NB III-as osztályozó: a vezetőedzőt is meglepte a forgatókönyv - reakció - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

NB III-as osztályozó: a vezetőedzőt is meglepte a forgatókönyv - reakció

Beringer Roland Zoltán - 2022. June 14. Tuesday 11:22
Óriási volt az öröm a kisközségben.
Kép forrása: Teskánd/Facebook
A Technoroll Teskánd együttese Zala megyei bajnokként vívta ki a jogot, hogy osztályozó keretein belül kapjon esélyt, hogy feljusson az NB III-ba. Ellenfele a Csongrád megyei aranyérmes Szegedi VSE volt.  Az első mérkőzésen meglepetésre Szegeden 4-3-ra győzött a Teskánd, így előnnyel várhatta a hazai visszavágót Pergel Attila együttese.
 
ÍME, A ZAOL.HU BESZÁMOLÓJA:
 
Sok néző várta a két csapatot Teskándon és a hazaiak mindjárt egy helyzettel nyitottak, amikor Nagy M. csak centikkel lőtt mellé. A zalaiak támadtak, de ügyeltek, hogy nagyon ne nyíljanak ki, a 17. percben Németh N. 6 méterről fejelt a felső lécre. Kiegyenlített lett a találkozó a Szeged is ment előre, amely a 35. percben megszerezte a vezetést: jó labdát kapott középen az SZVSE egyik legveszélyesebb játékosa, Amariutei, aki nem is hibázta el a lehetőséget és 6 méterről helyezett a kapuba, 0-1. A vezetés meghozta a kedvét a vendégeknek, de jól hárított a hazai együttes.
A második félidő gyors teskándi góllal indult. A 49. percben a bal oldalról jutott szabadrúgáshoz a Teskánd, a beívelésre Bailo Dávid ugrott fel a legmagasabbra és a hálóba bólintott, 1-1. Ennek a gólnak nagy jelentősége volt, hiszen érezhetően megfogta a szegedieket, akik viszont idővel ismét támadásokat vezettek, nem is veszélyteleneket. A 61. percben egy megpattanó labdát mentett szögletre Pergel Dávid kapus, ami bravúr volt abban a pillanatban. A 79. percben viszont eldőlt minden, ugyanis egy előreívelt labdát Pergel Bence tartott meg, majd lefordult őrzőjéről és 8 méterről lőtt a kapuba, 2-1. A Szegednek innentől már három gól kellett volna, hogy megnyerje a párharcot és érezhetően kissé már a hitét is vesztette.
 
A Technoroll Teskánd kettős győzelemmel, 6-4-es összesítéssel bizonyult jobbnak a Szegedi VSE együttesénél és megérdemelten jutott fel az NB III-ba, húsz esztendővel azt követően, hogy ezt megelőzően a magyar labdarúgás harmadik vonalában szerepelhetett.
 
VIDEÓ:Így ünnepelték a feljutást a hazaiak
 
“Boldog vagyok, hogy sikerült kiharcolni a feljutást. Tudtuk, hogy a Szeged ellen a visszavágó még nehéz lesz és azt is, hogy az első gólnak nagy jelentősége lehet. Ezt ugyan a Szeged szerezte, de sikerült a védelmünket megszervezni és egyenlíteni, majd megnyerni ezt a mérkőzést is. Gratulálok a fiúknak és köszönöm az egyesület vezetésének is a támogatást. Kettős győzelemmel jutottunk fel, ezt én sem gondoltam volna, hiszen a párharc kezdetén inkább a Szegednek adtak nagyobb esélyt” - nyilatkozta a mérkőzést követően az oldalnak Pergel Attila a Teskánd edzője. 
 
Technoroll Teskánd - Szegedi VSE 2-1 (0-1)
Teskánd, 600 néző. Jv.: Bana (Kiss, Rózsa).
Teskánd: Pergel D. - Molnár A., Bailo, Simonfalvi, Bolla - Pergel B., Nagy R., Nagy M. (Megyesi, 90.), Hetesi - Németh N. (Boronyák, 78.), Bontó. Edző: Pergel Attila.
Szegedi VSE: Czirják - Kormányos, Rádai, Csamangó, Papp Á. (Kelemen V., 72.) - Pócs, Fülöp, Plicha, Frank - Taci, Amariutei. Edző: Paksi Péter.
Gólszerzők: Bailo (49.), Pergel B. (79.), illetve Amariutei (35.).
 
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!