nb1.hu

Pécsi futballistákat csábítana vissza a PMFC

Hét játékos távozott, őket kéne pótolni.

Jól megy eddig a PMFC felkészülése. Sorra nyerik az edzőmeccseket, sok gólt szereznek, és a játéka is szemrevaló, hatékony. Legotóbb példál az NK Borac ellen találtak be kilencszer. (videó) Ennek apropóján a Dunántúli Napló is megkereste a csapat vezetőedzőjét, Vas Lászlót.

– Ha az ember meg tudja értetni a játékosokkal, hogy mi a célja annak, amit csinálnak, akkor ez sülhet ki belőle – mondta a tréner a játékképét méltató kérdésre. – Emellett szükség van egy egészséges kollektívára, olyanokra, akik igazi versenyzőtípusok.

A játékosai motiváltan, tele munkakedvel érkeztek vissza a téli szünet után, ebben léptek egyet előre, emelte ki az edző. Munkájuk kapcsán kifejtette, hogy az edzéseken nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy elsajátítsák, hogyan kell a megfelelő helyen és időben a kellő intenzitást belevinni a játékba, valamint, hogy a tréningeken sem hagyják a közepes tempóra leereszteni a játékosokat, mert ha ott megszokják a meccs ritmust, élesben sem lesz problémájuk.

Természetesen ilyenkor még az egyik legfontosabb kérdés, hogy kikkel tud erősíteni a csapat. Egyelőre neveket nem árult el Vas László, sőt hangsúlyozta nagyon nehéz feladat előtt állnak, de szeretnék mihamarabb pótolni a távozókat.

– Rajta vagyunk a dolgon. Hét játékos távozott, a helyükre biztosan érkeznek majd újak, de a téli szünetben ezt elég nehéz megvalósítani. Korábban már mondtam, hogy szeretnénk visszahozni pécsi futballistákat, jönnének is, de ez most nem egyszerű, hiszen élő szerződéseik vannak – idézik az edző szavait.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC