nb1.hu

Megvan a Tiszakécske új vezetőedzője – HIVATALOS

Cél a feljutás. Simon Tibortól idézett.

ÍME, A TISZAKÉCSKE BEJELENTÉSE:
 
"Nagy Sándor lett labdarúgó csapatunk vezetőedzője
 
Harcos, a végsőkig küzdő csapatot kíván építeni Nagy Sándor, a Tiszakécskei LC labdarúgó csapatának új vezetőedzője.
 
Milyen csapatokban játszott labdarúgóként?
Székelyföldről származom, Baróton születtem. Sepsiszentgyörgyön játszottam másodosztályban, majd 1990-ben kerültem át Magyarországra, az MTK-ban futballoztam, itt lettem élvonalbeli játékos Gellei Imre irányítása alatt. Később Diósgyőrben, Nyíregyházán és Tatabányán is játszottam. Az NB II-ben rövid ideig Kecskeméten is futballoztam. Ezt követően már levezettem és elkezdtem az edzői munkát.
 
Hogyan alakult az eddigi edzői pályafutása?
Nyíregyházán kezdtem edzősködni, először az utánpótlásban, majd Budapestre a REAC-hoz kerültem, itt az utánpótlás mellett már a felnőtt csapatnál másodedzőként dolgozhattam. Itt a REAC-nál lettem vezetőedző az első és a másodosztályban is. Ezután újra Nyíregyházán a megalakuló akadémián edzősködtem, majd a felnőtt csapatnál lettem sportigazgató. Ezt követően kerültem haza Erdélybe, a Sepsiszentgyörgy csapatához. Akkor a másodosztály 5. helyén állt a Sepsi OSK, végül a 2. helyen jutottunk fel az élvonalba. Itt gyermekkori barátommal Valentin Suciu-val alkottunk edzőpárost. Sajnos, akkor még a keret nem állt teljesen készen a román élvonal kihívásaira, 18 fordulóig irányíthattuk a csapatot. Nem voltunk kiesőhelyen, amikor távoztunk, a vezetőség másik szakemberrel képzelte el a folytatást. Ezt követően kerültem Kisvárdára, ahol ezidáig dolgoztam az akadémián és a Kisvárda második csapatának voltam a vezetőedzője.
 
Milyen ismeretei voltak a tiszakécskei labdarúgásról?
Pár nagy csatát megértem a Tiszakécske ellenében. Már nosztalgiáztunk a Macival (Maczkó Gábor korábbi labdarúgónk, jelenleg a csapat masszőrje, a szerk.), hiszen a kilencvenes évek közepén az NB II-ben és az NB I-ben is játszhattam a Tiszakécske ellen. Az MTK színeiben 1994-ben pl. én lőttem itt a Tisza partján a győztes gólt, amikor 0-1 lett a végeredmény. Pesten aztán kikaptunk a Kécskétől. A következő NB II-es bajnokságban a Diósgyőrrel oda-vissza kikaptunk a Tiszakécskétől, akik bajnokok lettek, mi pedig a második helyen jutottunk fel az NB I-be. Az élvonalban pályán voltam, amikor győztünk 4-0-ra. Akkor viszont nem játszottam, amikor itt kikapott a miskolci gárda 2-0-ra, ugyanis részleges bokaszalagszakadásom volt. A tiszakécskei labdarúgás aztán sajnos egy időre, eltűnt a magyar foci térképéről. Sajnálatos dolog volt ez, hiszen tapasztaltam, hogy nagyon szeretik itt az emberek a futballt. A 2015 utáni új érát is ismerem és elmondhatom, hogy fantasztikus dolgot építettek itt a Tisza partján. Minden tiszteletem a tulajdonos úré. Van múltja a tiszakécskei focinak, tiszteletre méltó a jelene, és a jövője is az lehet.
 
Milyen kihívásnak éli meg a tiszakécskei lehetőséget?
Van bennem drukk, őszintén bevallom, hiszen számomra ez a lehetőség nagy megtiszteltetés. Amennyiben az NB III-ban indulunk, szeretnék megfelelni annak a célnak, hogy azonnal visszajussunk a másodosztályba. A helyzet nem könnyű, hiszen nagyon sok labdarúgó távozott, új csapatot kell építeni, de állok elébe a feladatnak. Az idő nagyon rövid a következő bajnokság kezdetéig, s a csapatépítésre rámehet még pár forduló a bajnokság elején. Azonban a lényeg az, hogy a bajnokság végén a csapatunk ott legyen a feljutó helyen. A jelszó, hogy mindenki álljon hozzá pozitívan. Külön kérem a szurkolók türelmét, hiszen egy új csapatot láthatnak majd a pályán. Egyet ígérhetek: Ez a csapat küzdeni fog. Ez a hitvallásom, ilyen a múltam. Az eddigi csapataimra ez volt a jellemző. Simon Tibor idézetét szoktam példaként felhozni: ,,Lehet rosszul játszani, de lélektelenül soha!” A támadó futball híve vagyok. Védőként is sok gólt szereztem pályafutásom alatt. Ezzel a csapattal is a támadásokon lesz a hangsúly. Össze fog itt állni egy jó csapat, dolgozunk becsülettel. Kérem szurkolóinkat, hogy támogassanak bennünket és mindvégig legyenek mellettünk!"
 
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC