nb1.hu

Legyőzte a Plovdivot a Szpari !

Újabb felkészülési mérkőzést játszott a Nyíregyháza Spartacus. Az ellenfél a bolgár első ligás Botev Plovdiv volt.

Mátyus János ezúttal azoknak adott lehetőséget, akik az FC Kairat ellen kezdtek.

Botev Plovdiv – Nyíregyháza Spartacus 0-2 (0-1)

Botev Plovdiv: Golas – Dimitrov, Filipov, Hristov, Tutukov, Nelson, Kifueti, Starokin, Baltanov, Usain, Ognyanov

Nyíregyháza: Ovszijenko – Rubus, Szalai, Törtei, Farkas – Csorba(Pálinkás), Zofcák, Ramos ( Abdouraman), Rezes – Szécsi(Kapacina), Pölöskey(Kis)

A bolgár csapat kezdett veszélyesebben, több szögletet harcolt ki, és egy fejes centikkel kerülte el a kaput. Az első negyedórában egyenrangú ellenfél volt a Szpari, sokat tartotta a labdát a Nyíregyháza, sőt a 17. percben Pölöskey előtt adódott lehetőség, de védett a Plovdiv kapusa. Több ígéretes akciót is vezett a Szpari, Csorba és Rezes is bátran ment el a széleken. A 34. percben nagy helyzet maradt ki, Rezes készítette le a labdát Pölöskeynek, akinek lövését ujjheggyel tolta szögletre az ellenfél kapusa. A másik oldalon egy kontra végén tisztáztak a védők. A 42. percben Törtei adott jó labdát Pölöskeynek, de utóbbit szerelték a bolgárok. A 43. percben Szécsit buktatták a 16-oson belül, Pölöskey pedig értékesítette a büntetőt, 0-1 ! Az első félidőben jobban játszott a Nyíregyháza, és nagyobb helyzetei voltak, mint a Botevnek.

A második félidőben egy szabadrúgás variáció után Hristov lőtt fölé. A 60. percben a jól játszó Szécsi előtt adódott lehetőség, de kimaradt a helyzet. A 67. percben Ovszijenko nyújtózott nagyot egy távoli lövésnél, kiütötte a labdát a Szpari kapusa. A 73. percben Szécsi viharzott el a jobb oldalon, pontosan ívelt középre, Rezes pedig kapásból a kauba lőtt, 0-2 ! Majd újabb lehetőség, ezúttal Csorba lőtt fölé. Hat perccel a vége előtt meleg helyzet alakult ki a Spartacus kapuja előtt, de sikerült kivágni a labdát. A végére még jutott egy veszélyes plovdivi fejes, de több gól nem esett, a Nyíregyháza Spartacus legyőzte a bolgár élvonalbeli csapatot.

Mátyus János vezetőedző: Szenzációs mérkőzés volt egy jó csapat ellen, kifogástalan játékkal győztünk, ami jó alap lehet a folytatásra nézve, hiszen egy élvonalbeli klub ellen nyertünk. Talán kijelenthető, hogy sikeres volt az edzőtábor.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC