nb1.hu

Mosonmagyaróvár: fájó pofon után hihetetlen szárnyalás – részletek

Februárban jön a bajnoki döntő?

Féltávhoz érkezett az NB III mezőnye. A Nyugati csoportban jelenleg a Mosonmagyaróvár áll az élen, míg a második helyen a BVSC áll. A két gárda eddig 47-47 pontot szerzett, az óváriak a jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vezetnek.
 
Az éllovas a rúgott gólok tekintetében kiemelkedik a mezőnyből (58 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját). A tizenkét kapott találat sem mutat rosszul, ettől kevesebb alkalommal csak a Veszprém védelme kapitulált (10-szer).
 
A Mosonmagyaróvár kicsit nyögvenyelősen kezdte az idényt, hiszen a kilencedik fordulóban csak a harmadik helyen állt, ekkor az első BVSC-vel szemben hét egység volt a hátránya. A kilencedik játéknapon egyébként az Óvár a ZTE II otthonában maradt alul 2-1-re.
 
Az egerszegi pofon a jelek szerint jót tett Varga László legénységének, amely összekapta magát. Ezt az támasztja alá, hogy az utóbbi 10 meccsét makulátlan mérleggel zárta, és ennek köszönhetően ledolgozta a hátrányát az előtte álló csapatokkal szemben.
 
Íme a győzelmi széria:
 

(null)

(null)

A Mosonmagyaróvár vasárnap a Tarr Andráshida ellen aratott 4-0-s győzelmet. Varga László a lefújás után azt mondta, hogy jobb helyzetkihasználással még nagyobb is lehetett volna a differencia a gárdák között.
 
"Nehéz talajú pályán, magabiztos győzelmet arattunk. Nagyon sok szép támadást vezettünk, és ha a befejezéseknél higgadtabbak vagyunk, akkor nagyobb is lehetett volna a különbség. Elégedett vagyok a csapat teljesítményével" – mutatott rá Varga az értékelésében.
 
Az Óvárra idén még egy bajnoki vár, vasárnap a Kaposvárt látja vendégül. Aztán a tavaszi idényt egy igazi csúcsrangadóval nyitja, hiszen a BVSC otthonában fog vendégeskedni a február 13-án. Ez a meccs akár nagyban befolyásolhatja a feljutásért zajló harcot is. 
 
Credobus Mosonmagyaróvár – TARR Andráshida SC 4-0 (1-0)
Mosonmagyaróvár, 200 néző. Vezette: Gál Péter
Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bokor, Debreceni, Bohner, Jasarevic (Simita, 73.), Tóth L. (D’Urso, 83.), Végh B., Nagy K. (Horváth K., 76.), Illés (Szegő, 73.), Szalka (Popov, 76.), Boros G. Vezetőedző: Varga László
Andráshida: Kálovits – Fábián, Szinay, Pajor (Bakó, 82.), Szabó M., Péntek, Kalamár, Czene (Bertalics, 78.), Dömötörfy (Czotter, 65.), Czafit (Temlén, 78.), Vass Gy. (Pataky, 65.). Vezetőedző: Dobos Sándor
Gsz.: Szalka (36.), Debreceni (61., 86. – az elsőt büntetőből), Boros (79. – büntetőből)
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC