővültek. Új igazolásunk a másodosztályból kizárt Balmazújvárosban három bajnokin jutott szóhoz idén.
 
„Könnyen ment a beilleszkedés, hiszen a keret nagy részét helyi játékosok alkotják, akiket már korábban is ismertem. Döntésemben az is szerepet játszott, hogy a DEAC-nál a feljutás is reális forgatókönyv lehet. Nagyon jó körülmények között dolgozhatunk, nem túlzok, ha azt állítom, hogy a klubnál NB II-es feltételek vannak" – kezdte a beszélgetést Sigér Ákos, majd kitért az Újvárosban töltött hetekre is. „Hallottuk mi is a rossz híreket, ennek ellenére igyekeztünk csak a futballra és a következő ellenfelekre fókuszálni. Amit a vezetők nekem megígértek, azt be is tartották" – mutatott rá Sigér. Hozzátette, több harmadosztályú egylet is megkereste, ám debreceni kötődése miatt együttesünk lett a befutó. Emellett a nálunk zajló szakmai munka is szerepet játszott a választásában.
 
Ákos főleg a középpályán érzi magát otthonosan, de karrierje alatt a játéktér több pontján is feltűnt már.
 
„A hatos és a nyolcas pozíció áll hozzám a legközelebb, de már szerepeltem a szélen, valamint jobb- és balhátvédként is bizonyítottam. Nagy teherbírású játékosnak tartom magam, aki képes összefogni a csapatot. Bízom benne, hogy gólokkal és gólpasszokkal ugyancsak tudom segíteni új alakulatomat" – fogalmazott a 24 éves labdarúgó, aki a DEAC több meccsét is a helyszínen tekintette meg. „A mérkőzések zömén mi domináltunk, bár a Tiszaújváros otthonában nem jött ki a lépés, de ez előfordul olykor. Az is szimpatikus, hogy a taktikánk a labdabirtoklásra épül."
 
Sigér családjában komoly hagyománya van a futballnak, elég csak testvérét, Dávidot megemlíteni, aki a Ferencváros húzóembere, és kiugró teljesítményének hála nemrég a magyar válogatottban debütált.
 
„Nagyon büszke vagyok rá. Abszolút megérdemli ezeket a sikereket, hiszen rengeteget tett értük. Az egész családnak óriási élmény volt, amikor testvérem bemutatkozott a nemzeti együttesben. Nem csak nekem, hanem a fiataloknak is példakép lehet Dávid. Az esete bizonyítja, hogy sosincs késő, és kemény munkával, valamint alázattal még a legmerészebb álmok is elérhetőek. Természetesen a döntésem előtt kikértem a véleményét, bár a végső szót nekem kellett kimondanom" – zárta mondandóját Sigér Ákos."
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC