Mégsem valósul meg a kecskeméti stadion átépítése? - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Mégsem valósul meg a kecskeméti stadion átépítése?

Hegedűs Gábor - 2016. April 29. Friday 16:37
Kecskemét – A megye I-es KLC 25 millió forintot kap.
Kép forrása: baon.hu

A kecskeméti közgyűlésen Szemereyné Pataki Klaudia polgármester azt mondta: nyolcvan százalék, hogy nem valósul meg a Széktói Stadion átépítése, legalábbis abban a formában, ahogy tervezték.

 

A Nemzeti Stadionfejlesztési Programban eredetileg 800 millió forintot irányoztak elő a Széktói Stadion korszerűsítésére. 2014 áprilisában 2015 nyarára ígérték az átépítés befejezését, 2015 tavaszán pedig azt mondták, hogy 2015 novemberében kezdődik az építkezés. Máig nem történt egy kapavágás sem. A legutolsó hír a projekttel kapcsolatban az volt, hogy a kormány a fejlesztési pénzeket átcsoportosította, így a kecskeméti beruházásra 239 millió forinttal kevesebb jut.

 

– Ahogy jelen pillanatban állnak a tárgyalások, nem biztos, hogy a város fel tudja vállalni a stadionfejlesztést – jelentette ki később Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a baon.hu-nak. –Egyeztettünk az MLSZ-szel, és olyan koncepciót állított fel a szövetség, amely ebből a forrásból nem megvalósítható, és ráadásul egy félbehagyott beruházás lenne, ami további terhet ró a város költségvetésére – jelentette ki a polgármester, aki 300 millió forintos kiegészítést említett. Mint Szemereyné Pataki Klaudia fogalmazott: látva a város terhelhetőségét, és a lakoság más jellegű igényeit (például az utak fejlesztésére), nem tartja jó iránynak a stadionfejlesztés eddig koncepcióját.

 

- Nyolcvan százalék, hogy ilyen formában és ilyen módon nem tudjuk megépíteni a stadiont, ahogy ez elindult – folytatta a polgármester. Hozzátette: arra ugyanakkor jó esélyt lát, hogy a KLC-hez jövőben érkező tao-s pénzekkel lépésről lépésre lehet fejleszteni a stadiont. Egyben azt is hangsúlyozta: az atlétikai centrummal minden rendben, az biztosan meg fog épülni.

 

A költségvetés aktuális módosítása kapcsán megszavazta a képviselő-testület (16 igen, 6 tartózkodás), hogy a megye I-ben 4. helyezett Kecskeméti Labdarúgó Club részére - a polgármester szavai szerint - „viszonylag szerény összeget”, 25 millió forintot biztosítanak az eredményes szereplés érdekében. Az előterjesztés szerint „stabil támogatói háttér esetén esély nyílhat az élvonalbeli szereplésre”.

 

Szemereyné Pataki Klaudia elmondta: ő a tavaly elindított, hagyományokra támaszkodó alulról való építkezést tartja célszerűnek, nem pedig a játékosok összevásárlásával az azonnal eredmények hajszolását. Kiemelte azt is, hogy az akadémiához tartozó több mint ezer fiatalnak jövőképet kell mutatni, ez pedig csak úgy lehetséges, ha biztos a klub léte.

LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!