Nyugat: legendás volt NB I-esek harcolnak a feljutásért – helyzetjelentés - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Nyugat: legendás volt NB I-esek harcolnak a feljutásért – helyzetjelentés

Juhász Gergely - 2019. September 11. Wednesday 15:42
Egyik legrégebbi klub már a Fradit is verte a kupadöntőben.
Kép forrása: III. Kerületi TVE
Az NB III Nyugati csoportjában az az érdekes helyzet állt elő, hogy a dobogón kizárólag NB I-es múlttal rendelkező csapatok állnak.
 
A harmadik helyen álló FC Nagykanizsa (és „jogelődjei”) összesen 4 alkalommal szerepelt a legmagasabb osztályban, legutóbb a 2000-01-es szezon során. Az NB I-ben sajnos nem sikerült maradandót alkotniuk, azonban három feljutásuk során bajnokként intettek búcsút a másodosztálynak. A piros-kékek talán leghíresebb játékosa Vlaszák Géza, többszörös válogatott kapus, aki 14 UEFA-kupa meccsen védte az Újpest és az MTK hálóját.
 
A jelenlegi ezüstérmes Pápa összesen 8 szezont töltött el az NB I-ben 2009-től 2015-ig szünet nélkül szerepelt az első osztályban. A 2005-06os szezonban a nemzetközi porondra is kiléphettek, az Intertotó Kupában ki is ejtették a WIT Tbilisit, a svéd IFK Göteborg tudta megállítani. Számos nagy nevű játékos megfordult a keretében, például a jelenleg is válogatott Lovrencsics Gergő, Csizmadia Csaba a budafokiak vezetőedzője, vagy a Ferenczi István és Szűcs Lajos alkotta duó, akik mind a ketten a Vasasnál dolgoznak.
 
Hazánk egyik legrégebbi egyesület, a III. Kerületi TVE tanyázik a feljutó helyen. A három jelenleg vizsgált klub közül ők töltötték el a legtöbb időt az NB I-ben, ahol 1911-ben mutatkoztak be és az 1913-14-es szezontól kezdve az 1936-37-es idényig megszakítás nélkül voltak tagjai az első osztálynak. Legutóbb az 1998-ban jutottak vissza az NB I-be, ahol viszont csak egy szezonon keresztül voltak tagok. Az egyesület legnagyobb sikere az 1931-es Magyar Kupa győzelem, ahol a Ferencvárost verték meg a döntőben 4-1-re. Szinte megszámlálhatatlan hány legendás alak lépett pályára a csapatnál vagy ült a kispadon vezetőedzőként. A teljes igény nélkül említünk csak pár nevet: Vincze Gábor, Ligeti Jenő, Fröhlich Sándor  Biri János, Wukovics László, Lippai József,Tóth Iván, Márton Zoltán, Gyura István. A csapat jelenlegi vezetőedzője Kemenes Szabolcs, segítője Czvitkovics Péter, de tavaly ilyenkor például Buzsáky Ákos irányította.
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!