nb1.hu

Nyolc góllal hangolódott a Honvéd második csapata

Budapest Gálhidi György bizakodva várhatja a bajnokságot.

A klub honlapjának a beszámolóját változtatás nélkül közöljük.

 

„NB III-as csapatunk a Pest megyei bajnokság legutóbbi ezüstérmesénél tette tiszteletét. Ez a tisztelet a pályán csak néhány percig mutatkozott meg, a találkozó elején ugyanis Vincze Gábor együttese kezdeményezett többet. Rövidesen azonban teljes mértékben átvettük a játék irányítását, szebbnél szebb támadásokat is vezettünk, de az első félidő közepéig még eredménytelenek maradtunk. Utána viszont rendesen kiszakadt a gólzsák…

 

Gálhidi György a találkozó előtt elsősorban arra hívta fel a srácok figyelmét, hogy egy pillanatig se felejtsék el, hogy a Budapest Honvéd mezét viselik, ami többek között komoly felelősséggel is jár. Kemény, de sportszerű játékot kért akadémistáinktól, ezután pedig a Vajda Dániel (Major Barna, 65’) – Bíró Tamás (Varga Márkó, 51’), Máté Zsolt (Váczi Dániel, 46’), Raul Palmes (Fehér Imre, 46’), Gergényi Bence, Márton András (Soós Dávid, 46’), Herjeczki Kristóf (Csemer Gyula, 65’), Kissy (Lőrinczy Attila, 65’), Dan-Marius Constantinescu (Vajda Dávid, 65’), Bíró Ákos, Tóth Barna összeállítású csapatot küldte fel a rendkívül jó minőségű vecsési gyepre.

 

A gólok tekintetében Tóth Barna foglalta keretbe a találkozót, mert az első ivószünet előtt egy szép kapura fordulás után ő szerezte az első, közvetlenül a lefújás előtt pedig egy látványos rövidpasszos játék után a nyolcadik találatunkat is. Szerencsére azért a két gólja közötti majd’ 70 percben is bőven akadt látnivaló. A 33. percben az elefántcsontparti Kissy használta ki, hogy a vecsési védők összefutottak egymással, és a sokadik lehetőségét gólra váltva egy szóló után a jobb alsó sarokba gurított. Öt perccel később Márton András szabadrúgása után kétszer is lepattant a labda a hazai védőkről, majd Herjeczki Kristóf elé került, aki nagyon szépen talált a vecsésiek kapujába. Krisunak hosszabb időszakot kellett betegség miatt kihagynia, ezért az ő találatának  különösen tudtunk örülni.

 

A második félidőben aztán eleinte a helyzetkihasználásunk miatt kellett bosszankodnunk, de az utolsó bő negyedórában végül további öt gólt pakoltunk be a hazaiak hálójába. A mérkőzés utolsó negyedére beállt Lőrinczy Attila 17 perc alatt háromszor is eredményes volt, közben pedig Bíró Ákossal is rúgatott egy gólt, ezzel is megköszönve, hogy az összes góljánál Ákos volt az előkészítő. A Bíró-Lőrinczy duó valóban hatékonyan és ellenállhatatlanul játszott együtt, a vecsési védők a legtöbb esetben csak akkor találták meg a labdát, amikor már a hálóból kellett kiszedniük azt.

 

A találkozót követően Gálhidi György az eredménnyel érthető módon elégedett volt, de ami talán még fontosabb, a hozzáállást, a küzdőszellemet és a csapatként való funkcionálást is dicsérte. Az osztálykülönbség ellenére is nem várt mértékű győzelmet arattunk, de szombaton 17 órakor egy jóval komolyabb erőpróba következik, amikor egy erős NB II-es középcsapat, a Soroksár otthonában lépünk pályára.”

 

 

 Vecsési FC (megye I.) – Budapest Honvéd-MFA (NB III)  0-8 (0-3)

Vecsés, 100 néző

Gólszerzők: Lőrinczy Attila (3), Tóth Barna (2), Kissy, Herjeczki Kristóf, Bíró Ákos

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC