Rajtol a DEAC: a zárt kapuról is beszélt az új vezetőedző - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Rajtol a DEAC: a zárt kapuról is beszélt az új vezetőedző

Vállaji Márk - 2020. March 12. Thursday 17:49
Barátja ellen kezdi a bajnokságot a tréner.
Kép forrása: deac.hu
 
A Debreceni Egyetem is megkezdi a tavaszi idényt. Schön László együttese a Hatvannal csap össze szombaton 14.30-tól. A DEAC főpróbája remekül sikerült, hiszen az NB II-es Békéscsabát 3-2-re győzték le a fehér-feketék.
 
Az előző hétvégén folytatódott a küzdelem az NB III Keleti-csoportjában. Az Ózd kizárása miatt a második helyen álló DEAC szabadnapos volt a 18. fordulóban. A debreceni futballisták az őszi szezonban kiválóan szerepeltek, Bárányék tizenhat meccsükből tizenegyet megnyertek, a mérleget két döntetlen és három vereség teszi teljessé. A csapatnál a holtszezon során edzőváltás történt: a Győrbe távozó Kondás Elemér helyét Schön László vette át. Schön a Hatvannal vívott bajnokin debütálhat a DEAC kispadján tétmeccsen. A Heves megyeiek a kiesés elől menekülnek, a 2020-as esztendőt az Eger elleni 0-0-s döntetlennel nyitották meg a kék-sárgák.
 
“Nagyon várjuk már az év első bajnokiját. Egy nehéz helyzetben lévő alakulat vár ránk, emiatt sem számítok könnyű mérkőzésre. Úgy gondolom, az aktuális forma dönthet. A hatvani csapatot immáron Gulyás Gábor irányítja. Jó viszonyt ápolok Gáborral, a napokban is beszélgettem vele. Nem hiszem, hogy csak a védekezésre összpontosítana riválisunk, bátor játékot várok a Hatvantól. Nincs okom az izgalomra, ugyanis szerintem jól sikerült a felkészülésünk. A célunk elérése érdekében minden találkozónkat meg kell nyernünk, amire képesnek is tartom a fiúkat. Valószínűleg teljes kerettel tudunk elutazni a bajnokira, bár kisebb sérülések akadnak” – mondta a DEAC vezetőedzője klubja honlapjának.
 
A debreceniek a másodosztályban érdekelt Békéscsaba otthonában zárták a felkészülési mérkőzések sorát, 3-2-es győzelmet aratva a lila-fehérek ellen, ez a siker pedig építheti az Spitzmüller Istvánék önbizalmát az első bajnokiuk előtt.
 
“Az eredmény mellett a csapat hozzáállását és a taktikai fegyelmezettségét sem érhette kritika. A Csaba előtt a szintén NB II-es Budaörssel is találkoztunk a tél során. Ezeken a találkozókon lemérhettünk, jelenleg hol tartunk az egy osztállyal feljebb szereplő alakulatokhoz képest. A többi edzőmeccs szintén hasznos volt, hiszen minden játékosomat megismerhettem, valamint ők is képet kaphattak a futballról alkotott filozófiámról. Szerencsés helyzetben vagyok, ugyanis minden poszton gyakorlatilag két azonos képességű labdarúgó áll a rendelkezésemre” – mutatott rá Schön László.
 
Magyarországon szerdán veszélyhelyzet lépett életbe, így a sporteseményekre nem mehetnek nézők. Ebből kifolyólag a Hatvan-DEAC ütközet is zárt kapus lesz. Schön László szerint ez az intézkedés nem fogja döntően befolyásolni a bajnokit. Hozzátette, a játékosoknak ki kell zárniuk a külső körülményeket. A Hatvanról egyébként kellemes emlékei vannak a debreceni klubnak, hiszen augusztus végén 3-0-ra verték leendő ellenfelüket. A Cívisvárosban Bárány Donát duplázni tudott, rajta kívül Bíró Péter vette be a hatvani kaput. Hasonló végeredményt most is zokszó nélkül elfogadnának az egyetemi klubnál.
 
NB III Keleti-csoport 19. forduló
FC Hatvan-DEAC
Szombat, 14:30
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!