nb1.hu

Megszűnhet a Magyar Kupa-döntőjében a Fradit 2005-ben legyőző klub

Mátyus János távozott a poszjáról.

Viharos évtizedeket élnek meg a soproni futballszurkolók: a csapatot nevezték már FC Sopronnak is, szponzora volt a Matáv, a GYSEV, 2004-ben a magyar gólkirályt adta, 2005-ben pedig a Ferencváros kiütésével a Magyar Kupát is elnyerték. Most a harmadosztályban szerepelnek, de az sem biztos, hogy a szezon végéig. A megszűnéshez vezető út felé Vizer Marius, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség elnöke, román üzletemberrel indult el a klub, amelytől aztán 2008-ban az MLSZ megvonta az élvonalbeli licencet. Megjárták a megyei bajnokságot is – írta a Blikk.
 
A korábban a Ferencvárossal bajnoki címet nyerő Csiszár Ákossal 2018-ban indultak ismét felfelé. Elsősorban az utánpótlás-nevelést tűzve célul maguk elé. Az új elnökkel sikerült is komoly utánpótlásbázist kiépíteni Sopronban, a klub az NB III-ba jutott és már magasztos terveik voltak, hogy újabb lépcsőfokot lépve a másodosztályba kerülnek fel.
 
„Az utánpótlásból nem kívánok kiszállni, mert fáradságos munkával építettem újjá az egyesületet. A gazdasági társaságból, ami a felnőtt labdarúgást működteti, viszont december 15-ével valóban távozom, de egy új tulajdonos érkezéséig, illetve a bajnokság befejezéséig maradok” – mondta a Kisalföldnek Csiszár.
 
„Az elmúlt évek bizonyították, hogy a felnőtt futballhoz új tőkeerős tulajdonos kellene Sopronban. A fiataljaink becsülettel játszanak ugyan, de a piac kihívásainak a klub nem tud eleget tenni. A költségvetésünk ugyanis a legalacsonyabb az NB III-ban. A bajnokság végéig a feltételek biztosítottak, de szükséges lenne a tulajdonosváltás. Nem pénzt kérek, segítségért kiáltok, csak azért, hogy a futballklub működése normális kerékvágásban maradjon. Ehhez elengedhetetlen lenne egy új tulajdonos érkezése.”
 
„Tiszta a pénzügyi helyzetünk, tartozásunk nincs, az ígéretünket napra pontosan betartjuk. Több pénzt az utánpótlás-egyesületből nem tudunk kivenni és nem is akarunk, mert veszélybe sodornánk mindent. A gazdasági társaságban ellenszolgáltatás nélkül végezzük a munkánkat Holpár Péterrel együtt. Nagyon sok céget megkerestünk, hogy szálljon be a profi futballba, de ez nem hozott eredményt. Dolgoztunk tovább egy ‘igen’ szóért, az egyik helyen már majdnem célba értünk, amikor a cég váratlanul visszalépett. Ezen a ponton elfogyott minden elképzelésem és rá kellett döbbennem, hogy ez már önerőből nem megy.”
 
Az eddigi vezetőedző, Mátyus János már távozott a posztjáról.
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC