Pölöskei Gábor: „Semmilyen eszköztől nem riadtak vissza” - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Pölöskei Gábor: „Semmilyen eszköztől nem riadtak vissza”

Göbölyös András - 2016. May 02. Monday 09:00
Csorna - Vogyicska Bálint kényszerű lecserélése megbolygatta az MTK-t.
Kép forrása: mtkbudapest.hu

A Csorna a forduló előtt 3-3-21-es mutatójával a tabella végén szerénykedett. Az MTK a múlt héten elszenvedte első tavaszi vereségét, a dorogiak jobbnak bizonyultak. A tavaszi szezonban így is bravúros a kék-fehérek szereplése, az eddig elért öt győzelemmel, öt döntetlennel, valamint az egyetlen vereséggel, és a megszerzett negyven ponttal a nyolcadik helyen álltak. Figyelmeztető jel lehetett, hogy a legutóbbi fordulóban a csornaiak bravúrgyőzelmet arattak Csepelen.

 

Az első játékrészben az MTK uralta a találkozót, főleg a csornaiak térfelén zajlott a játék. Egy-két veszélyes kontratámadása volt ugyan a hazaiaknak is, de nem lett belőlük komoly gólszerzési lehetőség. A MTK leginkább átlövéssel próbálkozott, de azok pontatlanok voltak. Már több mint harminc perc eltelt a találkozóból, amikor a Csorna kapujától 23 méterre, Vogyicskát rántották vissza. A letett labda mögé Talabér állt, és szabadrúgása megtalálta a rövid sarkot, Lőrének esélye sem volt a hárításra. A félidő végén Vogyicska Bálintot lerúgták, a szünetben le is kellett cserélni, ez – mint később kiderült – erősen befolyásolta a találkozó végkimenetelét. Félidőben egygólos kék-fehér vezetésnél vonulhattak pihenőre a csapatok.

 

A második játékrész nem úgy alakult, ahogy azt az MTK szerette volna, megfordította az összecsapást a Csorna. Húsz perc alatt háromszor is megzörgették Fadgyas hálóját, az 53. percben Serfőző fejelte be az egyik beadást, majd a 65. percben Kerékgyártó – szintén beadás utáni kipattanó fejest – kotort be gólt, a kegyelemdöfést pedig Czanik, a 73. percben vitte be, amikor átlövése talált utat a hálóba. Nem csoda, ettől megrogyott az MTK, amely támadott ugyan, de már csak futott az eredmény után.

 

A találkozó végén az MTK szakvezetője, Pölöskei Gábor értékelte a látottakat a klub honlapjának.

 

– Az első félidőben jól futballoztunk, folyamatosan uraltuk a játékot, több gólhelyzetet is kialakítottunk, és megérdemelten szereztünk vezetést Talabér szépen elvégzett szabadrúgásából. A félidő végén, hátulról szándékosan agyonrúgták Vogyicskát, le is kellett cserélnem, ez a második félidőre megbolygatta a középpályás sorunkat, és ekkor már bedaráltak bennünket. Két szerencsétlen góllal fordítottak, utána pedig minden mindegy alapon kitámadtunk, és lekontráztak minket. A második félidei játékával a csornaiak megérdemelték a győzelmet, lelkesen és erőteljesen futballoztak, ez nem ízlett nekünk. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy ellenfelünk a durvaság határát súrolva játszott, megfélemlítették játékosaimat. A bennmaradásért hajtottak, semmilyen eszköztől nem riadtak vissza, a játékvezetők pedig engedték ezt a játékfelfogást.

 

 

NB III., Nyugati csoport, 29. forduló.

 

Csornai SE – MTK Budapest II. 3-1 (0-1)

G: Serfőző (53. perc), Kerékgyártó (65. perc), Czanik (73. perc) illetve Talabér (35. perc).

 

Csorna, Kocsis István városi sporttelep.

Játékvezető: Sipos Tamás

Sárga lap: Császár (45.), Czanik (68.), Babics (77.) ill. Talabér (82.), Szabó (90.)

 

Csornai SE: Lőre – Babics, Császár, Füredi, Czanik – Serfőző, Dávid, Bognár Zs., Litresics – Kerékgyártó, Visy. Kispad: Bognár D. – Kantó, Győrváry, Hajdár, Nagy Sz., Véghelyi, Kerékgyártó. Vezetőedző: Hannich Péter

MTK Budapest II.: Fadgyas – Sági, Talabér, Katona Szalai – Kovács, Pintér – Takács, Vogyicska, Schrammel – Hujber. Kispad: Demjén – Tóth, Szabó, Fehér, Bayer. Vezetőedző: Pölöskei Gábor

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!