Lehet, hogy nem férnek be a nézők majd a Budai Rangadóra - NB3.hu
NB III-as focihírek
minden mennyiségben
NB1 logó
NB2 logó

Lehet, hogy nem férnek be a nézők majd a Budai Rangadóra

Simon Zoltán - 2018. November 16. Friday 15:00
Meséltek a legendák.
Bár az NB I-ben és az NB II-ben sincsen budai csapat, az NB III-ban más a helyzet. A Nyugati csoportban igazi emblematikus presztízsrangadót rendeznek, mert a Pénzügyőr a III. Kerületi TVE-t fogadja. Ez a párosítás hosszú évtizedek óta kiemelt helyet foglal el az óbudaiak és a pasarétiek szívében.
 
A Budai Rangadóra szombaton 13 órától kerül sor a Pénzügyőr sporttelepén, a szervező vezetői arra kérnek mindenkit, időben érkezzenek ki a találkozóra, mert a rangadó iránt hatalmas az érdeklődés.
 
A klub sajtóosztálya a Pénzügyőr legendáit szólaltatta meg a mérkőzés előtt. A Kerület beharangozója erre a linkre kattintva érhető el
 
 
Jaskó András
Ez egy kicsit több, mint egy fabula. Mennyire legyen régi? Elég, ha olyan régi lesz, hogy a mai kedvenceim közé tartozó Pénzügyőr játékosok – Hajdu, Varga-Sebestyén, Karvalics, Sztrunga, Bíró, Luczek, Despotovic – még meg sem születtek. 33 éves fáma, 1985-t írtunk. A jó szereplés, a Finánc torna győzelem ellenére kirúgtak a Pénzügyőrtől. A Nagy Rendező dramaturgiája szerint én lettem a Kerület edzője /Koritár Lajosnak köszönhettem, aki az előző szezonban még Pasaréten mutatott példát/, ugyanakkor a Testületnél dolgoztam és mindkét csapat az NBIII Duna csoportba került. Kacifántos helyzet. Megindultak a találgatások. Mindenki úgy könyvelte el, hogy nem születhet más eredmény, mint egy oda-vissza X. A tippelők tévedtek, Pasaréten 1-0-ra, a Hévízi úton 3-1-re győzött az általam vezetett Kerület. Aztán a helyükre kerültek a dolgok. Újra Pénzügyőr edző lettem, majd vezető, aztán elrepült 42 év. Jelen státuszom szerint szurkoló, de ez már egy életre szól! Ennek a házon kívül töltött időnek nagy hozama lett, mert csapatunkhoz 1988-ban akkori-egykori Kerület játékosok csatlakoztak /Sólyom Feri, Hegyi Tomi, Miczán Laci, Major Csabi, Zséli Laci/. Büszkén mondhatom közénk tartoztak és tartoznak. Bajnokok lettünk. Még csak annyit, hogy nyaranta a hagyományosan bérelt hajónkon megtartott Siófok-Badacsony-Siófok túránknak, borpince látogatásunknak, éjszakai fürdőzésünknek több kerületes játékos is résztvevője lett /Márton Zoli, Furák Jani/. Így ennek soha nem lesz vége! Hajrá Pénzügyőr!
 
dr. Bilkei-Gorzó Dávid
A 2014 májusi Kerület elleni mérkőzés nagy élmény volt, elsősorban annak tükrében, hogy a Blasz I. osztályban szomorkodó két csapat végig ádáz csatát vívott a bajnoki címért és a feljutásért. Az őszi pasaréti találkozót a Kerület nyerte 1-0-ra, a tavaszi Kalap utcai rangadó pedig egyúttal bajnoki döntő is volt. Remek hangulatban, teljes teltház előtt Aribi Hassan és Szigeti Attila góljaival kétszer is vezetett a Pénzügy, de 2-2 lett a vége. A mérkőzést sajnos árnyalta, hogy az első félidőben Karvalics Bence súlyos sérülést szenvedett. Még egy szép élmény jut eszembe 2005 őszéről: a most szombati mérkőzés kispadján trénerként helyet foglaló Rajkó Zoltán góljaival nyert a csapat 2-1-re.
 
Koritár Lajos
1983 elején kerültem a Pénzügyőrhöz. 1985-ben megnyertük a Pénzügyőr-tornát Ausztriában. Ez volt a szezon zárása, de engem akkor már hívtak a Kerületbe, és át is mentem, de később megtudtam, hogy Jaskó Bandit az edzői posztról menesztették. A Kerületnél edzőprobléma volt, felmentem az elnökhöz és ajánlottam őt, végül leszerződtették. Az NB3-nak ugyanabba a csoportjába került a Pénzügyőr és a Kerület. Mindkétszer nyerni tudtunk, nem mintha az nagy boldogság lett volna, mert azóta is mindkét együttes a szívem csücske és drukkolok is mind a kettőnek. Jaskó Bandit visszahívták a Pénzügyőrhöz, és követtem őt, a pályaedzője lettem. Később a Bozsik Peti, aztán az Eipel Feri, majd a Sólyom Feri mellett dolgoztam. Sokat köszönhetek a Pénzügyőrnek. Nagy élményeim voltak mindkét csapatban. Remek labdarúgókkal játszhattam együtt.
 
Rajkó Zoltán
Játékosként és edzőként is vannak élményeim a budai rangadóval kapcsolatban. 2005-ben a Kerület pályán sikerült 2:1-re nyernünk, ahol mindkét gólt én szereztem, ráadásul az elsőt a 16-oson kívülről, ami rám sosem volt jellemző. Annyira meglepődött mindenki, hogy eltelt legalább 3 másodperc, mire elhitték a többiek hogy tényleg gól lett. Sok más gólom a múlt homályába veszett, de ez a kettő máig megvan tisztán. Edzőként az első siker szintén a Kerület pályán volt, ahol Vatai Attila irányításával 3:2-es győzelmet arattunk a műfüvesen. Mindenképpen kiemelném azonban a tavalyi szezon pasaréti meccsét, ahol a 89. percben még a Kerület vezetett 2:1-re, de a mérkőzést lezáró hármas sípszónál már 3:2 volt a PSE javára. Csodálatos születésnapi ajándék volt a csapattól.
 
LEGFRISSEBB HÍREK
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS
LEGFRISSEBB HÍREK
HÍRLEVÉL
Foci hírek első kézből!
TABELLA - KELET
TABELLA - KÖZÉP
TABELLA - NYUGAT
FACEBOOK
Kövess minket Facebookon, hogy labdába rúghass, ha fociról van szó!