nb1.hu

Négy pont kell a feljutáshoz a SZEOL SC-nek

Szeged - Tóth László csapata győztesen jött ki a kulcspillanatokból.

Még közelebb jutott az NB II-be kerüléshez a SZEOL SC, ugyanis a Komló elleni hazai NB III-as rangadóját 4-0-ra nyerte a Felső Tisza-parti stadionban.

 

A Közép csoportban második helyen álló szegediek papíron a szezon talán legnehezebb találkozójára számíthattak, hiszen a Komló tudta: egy vereséggel kiesik a feljutásért zajló harcból. A vendégek mindent bele is adtak az első percekben, mire beért volna a munkájuk, a lehető legjobbkor jött a kék-feketék első találata: a 18. percben egy szöglet utáni rossz felszabadítás után Gajág Gergő bombázta közelről léc alá a labdát. Ezután már a hazai védelem is stabilabb volt, majd a félidő végén jött egy lélektanilag még fontosabb találat – írja a delmagyar.hu a meccsbeszámolójában.

Végül nem Tomisics szépségdíjas lökete bizonyult döntőnek, hanem a Komló dupla kiállítása. Nagy és Károly egymás után esett a bírónak, büntetőt reklamálva, elszakadt náluk a cérna, így zuhanyozni küldte őket a játékvezető.

 

Csak idő kérdése volt, hogy a kettős emberelőnyben játszó SZEOL mikor szerzi a harmadikat, Makszimovics egy sakk-mattig kijátszott akció végén volt eredményes, majd a csapatkapitány, Puskás Csaba tette fel a pontot az i-re.

 

A SZEOL SC-nek az utolsó négy fordulóban négy pont kell a biztos feljutáshoz. A lefújás után a szegedi tréner, Tóth László értékelte a találkozót.

 

– A legfontosabb mérkőzésen voltunk a legösszeszedettebbek, ráadásul szerencsénk is volt, a legfontosabb pillanatokban alakult jól a meccs.

 

A SZEOL SC játékosa, Gajág Gergő a kiállítások miatt edzőmeccshez hasonlította az összecsapást.

 

– Az első félidő közel sem volt olyan sima, ahogy az eredmény mutatta, kemény mezőnyjáték mellett egy-két helyzete akadt mindkét félnek. A különbség annyi volt, hogy mi éltünk velük. Jólesett, hogy én tudtam az első, megnyugtató találatot szerezni, hiszen hosszabb ideje sérüléssel bajlódom. A kiállítások után edzőmeccsre hasonlított a bajnoki. Izgatottak vagyunk, de a földön kell maradnunk.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC