nb1.hu

Megoldást találtak az elmaradt főpróbára a kecskemétiek

A csibészséget hiányolja az edző.

 
 
A NB III Közép-csoportjában szereplő Kecskemét a március 8-án kezdődő tavaszi szezon főpróbajaként, a szintén harmadosztályú, a Keleti-csoportot vezető Füzesgyarmat ellen zárta volna a felkészülési mérkőzéseinek sorát. Az edzőmeccs végül elmaradt, így  Gombos Zsolt tanítványai 8 edzőmérkőzésből 7 győzelemmel zárták a felkészülést, csak az NB II-es Tiszakécskétől szenvedtek vereséget a lila-fehérek.
 
A főpróbának szánt füzesgyarmati edzőmeccs helyett végül az U19-es játékosokkal kiegészülve, egymás közötti játékkal zárta le a 8 hetes téli alapozást a KTE. Gombos Zsolt személyében télen új vezetőedző vette át a munkát a Közép-csoport 11. helyezettjénél, és a legtöbb csapattól eltérően már január közepén elkezdték a közös munkát. A felkészülés kétségkívül jól sikerült, hiszen azon kívül, hogy csak egy vereséget szenvedtek el a kecskemétiek a tesztmeccseken, a többi mérkőzésen csupán a Jászberény tudta bevenni kapujukat.
 
Gombos Zsolt, a KTE HUFBAU vezetőedzője így értékelte az eddig elvégzett munkát:
 
„A srácok szorgalmasok és motiváltak, jó játékosok alkotják a keretet, sikerült erősíteni is. A játékosok becsülettel teszik a dolgukat, látszik szerintem a fejlődés is. A felkészülési meccsek kiindulópontnak persze jók, de igazán a bajnokság során dől el, hogy kinek milyen a belső motivációja.
 
Mindig vallottam, hogy valakiben vagy ott van az a belső hajtóerő, mely győzelemre akarja vezetni mindenáron, vagy bestresszel a vereségtől való félelemtől. Ez ki fog derülni, de ahogy én látom a csapatot, az előbbit érzem. Tartom azt, amit érkezésemkor nyilatkoztam: ennek a Kecskemétnek nem ott van a helye sem múltja, sem állománya, sem tudása alapján, ahol most áll a klub. Remélem sikerül minél több mérkőzést megnyernünk, ezáltal minél feljebb is végeznünk.
 
Akár idegenben, akár itthon, mi minden meccsen úgy fogunk pályára lépni, hogy győzni szeretnénk. Jó erőben vagyunk, az első elveszített edzőmeccsünk óta sorban nyertünk, gólt is alig kaptunk, ez mind olyan pozitívum, ami erőt kell adjon a csapatnak. Amit még mindig érzek, hogy kicsit túl szerény ez a társaság, hiányzik egy kis csibészség. Ehhez kell még egy kis idő, nem mellesleg az igazán összekovácsoló az lehet, ha jönnek a bajnoki győzelmek, mert így működnek a dolgok, tapasztaltból mondom.”
 
Az NB III vasárnapi játéknapján Monoron kezd a KTE HUFBAU, és próbál a 11. pozícióból feljebb kapaszkodni a tabellán.
 
A KTE felkészülési meccseinek eredményei: 
 
01.22. (szerda): Tiszakécske (NBII) – KTE HUFBAU 6-0
01.30. (csütörtök): KTE HUFBAU – KHTK (megye I.) 7-0
02.05. (szerda): KTE HUFBAU – Jászberény (NBIII) 3-2
02.08. (szombat): Makó (Megye I.) – KTE HUFBAU 0-1
02.12. (szerda): Cegléd – KTE HUFBAU (NBIII) 0-3
02.15. (szombat): KTE HUFBAU – Pilis (Megye I.) 8-0
02.19. (szerda): KTE HUFBAU – ESMTK (NBIII) 1-0
02.22. (szombat): KTE HUFBAU – Szarvas (Megye I.) 3-0
 
Érkezők:
Polyák Kristóf (Tiszakécske), Puskás Zoltán (Tiszakécske), Károly Bálint (Békéscsaba), Tóth Dániel (Békéscsaba), Popgeorgiev Pantelisz (Kansas City Athletics – USA)
 
Távozók:
Karacs Roland (RKSK), Erdei András (Kelen SC), Szabó Dávid (KHTK), Vladul Stefan (FC Dabas), Barna Béla (Hajdúszoboszló), Patvaros Zsolt (Nyíregyháza)
Kölcsönben folytatják tavasszal:
Balog Marcell (KHTK), Szabó Gergő (Ceglédi VSE)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC