nb1.hu

Mesternégyes után: cél az NB I

Merész kijelentések!

Máté János, a Szeged Grosics Akadémia gólvágója mesternégyest ért el a Hódmezővásárhely ellen. Az nb3foci.hu beszélgetett a játékossal. 
 
A nyáron Csákvárról kerültél a Szeged-Grosics Akadémiához. Miként fogadtad, hogy NB III-as csapathoz kerültél?
Voltak lehetőségek magasabb osztályból is, de itt vannak olyan tervek, amelyekkel tudtam azonosulni. Nagy múltú klubhoz érkeztem, szeretnék újra szurkolók előtt, stadionban játszani, komoly célokért küzdeni. NB I-es tervek vannak a klubnál, aktívan kivenném a részem a célok elérésében. Az első lépés az, hogy vissza kell jutni az NB II-be. Nem egyszerű, hiszen ellenünk mindenki extra energiákat mozgósít, gyakran 10-11 emberrel védekeznek, és ha a pálya minősége sem jó, akkor nehéz feltörni a védelmet. Közben figyelnünk kell a kontrákra és az ellenfél pontrúgásaira is. Csak viszonyítás végett, könnyebb az NB2-ben bennmaradni, mint az NB III-ban bajnokságot nyerni.
 
Miként értékeled az eddigi mérkőzéseket?
Lehetne több pontunk is. Minden meccsen sikerült dominálnunk, de hiányérzetem van egy-két kisiklás miatt.
 
Mely dolgok azok, amelyekben leginkább különbözik az NB3 a magasabb osztályokhoz képest? Elsősorban nem a körülményekre gondolok.
Az ellenfél hibáira nagyobb százalékban csapnak le a csapatok és értékesítik a helyzeteket. Minél magasabb szinten van egy csapat, annál nagyobb jelentősége van a hibák kizárásának és a helyzetek értékesítésének.
 
Az eddigi 9 bajnokin 11 gólt szereztél. Hány találattal lennél elégedett a bajnokság végén?
Pont annyival, amennyivel biztos feljutó lenne a csapatunk! Igaz utána sem állnék meg, szóval amennyit ki tudok adni magamból, azt kiadom mindig.
 
A Hódmezővásárhely ellen mesternégyest értél el. Volt már ilyen a korábbi pályafutásod során a felnőtt labdarúgásban?
3 gólig többször is eljutottam már, viszont 4-et még felnőtt tétmeccsen nem rúgtam, ezért is emlékezetes meccs lesz számomra ez a mérkőzés.
 
A négy gólról a videó a linkre kattintva tekinthető meg!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC