RKSK: őszinte kritikát írt a honlapszerkesztő-játékos - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

RKSK: őszinte kritikát írt a honlapszerkesztő-játékos

Simon Zoltán - 2020. July 23. Thursday 12:24
Sokat lehet tanulni az elemzéséből.
Nem köntörfalazott az RKSK honlapjának és Facebook-oldalának a kezelője. Nyul Krisztián, aki másfél év kitérő után tért vissza játékosként a csapathoz, őszintén megfogalmazta, mi volt a gond a velük a BKV ellen 3-0-ra elveszített felkészülési találkozón.
 
Őszinte vallomás következik tehát, olyan, amiből csak tanulni lehet. Ha a csapat szembenéz a felvázolt problémákkal és hatékonyan tud tenni ellene, sokkal eredményesebb lehet, ezt meg nem kell megmagyarázni, miért jó.
 
 
 
Jöjjön tehát a frankó helyzetelemezés Nyul Krisztiántól, a gondolatait még szerdán fogalmazta meg:
 
„Ma újabb felkészülési mérkőzésnek néztünk elébe, ezúttal a BKV Előre csapatával találtattuk szemben magunkat, idegenbeli környezetben. A közlekedésiekre korábban mindig "kellemes" ellenfélként tekinthettünk, ugyanis egykoron bajnoki mérkőzéseken, illetve edzőmeccseken is rendre győztesen hagytuk el a játékteret - nemegyszer sok lőtt góllal párosulva. 
 
Ma meccs után viszont volt okunk elégedetlennek lenni. Csapatunkból ezúttal több meghatározó játékos is hiányzott kisebb sérülések miatt, így meglehetősen szűk kerettelutaztunk a Hidegkúti Stadion szomszédságába, és némileg felforgatott kezdővel álltunk ki. Ennek ellenére bíztunk abban, hogy taktikailag fegyelmezetten és dinamikusan fogunk tudni futballozni. 
 
A várakozásokkal ellentétben azonban többnyire enerváltan és kiszámíthatóan játszottunk, a támadó harmadban pedig rendre "elfogyott a tudomány", ám mégsem mondhatjuk azt, hogy a hazaiak fölénk kerekedtek volna az első játékrészben. A vezető találatuk is mondhatni váratlanul született; a vendéglátók leggólerősebb csatára, Balogh Bence vezette keresztbe a labdát a tizenhatosunkon, a díszkíséret mellett pedig pontosan lőtt a hosszú alsóba. 1-0
 
 
 

 
 
A szünetig több komolyabb pillanatokat nem jegyezhettünk fel egyik oldalon sem, habár a BKV-nak voltak még kísérletezéseik. A fordulást követően már nekünk is megvoltak a lehetőségeink, mégsem fejeződtek be az akcióink lövéssel - még akkor sem, ha éppen egy az egyben álltunk a kapussal szemben. Kezdeményezőbbek lettünk, de mégsem tudtunk ellenfelünk fölé kerekedni, sőt, még két alkalommal ki kellett kotornunk a labdát a saját hálónkból. Előbb egy szerencsétlen kezezést követően kaptunk tizenegyesből gólt, majd a meccs végéhez közeledve akcióból is kapitulálni kényszerültünk. 3-0, ez pedig egyúttal a végeredményt is jelentette.
 
Ha eddig azt mondtuk az elmúlt meccseket nézve, hogy bizakodóak lehetünk, most dinaimikában, taktikában, és egyes esetekben technikailag sem tudtuk hozni az elvárt szintet. Védekezésben és támadásépítésben egyaránt mutatkoztak problémák, ezeket pedig az első fordulóig feltétlenül orvosolnunk kell. De fejben sem árt összekapni magunkat. 
 
BKV Előre - Rákosmente FC 3-0
 
Hajrá Rákosmente, hajrá RKSK!”
 
És még egy, kiemelten fontos bejelentés a klubtól:
 

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!