Nehéz helyzetben a megyei bajnok, reagált a polgármester - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Nehéz helyzetben a megyei bajnok, reagált a polgármester

NB3.hu - 2020. May 05. Tuesday 16:50
Kérdéses, mi lesz a feljutással, de...
Kép forrása: Facebook/Lőrinci VSC

 

Noha az Lőrinci VSC az NB III-ra adott be licenszkérelmet, a Heves megyei I. osztály első helyén álló egylet várhatóan nem nevez a magasabb osztályba - jelezte a heol.hu

 

– Mindenekelőtt leszögezném, nem a zöld asztalnál eldöntött bajnokságot, hanem a lejátszottat szerettem volna, mert annak vagyok a híve, hogy a pályán dőljön el a pontok és a bajnoki cím sorsa. Még tizenegy forduló volt hátra az idényből, ami azért meglehetősen sok ahhoz, hogy a jelen állapotot véglegesnek lehessen tekinteni – rögzítette Lőrinci polgármestere, egyben az LVSC elnökhelyettese, Víg Zoltán.

 

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) elnökségének hétfői döntése értelmében a felfüggesztett megyei I. osztályú bajnokságok nem folytatódnak, a pontvadászat elmaradt és hátralévő mérkőzéseit nem rendezik meg. A megyei I. osztályú bajnoki táblázatok jelenlegi állapota a záró táblázat, a küzdelemsorozatoknak nem lesz hivatalos végeredménye, így nem lesznek bajnokok, érmesek, végeredmény alapján feljutók és kiesők sem. A záró táblázatok első helyén álló csapatok (összesen húsz) lesznek jogosultak a 2020/21-es idényben az NB III-as bajnokságba nevezni.

 

Heves megyéből az első helyen álló Lőrinci VSC és a második Egerszalók SE adott be licenszkérelmet az NB III-ra. – Nevezhetnénk az NB III-ba, de jelen állás szerint azt gondolom, hogy a megyei I. osztályban indulunk majd – tette hozzá a városvezető. – Nem beszéltem még a Lőrinci VSC elnökével, de mivel a klub főtámogatója az önkormányzat, és nálunk megszorítások léptek hatályba, 99 százalék, hogy nem tudjuk vállani az NB III-at. Mi, ha vállalunk valamit, akkor azt úgy tesszük, hogy megvan az anyagi fedezete, pillanatnyilag azonban nem lehet látni, hogy azok a szponzorok, amelyek az önkormányzat mellett biztosítják az LVSC költségvetését, azok hogyan fognak visszaszállni a gazdaságba, és miként tudnak majd előállni, mint támogató. Ezt most nem lehet megjósolni.

 

Az elnökhelyettes elmondta, hogy NB III-as licenszkérelmet nyújtottak be, és ezt meg is kapták. – Ha leülök tárgyalni a szponzorokkal és az elnök úrral, és esetleg lenne egy olyan mecénás – amit jelen pillanatban nem tudok elképzelni – aki képes lenne finanszírozni az NB III-at, akkor igen, lehet, hogy belevágnánk. De hangsúlyozom, felelőtlenség lenne olyat vállalni, aminek nem tudjuk a kimenetelét. Nem ismerjük a szponzorok szándékait és lehetőségeit, azonban azt tudom, hogy az önkormányzat miként áll és milyen megszorítások lesznek, ezért nem tudjuk vállalni a magasabb osztályban történő indulást – zárta szavait Víg Zoltán.

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!