nb1.hu

Rég nem látott zakót kaptak a jászberényi fiatalok

Kiakadt a klub elnöke.

Korábban többször beszámoltunk róla, hogy az NB III Keleti-csoportjának hatodik helyezett Jászberénynél jelentősen átalakult a keret. Német Gyuláékat több meghatározó játékos is elhagyta a télen, illetve a klub is a fiatalítást tűzte ki egyértelmű célul a tavaszi szezonra, így nem túlzás azt állítani, a volt támadónak új csapatot kell építenie Berényben.

Az klub edzőmeccsein már látható volt, hogy ez nem fog egyik napról a másikra megtörténni, ráadásul sorozatos sérülések is hátráltatták a jászságiak felkészülését.
 
Mindezek függvényében talán kevésbé meglepő, hogy a kék-fehérek az utóbbi évek egyik legsúlyosabb vereségüket szenvedték el a tavaszi nyitányon a DVTK második csapatától, idegenben. A 6-1-es zakót hozó találkozó után a jászberényi klub elnöke, dr. Gottdiener Lajos értékelte a hétvégi, diósgyőri kirándulást.
 
"Biztos vagyok benne, ennyire nem gyenge a csapat, ennél azért sokkal többre képes, mint amit vasárnap, Miskolcon produkált – kezdte az elnök klubja honlapjának. – Rosszul, szervezetlenül futballoztunk, hátsó alakzatunk sajnos átjáróház volt, s a hazaiak az első csapathoz télen szerződtetett két villámgyors idegenlégiós szélsőjükkel teljesen “leamortizálták” védelmünket. Nyilván nem tett jót, hogy kapusunk, Csutorka Márk megsérült az első percekben, s mielőtt lett volna alkalmunk lecserélni, már gólt is kaptunk. Próbáltunk játszani, nem arról volt szó, hogy nem léptük át a felezővonalat, hiszen kapufákat rúgtunk, helyzeteket dolgoztunk ki, de míg mi elhibáztuk a ziccereket, a diósgyőriek kegyetlenül kihasználták hibáinkat. Rosszul és lassan zártunk vissza, a kapott gólok után pedig egyre kedvetlenebbé váltunk.
 
A kis-Diósgyőr után a hét végén a kis-Loki következik, de a Gottdiener szerint még egyszer nem játszhat ilyen gyengén csapata:
 
"Ennyire gyáván még egyszer nem futballozhatunk. Miskolcon elfogadhatatlan teljesítményt nyújtottunk, szombaton itt a lehetőség, hogy feledtessük a bajnoki nyitányon látottakat. Hiszem, hogy ennél sokkal több van a csapatban".
 
A március 15-i nemzeti ünnep miatt szombaton rendezik a Jászberény hazai bajnokiját, amin az elnök szerint, csak jobb teljesítményt nyújthatnak a berényi fiatalok.
 
EMLÉKEZTETŐ:
 
DVTK II-Jászberényi FC 6-1 (3-0)
 
Miskolc, 100 néző, vezette: Gál Péter (Kulcsár Dániel, Gordos Árpád)
 
DVTK II: Bukrán- Ricardo, Ivánka, Lázár, Zsiga, Óvári, Budaházi, Farkas, Tóth B., Orosz, Adukor. Edző: Vég Csongor.
 
JFC: Csutorka (Juhász, 10.) – Szabó T., Ágoston, Süttő, Papp P. (Drávucz, szünet), László – Szemere, Szöllősi, Ludasi, Pálinkás – Nagy Sz (Balogh B., szünet). Edző: Német Gyula.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC