nb1.hu

Lázár Bence Emléktornán – a KTE-legendák első négy játékosa

Íme, a bemutatásuk.

Nagy Zsolt
Az NB II-es bajnok kapus bár Székesfehérváron ismerkedett meg a futballal az UEFA Kupa döntős Videoton legendái között, már 19 éves korában Kecskemétre került. 1987-1990-ig a KSC, majd 1999-től 2008-ig (egy féléves kiskunhalasi kitérővel) a KTE játékosa volt, közben Szegeden és Tiszakécskén is védett. 40 évesen ért csúcsra a KTE-vel, főleg a „tavaszi hadjárat” során vált kedvenccé, 14 meccsen védett a bajnoki címmel véget érő évben, több büntetőt is megfogott. Zsolti gyakorlatilag a bajnoki címmel zárta le profi pályáját, jelenleg a Tiszakécske kapusedzője.
 
Farkas István
Aktív kedvenc is található az emléktornás csapatban, hiszen Farkas István jelenleg is erőssége a felnőtt csapatnak. Korát nyugodtan letagadhatja, öregfiúnak még igazán nem nevezhetjük, ma is elnyűhetetlen, meccset és edzést is alig hagyott ki az utóbbi években. A 34 esztendős játékos őskecskeméti, szintén NBII-es bajnok, illetve 2011-ben a Magyar Kupa diadalból is kivette a részét, az NBI-ben 56 meccsen viselte a lila-fehér szerelést, emellett többszáz tétmeccse van kecskeméti színekben. A kupagyőzelem után 4 esztendőt Cegléden, 1-et Tiszakécskén töltött, 2016-ban tért vissza Kecskemétre.
 

Montvai Tibor
„Bólints, Tibi!” – harsogták rendszeresen a drukkerek a lelátón, ha Montvai Tibi a kapu környékén tartózkodott. A több klubban is megforduló, főleg NBII-es specialista gólzsák Kecskeméten teljesedett ki igazán. 2008 februárjában igazolt a KTE-hez, majd a bajnoki címhez 15 meccsen 14 gólt tett hozzá, az Üllői úton duplázott a Fradi 2-1-es legyőzeskor. Az NBI-ben bár nehezen indult, végül két legszebb szezonját töltötte el Kecskeméten, összesen 34 gólt jegyzett, ebből 24-et a bajnokságban. Jelenleg is aktív, 19 meccsen 22 gólos a megye I-es Tiszafüredben, mellyel a bajnoki címért küzd.
 
 
Czéh László
Nagyon nehéz röviden összefoglalni egy olyan karriert, mellyel „Czékus” rendelkezik, hiszen talán a legnagyobb sikerekig eljutó kecskeméti futballistáról van szó. A kivételes ballábbal megáldott középpályás a KSC nevelése, a felnőtt csapatban 1986 és 1988 között futballozott, majd elvitte a PMSC, ahol négy nagyszerű évet töltött, kupát nyert, illetve kiléphetett a nemzetközi porondra, ahol a Manchester United ellen is játszhatott. Két évet ezután a Videotonnál töltött, innen hívták be a válogatottba, a címeres mezt 2-szer ölthette magára. Az 1994/1995-ös szezont már a Fradiban töltötte, a zöld-fehérekkel mindent megnyert abban az évben, innen igazolt aztán Izraelbe, ahol 2001-ig futballozott. Több csapatában is közönségkedvenc volt, játszhatott Beitar Jeruzsálemben, de a Maccabi Netanya új stadionjának avatóján még a közelmúltban is ezrek tapsolták felállva a korábbi gólkirályt. Pályafutását Kecskeméten fejezte be, jelenleg is az akadémia utánpótlásában dolgozik, de megbízott edzőként az NBI-ben is vezette a KTE-t.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC