nb1.hu

Nagy küzdelem az MTK-Fradin, újonc tréfálta meg az Újpestet – eredmények, tabella

Rangadót bukott a BVSC, parádézott a DEAC.

Hétközi fordulóval folytatódott a küzdelem az NB III-ban. Keleten a DEAC 4-0-s győzelmet aratott a Törökszentmiklós otthonában. A Kazincbarcika a DVSC II ellen gyűjtötte be a három pontot. Az Újpestet megviccelte az újonc Hajdúszoboszló, amely 3-2-re diadalmaskodott. A DVTK hazai pályán kapott nagy pofont a BKV Előre csapatától. 
 
Eredmények:
 
Debreceni VSC II–Kazincbarcika
Diósgyőri VTK II–BKV Előre 1-4
Füzesgyarmat–Putnok VSE 0-0
Hidasnémeti–Jászberényi FC 1-1
SBTC–Kisvárda II 1-1
Sényő–Eger SE 3-0
Tállya–Tiszaújváros 0-0
Tiszafüred–Békéscsaba II 2-4
Törökszentmiklós–Debreceni EAC 0-4
Újpest II–Hajdúszoboszló 2-3
 
A tabella a linkre kattintva érhető el
 
A Közép csoportban rendezték meg a játéknap leginkább várt találkozóját: az MTK a Ferencváros második csapatát fogadta. A kék-fehérek kispadján Kanta József debütált tétmeccsen. Az Örökrangadót a gólok helyett a nagy küzdelem jellemezte, 0-0-s döntetlennel zárult a meccs. Az MTK beszámolója a rangadóról:
 
"Szerdán NB III-as csapatunk számára is megkezdődött a 2021/2022-es bajnoki idény: Kanta József vezette együttesünk a Ferencváros második együttese ellen, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban játszotta első tétmérkőzését.
 
A találkozón első csapatunk négy visszajátszója is erősítette együttesünket: Vancsa Zalán, Kata Mihály, Kovács Máté és Kaka egyaránt kezdőként kapott lehetőséget az FTC II ellen. 
 
Mezőnyjátékkal kezdődött a mérkőzés, az első húsz percben egyik oldalon sem alakult ki nagyobb helyzet, majd a 21. minutumban Kovács Máté passzolt a jobb oldalra Drljóhoz, aki egy szép csel után a hosszút vette célba, Kovács Marcell vetődve ütötte ki a labdát. Kovács Máté 18 méteres szabadrúgása kevéssel tévesztett célt, majd a másik oldalon Cubra szöglet utáni, közeli lövését védte Varasdi. A játékrész hajrájában Kovács Mátyás közeli kapáslövése kevéssel kerülte el a bal alsó sarkot, majd Vancsa lövése zárta a félidőt.
 
A szünetben vezetőedzőnk két helyen változtatott, Miknyóczki és Georgievski érkezett a pályára. Kovács Máté és Horváth Artúr lövését is védte a vendégek kapusa, a mieink támadtak többet, de ziccerek nem alakultak ki. A hajrába érve Georgievski indult meg, majd lőtt a tizenhatosról, de ezt is kiütötte a Fradi hálóőre. A hosszabbítás perceiben egy kapu előtti kavarodás végén Kovács Mátyás esett el a büntetőterületen belül, de a játékvezető továbbot intett.
 
Második csapatunk küzdelmes találkozón döntetlennel kezdte az új idényt. Hétvégén újabb bajnoki vár fiataljainkra, vasárnap 17:30-tól az ESMTK vendégei leszünk."
 
MTK Budapest II – Ferencváros II 0-0
Vezette: Valu Tibor
MTK Budapest: Varasdi – Kaka (Guth, 74.), Várkonyi, Fülöp, Helembai – Horváth A., Kata (Georgievski, 46.) – Kovács Mátyás, Kovács Máté (Gyuris, 74.), Vancsa (Miknyóczki, 46.) – Drljo (Juhász L., 84.)
Ferencváros II: Kovács M. – Godányi (Juhász, 41.), Könczey, Cubra, Arday – Redzic (Mazzonetto, 46.), Pintér D. (Leandro, 83.), Katona, Ramadan, Vida – Gera (Burzi, 83.)"
 
A fradi.hu így foglalta össze a találkozót: 
 
"Az NB III Közép-csoportjában szereplő FTC II fővárosi rangadót vívott a 2. fordulóban szerda délután. Második számú csapatunk az Iváncsa elleni hazai győztes kezdés után az MTK II vendégeként lépett pályára.
 
Borbély Balázs vezetőedző a Kovács Marcell – Godányi Dominik, Könczey Márk, Dragan Cubra, Arday Dominik – Redzic Damir, Pintér Dániel, Katona Máté, Ammar Ramadan, Vida Kristóf – Gera Zalán összeállítású csapatot küldte a pályára.
 
Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban megrendezett bajnokin egészen a 21. percig kellett várni az első helyezetre, akkor azonban az MTK-támadók próbálkozását Kovács Marcell vetődve hárította. Dragan Cubra veszélyeztetett először ferencvárosi oldalról, de közeli lövését védte a hazaiak kapusa. Az első 45 percben az MTK játszott aktívabban, de a lehetőségeit nem tudta gólra váltani.
 
A második játékrészben is szükség volt Kovács kapus tehetségére, kétszer is remekül védett. A Ferencváros is igyekezett támadásokat vezetni, de igazán nagy helyzetig nem jutott el. Kovács Marcell még a hajrában is bemutatott egy szép védést, így maradt a gól nélküli döntetlen.
 
Csapatunk vasárnap ismét hazai pályán játszik, 11 órától a Rákosmente vendégeskedik az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban.
 
„Összességében igazságos döntetlen született. Mindkét oldalon voltak lehetőségek, de egyik csapat sem élt a kínálkozó helyzetekkel. A játék képe alapján elégedett vagyok az eredménnyel, de az látható, hogy még van hova fejlődni. Azt is szeretném elmondani, hogy öröm volt látni ilyen sok tehetséges játékost a pályán” – értékelte a mérkőzést vezetőedzőnk, Borbély Balázs."
 
A kispestiek a Rákosmente otthonában nyertek Banó-Szabó góljának köszönhetően, míg a váciakat 3-0-ra győzte le a Makó.
 
Eredmények:
 
Dabas-Gyón–Gerjen 1-1
Hódmezővásárhely–Dunaújváros PASE 1-2
Iváncsa–ESMTK 0-0
Makói FC–Vác 3-0
Monor–Mohács 2-1
MTK II–Ferencvárosi TC II 0-0
Paks II–Balassagyarmat 3-1
Rákosmenti KSK–Honvéd FC II 0-1
Szekszárdi UFC–FC Dabas 2-1
Kozármisleny-Cegléd 4-0 
 
A tabella a linkre kattintva érhető el.
 
A Nyugati csoport rangadóján a Mosonmagyaróvár 3-2-re győzte le a BVSC-t.  Ugyan Buzsáky Ákos tanítványai már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést, de a 60. minutumban a hazaiak már 3-1-re vezettek. Szalánszki találata csak szépségtapaszt jelentett a zuglóiaknak. Gólgazdag meccsen fektette két vállra a Pápát a Komárom, míg a Kelen 5-1-re ütötte ki az Andráshidát. A MOL Fehérvár II a duplázó Kojnok Zsolt vezérletével fektette két vállra a zalaegerszegieket. 
 
Eredmények: 
 
Kelen SC–Andráshida 5-1
Balatonfüred–Győri ETO II 1-1
Gárdony–Nagykanizsa 2-3
Komáromi VSE–Pápa 5-3
Mosonmagyaróvári TE–BVSC-Zugló 3-2
Puskás Akadémia II–Érd 0-0
Zalaegerszeg II–Mol Fehérvár FC II 2-3
Bicske-Veszprém 0-2
Sopron-Tatabánya 0-0
Kaposvár-Gyirmót II 1-1
 
Tabella a linkre kattintva érhető el
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC