nb1.hu

Lipót-ZTE: a genetikai tehetség

Mindig Zalaegerszeg.

„Éppen most hétvégén mérkőztünk a ZTE NB III-as csapatával, és hazafelé, út közben volt a sorsolás, akkor láttuk, hogy újból Zalaegerszeg” – ezt Lipót község polgármestere, Tóth József Péter mondta a Reggeli Startban annak kapcsán, hogy miként tudták meg az NB III-as csapat játékosai, hogy újra a zalaiakat kapták a kupában. A városvezető a Magyar Kupa-prémiumokról is beszélt.
 
„A Kecskeméttel úgyanígy voltunk, hogy két egymást követő évben kaptuk a kupában. Nem vagyunk elátkozva, ez sport, az egyik szemem sír, a másik nevet” – így beszélt Lipót polgármestere arról, hogy egymást követő két Magyar Kupa-sorozatban is az NB I-es Zalaegerszeget kapta a Lipót Pékség SE. Tóth József azért azt is elárulta, hogy egy verhető ellenfélnek vagy a Fradinak jobban örültek volna.
 
Februárban az MK-nyolcaddöntő első meccsén 3-1-re nyert a Lipót a ZTE ellen, ám végül a zalaiak jutottak tovább, idén azonban, a 64 között egy meccsen dől el a továbbjutás sorsa: „Nem mi vagyunk az esélyesek, ezt egy éve is így gondoltuk. Látni azonban a nemzetközi kupákban is, hogy egy meccsen bármi megtörténhet, úgyhogy nem feltartott kézzel fogunk pályára lépni” –mondta bizakodva a Lipóti Pékséget 1992-ben megalapító tulajdonos.
 
 

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 
A ZTE a tavalyi két meccs alapján igazolta le a Lipót Pékség SE-től Zimonyi Dávidot, aki eddig öt meccsen négy gólt szerzett a zalaiak NB III-as csapatában. Tóth József Péter azt mondta korábbi játékosáról, hogy „meg vagyok győződve róla, hogy NB I-es focista lesz. Több nézőt vonz majd, mert korábban sokan úgy gondolták itt, hogy Zimonyi Dávid játéka miatt megérte kijönni mérkőzésre… Ő egy genetikai tehetség, aki nem nevelőegyesületben nőtt fel, hanem itt, Lipóton mutatta meg 15-16 évesen mutatta meg az erényeit a megye I-ben.”
 
A Lipóton 2006 óta polgármester Tóth József Péter a Magyar Kupában kereshető prémiumról is beszélt: „A fele mindig a csapatot illeti. Tavaly 3 és fél milliót kerestek, mert az első két körért kaptunk 1 és 2 milliót, és a ZTE elleni egy győzelemért is járt 4 milliót – sajnos az 5 milliót a továbbjutásra elmaradt.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC