nb1.hu

Már nem kesereg a Kerület az MLSZ szabálya miatt

Akár tovább is folytathatja a szárnyalását.

A feljutás volt tavaly is a célja a III. Kerületi TVE-nek, és bár hiába játszott jól a vezetőedzői pályafutását Óbudán elkezdő Kemenes Szabolcs együttese, a pályán végül az Érd bizonyult a csoportjában jobbnak az összevetésben akkor, amikor a járvány miatt lezárták a bajnokságot.
 
A zöld-fehérek azonban jelezték, hogy nem tudják vállalni az NB II-es indulást, a Kerület viszont azonnal reakcióba lépett és közhírré tétette, Óbudán bizony minden készen áll az osztályváltásra.
 
Az MLSZ furcsa rendelkezése miatt viszont nem a Kerület, hanem a Szentlőrinc lett végül az NB II-es. Mégpedig azért, mert a versenykiírás szerint, ha egy gárda visszalép a feljutástól, akkor a legjobb második jut fel a háromból, annak ellenére, hogy bár egy az osztály, a csoportok és a csapatok erősségeit mégsem lehet összehasonlítani annál a rém egyszerű oknál fogva, hogy nem játszottak egymás ellen mindannyian.
 
Éppen ezért lett volna az az életszerű, ha a visszalépő után a csoportjából a második kerül fel.
 
Ez viszont már a múlt és a Kerület nem is kesereg emiatt, Kemenes fiai a pályán kívánják bebizonyítani, hogy megérett a gárda a másodosztályra.
 
Ezt eddig eléggé jól teszik, mert bár az Iváncsa és a Tiszakécske is hibátlan eddig (előbbi ugye óvásnak is köszönhetően), de a Kerület az egyetlen csapat, amelyik még gólt sem kapott.
 
Legutóbb annak a Lipótnak az otthonában győzött 2-0-ra, mely gárda szintén a feljutást kivívását tűzte a lobogójára.
 
Éppen ezért is érthető, miért is mondta Kemenes azt a diadal után, amit: „A tavalyihoz hasonlóan számunkra nagy sikert arattunk idegenben a jó Lipót ellen.”
 
A Kerület, papíron, tovább gyarapíthatja a pontjait, mert három újonc ellen játszik, kettőt ráadásul hazai pályán fogad majd. Előbb a Sopron, majd a Gárdony utazik Óbudára, utána viszont tatabányai vizit következik a sorban.
 
A frissen feljutottak közül a Tatabánya szerepelt eddig a legjobban, mert 4 meccsből 3-mat megnyert.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC