Magyar Kupa: újabb brutális sérülés borzolta a kedélyeket - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Magyar Kupa: újabb brutális sérülés borzolta a kedélyeket

Bíró Ádám - 2019. September 23. Monday 13:58
Hosszú ideig állt a játék.
Taksony SE GP Solar - Nyíregyháza Spartacus FC 0-2 (0-1)
Dunaharaszti, játékvezető: Szigetvári Márk (Kurinka, Dobos)
Gólszerzők: Tóth B. 5. p., Starosta D. 100. p.
Taksony SE: Iváncsics - Hegedűs (Kozári 49.), Hesz, Kákonyi, Szilágyi, Győri, Szabó, Nyéki, Wágner, Gálfi, Nádházi (Nagy 78.). Edző: Szabados Tamás 
Nyíregyháza: Jova - Svedyuk, Fodor, Pejovic, Talabér, Ötvös (Kovác 65.), Kártik (Starosta 90.), Busai, Sinanovic (Tóth Á. 98.), Tóth B., Hornyák. Vezetőedző: Zoran Spisljak 
 
A Taksony nem tudta eltüntetni az osztálykülönbséget a Szpari elleni kupameccsen. A nyíregyháziak már az ötödik percben megszerezték a vezetést, ekkor Tóth Barna lőtt a léc alá. A második félidő elején Hegedűs egy felugrás után rosszul fogott talajt, a karja sérült meg a taksonyi játékosnak. A játék Hegedűs ápolása miatt közel 20 percig állt. Aztán a 100. percben a csereként beszálló Starosta állította be a végeredményt. Starosta Tóth passza után vette be a taksonyi kaput.
 
A Taksony mestere, Szabados Tamás szerint nem látszott az osztálykülönbség a két egylet között. Szerinte együttese dominált az összecsapáson. Szabados természetesen kitért a meccs drámai jelenetére is. 
 
"Azzal kezdeném, hogy szeretnék mielőbbi jobbulást kívánni a csapat nevében Hegedűs Csabának, aki sajnos horrorisztikus sérülést szenvedett. Csapatom igazi mentális erejét megmutatta ezen az igazi kupa hangulatú mérkőzésen, hogy a korán bekapott gól és a súlyos sérülés ellenére – állt a játék 17 percet, igaz, hogy csak 12 lett hosszabbítva a mérkőzésen – nem tudott kizökkenteni minket abból, hogy uraljuk a mérkőzést. A helyzeteink megvoltak, nem látszódott a pályán az osztálybeli különbség, sőt, azt mondom, hogy még uraltuk is a mérkőzést a helyzetek alapján, a kapusomnak igazából egy védeni valója volt, azt gondolom, ez önmagáért beszél. 1-0-nál végig nyomtunk, helyzeteink voltak, a második gól előtt nem tudom, én olyat még nem láttam, hogy magától felszakadna a játékosomnak a szája úgy, hogy előtte lehet látni, hogy ütés féle éri őt, de biztosan rossz szögben voltam vagy ráharapott a szájára. Nem is szeretnék ezzel foglalkozni, csak egyelőre nem bírjuk el egy magasabb osztályú csapat ellen, hogy a kétes szituációkból nem biztos, hogy egyenlően jöttünk ki. Ettől függetlenül gratulálok a fiúknak, mert ezt a minőségi munkát, ha belerakják a bajnokság alatt is és ezt a mentális erőt, amit folyamatosan mondok nekik, hogy nagyon sok múlik rajta, akkor elkezdhetjük végre a bajnokságban is tovább gyűjtögetni a pontjainkat, úgyhogy gratulálok a fiúknak. Gratulálok a Nyíregyházának és sok sikert kívánok nekik a bajnokságban és a kupában is! Remélem, hogy mi pedig elkezdünk most már pontokat gyűjtögetve egyre feljebb a helyünkre kerülni" - fogalmazott Szabados Tamás.
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!