nb1.hu

Magyar Kupa: hiába vezettek kétszer Borgulyáék

Végül a debreceniek örülhettek. BESZÁMOLÓ!

Kilenc mérkőzésen eddig csak egy döntetlent ért el a bajnokságban, így utolsó a Nyugati csoportban a Balatonfüred. A gyenge rajt miatt a klub vezetősége menesztette a vezetőedzői posztról Sowunmi Thomast, aki a tréneri munkája mellett a Vasas technikai igazgatója is volt párhuzamosan, de az angyalföldieket már egy hónappal ezelőtt otthagyta.
 
Sowunmit Borgulya István váltotta a kispadon, aki tegnap mutatkozott be a füredi publikumnak a DEAC elleni kupameccsen.
 
A debreceniek sem repesztenek szélsebesen a bajnokságban, utolsó előttiek az NB II-ben újoncként, de legalább már kétszer nyertek. És most meglett a harmadik diadal is.
 
ÍME, A DEAC BESZÁMOLÓJA A TALÁLKOZÓRÓL:
 
„Kétszer is hátrányba került a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata Balatonfüreden, ám mindkétszer sikerült egyenlíteni és a lefújás előtt pár perccel büntetőből megszületett a győztes találat is.
 
A labdarúgó MOL Magyar Kupa 6. fordulójában a Nemzeti Bajnokságokban szereplő csapatok bekapcsolódtak a küzdelmekbe, így a DEAC is megkezdte szereplését a sorozatban. A sorsolás eredményeként a fekete-fehérek igen messzire, a Balatonfüredi FC otthonába utaztak. A hazaiak jelenleg sereghajtók az NB III Nyugati csoportjában, ahol kilenc forduló alatt mindössze egyetlen pontot gyűjtöttek. Ennek eredményeképpen a napokban edzőváltás történt a csapatnál, és Thomas Sowunmi helyét Borgulya István vette át.
 
Ami a Debreceni Egyetem gárdáját illeti, legutóbb küzdelmes mérkőzésen maradt alul 1-0-ra a Kazincbarcikával szemben az NB II-es bajnokságban. A mai kupameccs remek alkalom volt a javításra, a cél nem is lehetett más, mint a továbbjutás. Balogh Pál vezetőedző ezúttal olyan játékosoknak is lehetőséget adott a bizonyításra, akik eddig ritkábban léptek pályára.
 
Jól kezdtük a mérkőzést, rögtön támadólag léptünk fel. Végig mezőnyfölényben futballoztunk, ám igazán nagy helyzetet nem tudtunk kialakítani. Az ellenfél egyszer jött el a kapunkig, abból gólt kaptunk: a 37. percben egy kontratámadás végén szerzett vezetést a Balatonfüred Szabó Bence találatával. Nem örülhettek azonban sokáig a vendéglátók, mivel Bíró Péter révén még a szünet előtt sikerült egyenlítenünk szabadrúgásból.
 
A folytatásban sem változott a játék képe, továbbra is a DEAC irányított és helyzeteket dolgozott ki. Egy véleményes büntetőből a hazaiak vissza tudták szerezni a vezetést, ám négy perccel a vége előtt Karikás szép beadása után a csereként beállt Székely Dávid egalizálta az állást. Már a rendes játékidő utáni percekben járt a meccs, amikor kiharcoltunk egy 11-est, ezt Bíró Péter értékesítette, így a DEAC 3-2-re megnyerte a mérkőzést, és a legjobb 64 csapat közé jutott.
 
Bár nehezen született meg a győzelem, de a játék képe alapján teljesen megérdemelten nyert együttesünk, többen is jó teljesítménnyel járultak hozzá a sikerhez.
 
Magyar Kupa, 6. forduló
Balatonfüredi FC – DEAC 2-3 (1-1)
 
Balatonfüred. Vezette: Molnár A.
Balatonfüredi FC: Keserű – Géringer, Nagy Z., Imre (Tetézi 72.), Makró, Henn (Bartha 54.), Schillinger, Burucz, Szalai, Szabó B. (Pápai 61.), Tamás Sz.
DEAC: Tóth D. – Karikás, Papp F., Belényesi, Balogh K. – Bíró P., Spitzmüller, Nagy K. (Gyönyörű 68.), Rezes (Székely 77.) – Burai, Kertész (Kiss B. 63.)
Gól: 1-0 Szabó B. (37.), 1-1 Bíró P. (42.), 2-1 Szabó B. (11-esből, 59.), 2-2 Székely (86.), 2-3 Bíró P. (11-esből 94.)
Sárga lap: Szabó B. (21.), Papp P. (51.), Belényesi (58.), Balogh K. (63.), Markó (79.), Schillinger (87.)”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC